Breaking News
22 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αλλάζει ριζικά στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την ολική ανανέωση τόσο των προγραμμάτων σπουδών του και του παρεχόμενου υλικού όσο και του τρόπου που προσφέρει τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Τέσσερις συνολικά μεγάλες αλλαγές, οι οποίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους, θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τοπίο εκπαίδευσης από εκείνο που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

1η ΑΛΛΑΓΗ

Η μεγαλύτερη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ΕΑΠ αφορά στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών καθώς πλέον καταργείται η διαδικασία της κλήρωσης.

2η ΑΛΛΑΓΗ

Η φοίτηση θα ξεκινά πλέον την ίδια χρονιά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ μέχρι πέρυσι οι διαδικασίες ήταν περισσόιτερο χρονοβόρες. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση ενδιαφέροντος σημειώνονταν τον Οκτώβριο, η κλήρωση γίνονταν το Δεκέμβριο και έτσι το ακαδημαϊκό έτος ξεκινούσε τον επόμενο τον επόμενο Οκτώβριο.

3η ΑΛΛΑΓΗ

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων χωρίς να είναι υποχρεωτική η εγγραφή σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών όπως ήταν απαραίτητο από την αρχή της λειτουργίας τους.

4η ΑΛΛΑΓΗ

Η τελευταία σημαντική αλλαγή αφορά στην απόφαση που έλαβε η διοίκηση του ΕΑΠ για ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού των νέων παρεχόμενων προγραμμάτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφές που εφαρμόζονται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτή μάλιστα η απόφαση θα επιφέρει και μείωση του κόστους σπουδών.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι προϋποθέσεις εισαγωγής, οι διαδικασίες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, η υποστήριξη και οι υποχρεώσεις των φοιτητών που αφορούν παράδοση γραπτών εργασιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συμμετοχή στις εξετάσεις στο τέλος του έτους.

Στις γραπτές εργασίες μπορείτε να αναζητήσετε μερική και πλήρη υποστήριξη από τον Όμιλό μας, με ένα κλικ στο σύνδεσμο http://services.anavasis.gr/order

Συνολικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017 προσφέρονται 54 Θεματικές Ενότητες από τις οποίες κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μία ή δύο. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται και καινούριες οι οποίες είναι:

Δημιουργική γραφή, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές που θα αποτελεί αποκλειστικό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Επιστήμη της Αγωγής για την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου που θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Κοινωνιολογία, ιστορία και ανθρωπολογία στον αθλητισμό.
Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα.
Η οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών διαμορφώνεται στα 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές ενότητες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος υποβάλλεται μέχρι την 1η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΑΠ www.eap.gr.

Όλες οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας ενώ εκεί μπορείτε να βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή σας.

Αναφορικά με την οικονομική δαπάνη όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΕΑΠ όσοι έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό μπορούν να αποπληρώσουν το ποσό σε 4 δόσεις ενώ εξακολουθεί να υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα με δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε 2 έως 8 άτοκες δόσεις.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics