Breaking News
28 Φεβρουαρίου 2024

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Μαρτίου 2024, οι τελευταίες αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Στα δύο πρωταθλήματα των ανδρών και τα ισάριθμα των γυναικών θα γίνουν η 12η, η 13η και η 14η αγωνιστική και θα κρίνουν οριστικά και αμετάκλητα τις θέσεις των πλέι οφ 1-4, που θα είναι για τα μετάλλια και των πλέι οφ 5-8, που θα είναι για την παραμονή (ακολούθως βέβαια, θα προκύψουν και οι ομάδες για τα μπαράζ). Σε αυτά τα ματς προστίθενται δύο εξ αναβολής αγώνες της Αθηνάς Μαγκουφάνας στην Α2 ανδρών, ο ένας θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 01/03 (στις 18:30 με τον ΑΣΕΑ Καβάλας) και ο άλλος το μεσημέρι της Κυριακής 03/03 (στις 13:00 με τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης). Λίγα 24ωρα πριν από το φινάλε των δύο γύρων στα κορυφαία πρωταθλήματα ρίχνουμε ματιά στην έως τώρα βαθμολογική κατάσταση, αφού σημειώσουμε ότι μία αρνητική εξέλιξη των τελευταίων ημερών προκάλεσε ξαφνικές αλλαγές στα αριθμητικά δεδομένα της Α2 ανδρών. Οι Σάρισες Φλώρινας δεν θα «κατεβάσουν» την ανδρική ομάδα τους στην Αθήνα, απέσυραν τη συμμετοχή τους από τη συνέχεια και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

Στην Α1 ανδρών οι τελευταίες αγωνιστικές κρίνουν βασικά την 1η θέση στην κανονική διάρκεια. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι μαζί στην κορυφή και το πλεονέκτημα διαθέτει η ομάδα του Πειραιά (από τα σετ των μεταξύ τους αγώνων, όπου είχαν από μία νίκη με 4-3). Εφόσον οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου σημειώσουν το Σαββατοκύριακο από τρεις νίκες θα τερματίσουν μαζί και ο Ολυμπιακός ως 1ος θ’ αντιμετωπίσει στα πλέι οφ τον 4ο της βαθμολογίας και ο Παναθηναϊκός τον 3ο. Για τη διασφάλιση της 4άδας βαδίζουν το Πέρα Αθηνών και η ΑΕΚ, που ισοβαθμούν και μόνος ο 5ος ΟΕΑ Ρεθύμνου διατηρεί ελπίδες να μπει ανάμεσα τους.

Στην Α1 γυναικών απομένει κατ’ αρχάς, η τυπική επικύρωση της πρωτιάς του αήττητου Ολυμπιακού στο φινάλε των δύο γύρων. Το ίδιο ισχύει για τη 2η θέση της ΑΕΚ και την 3η του Παναθηναϊκού, ενώ για την 4η θέση είναι μεγάλο φαβορί το Πέρα Αθηνών. Ισοβαθμεί με τις Σάρισες Φλώρινας και τη ΧΑΝ Αθηνών, όμως επειδή εμφανίζει νίκες στα έως σήμερα μεταξύ τους ματς και καλό πρόγραμμα έχει ξεκάθαρα με το μέρος του τις πιθανότητες για τα πλέι οφ των θέσεων 1-4. Το Σάββατο 02/03 στις 14:00 υπάρχει η αναμέτρηση του Πέρα με τις Σάρισες.

Στην Α2 ανδρών περιμέναμε περισσότερα ματς από αυτά των τριών τελευταίων αγωνιστικών επειδή κανονίστηκε για το διήμερο να κλείσει και η εκκρεμότητα με τα εξ αναβολής της Αθηνάς Μαγκουφάνας και τελικά θα γίνουν… λιγότερα. Αιτία μία αρνητική είδηση, που ήρθε από τη Φλώρινα. Οι Σάρισες ειδοποίησαν ότι δεν συνεχίζουν το πρωτάθλημα, συνεπώς υποβιβάζονται και ήδη η ομοσπονδία διαφοροποίησε τη βαθμολογία ακυρώνοντας όλα τα παιχνίδια της βορειοελλαδίτικης ομάδας.

Η Αθηνά, που δεν είχε αγωνιστεί στα τέλη Ιανουαρίου λόγω της συμμετοχής του Κύπριου αθλητή της Ελία Σαρμπέλ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21, θα δώσει συν δύο αναβληθέντα ματς και όχι τρία, αφού υπήρχε στο πρόγραμμα κι εκείνο με τις Σάρισες.

Αναφορικά με τα βαθμολογικά δεδομένα, ο ΔΑΟ Ταύρου βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην πρωτιά της κανονικής διάρκειας. Η 2η Ελευσίνα, όπως και ο 3ος Ίφιτος Πατρών, ο οποίος έχει ματς λιγότερο, είναι επίσης κοντά για τις θέσεις 1-4, αλλά η νέα συνθήκη είναι ότι «κερδισμένες» δεν θα θεωρηθούν μόνο οι ομάδες, που θα πάνε στα πλέι οφ του πάνω επιπέδου, αλλά και η ομάδα που την Κυριακή θα κατέχει την 5η θέση. Κι αυτό γιατί με την αποχώρηση του ΑΣΕΑ Σάρισες ο 5ος δεν θα έχει στα πλέι οφ ματς με τον 8ο και σώζει αυτομάτως την κατηγορία.

Ως εκ τούτου αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον και οι αγώνες των υπόλοιπων ομάδων. Του Φοίνικα Πειραιά, που είναι 3ος μαζί με τον Ίφιτο σε 10 ματς, αλλά και των ΑΣΕΑ Καβάλας, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και Αθηνάς που ακολουθούν με λιγότερα παιχνίδια.

Στην Α2 γυναικών θα κριθεί βασικά η 1η θέση στο φινάλε των δύο γύρων. Ο ΑΟ Άρης 2006 και ο ΔΑΟ Ταύρου έχουν από 18 βαθμούς σε 10 αγώνες και αναμετρώνται και μεταξύ τους την Κυριακή 03/03 στη 1μμ. Ο ΑΟ Ταταύλα και το ΠΚΔ Ταύρου, που ακολουθούν στην 3η και την 4η θέση αντίστοιχα, θεωρούνται φαβορί για να κρατήσουν τη θέση τους εν όψει πλέι οφ. Ακριβώς από κάτω όμως, θα κάνουν την τελική τους προσπάθεια για την 4άδα και την απευθείας παραμονή ο Φοίνικας Πειραιά και ο ΟΑ Χανίων, που έχουν από 12 βαθμούς. Σίγουρα θα είναι η Αθηνά Μαγκουφάνας στα πλέι οφ 5-8, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα με δύο μηδενισμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 21

-. Παναθηναϊκός 21

3. Πέρα Αθηνών 18

-. ΑΕΚ 18

--------------------------------------------------------

5. ΟΕΑ Ρεθύμνου 17

6. ΑΟ Ταταύλα 13

-. ΟΕΑ Θεσσαλονίκης 13

8. Άρης Νικαίας 11

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 22

2. ΑΕΚ 20

3. Παναθηναϊκός 18

4. Πέρα Αθηνών 16

---------------------------------------------------------

-. ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 16

-. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 16

7. ΓΑΟ Πειραιά 12

-. ΑΣΕΑ Καβάλας 12

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου 18 (σε 10 αγώνες)

2. ΓΑΣ Ελευσίς 16 (σε 10 αγώνες)

3. ΑΣ Ίφιτος Πατρών 14 (σε 9 αγώνες)

-. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας 14 (σε 10 αγώνες)

-----------------------------------------------

5. ΑΣΕΑ Καβάλας 13 (σε 8 αγώνες)

6. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 10 (σε 8 αγώνες)

7. ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας 8 (σε 7 αγώνες)

* Οι Σάρισες Φλώρινας δήλωσαν απόσυρση από το πρωτάθλημα, υποβιβάζονται και ακυρώθηκαν οι έως τώρα αγώνες τους

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΟ Άρης 2006 18 (σε 10 αγώνες)

-. ΔΑΟ Ταύρου 18 (σε 10 αγώνες)

3. ΑΟ Ταταύλα 15 (σε 10 αγώνες)

4. ΠΚΔ Ταύρου 14 (σε 9 αγώνες)

------------------------------------------------------

5. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά 12 (σε 9 αγώνες)

-. ΟΑ Χανίων 12 (σε 9 αγώνες)

7. ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας 10 (σε 9 αγώνες)

* Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα με δύο μηδενισμούς


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 28/02/2024

 

 

 

 

Την Κυριακή Θα διεξαχθούν αγώνες Δρομικού Τριάθλου με την επωνυμία «Μινωικοί Αγώνες»,

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics