Breaking News
31 Μαρτίου 2024

 Ο Κάλε Ροβανπέρα έγινε δύο φορές νικητής του Ράλι Σαφάρι της Κένυας το απόγευμα της Κυριακής (31/3), εξασφαλίζοντας μια κυριαρχική νίκη, όντας επικεφαλής ενός τερματισμού 1-2 για την Toyota Gazoo Racing.


Ο Κάλε Ροβανπέρα έγινε δύο φορές νικητής του Ράλι Σαφάρι της Κένυας το απόγευμα της Κυριακής (31/3), τερματίζοντας την εξαντλητική αφρικανική διοργάνωση με διαφορά νίκης 1.37,8 δευτερόλεπτα, έχοντας το προβάδισμα από το πρωί της Παρασκευής.

Στον μακράν πιο σκληρό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, η σχολαστική ισορροπία ταχύτητας και ωριμότητας του Ροβανπέρα ήταν αυτή που εξασφάλισε τελικά τη 12η νίκη της καριέρας του.


Ο Φινλανδός, με συνοδηγό τον Γιόνε Χάλτουνεν, δημιούργησε προβάδισμα σχεδόν ενός λεπτού αφού κέρδισε όλες τις βραχώδεις διαδρομές της Παρασκευής γύρω από τη λίμνη Naivasha, και στη συνέχεια κράτησε τη μύτη του καθαρή για να τελειώσει το Σάββατο με διαφορά δύο λεπτών, καθώς η ομάδα καταδίωξης αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα και ζημιές στα ελαστικά.

Αυτό το μαξιλάρι επέτρεψε στον δύο φορές πρωταθλητή του WRC να οδηγήσει για τον τερματισμό στο τελευταίο σκέλος της Κυριακής, το οποίο κορυφώθηκε μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο στην Hell's Gate με τον Πρόεδρο της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο να παρίσταται.

Ο Τακαμότο Κατσούτα συμπλήρωσε το 1-2 για τα Toyota GR Yaris, καθώς η ιαπωνική εταιρεία διεύρυνε το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στους τέσσερις βαθμούς έναντι της Hyundai Motorsport, ενώ ο Αντριάν Φουρμό, το αστέρι της M-Sport Ford με το Puma, ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο, 47,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κατσούτα.

«Είναι πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις εδώ», δήλωσε ο Ροβανπέρα. «Επίσης, μια θρυλική διοργάνωση για την Toyota. Ήμασταν πάντα τόσο καλοί εδώ και αυτό συνεχίζεται. Όπως λένε στην Αφρική: το αυτοκίνητο μπροστά είναι πάντα Toyota!.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, όλοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν το αυτοκίνητο να δουλέψει τόσο καλά. Νομίζω ότι εγώ και ο Γιόνε κάναμε καλή δουλειά, δεν νομίζω ότι μπορείς να έχεις ένα καλύτερο Ράλι Σαφάρι από ό,τι κάναμε. Χωρίς προβλήματα, έξυπνη οδήγηση και νομίζω ότι ήταν μια καλή προσπάθεια».

fosonlin/gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Μία ξεχωριστή μέρα ήταν για τους αδερφούς Καρλή το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics