Breaking News
12 Αυγούστου 2016

Εκτός μεταλλίων έμειναν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, στον τελικό του διπλού σκιφ, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το δεύτερο γυναικείο Ολυμπιακό μετάλλιο και 4ο συνολικό της ελληνικής κωπηλασίας δεν ήρθε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.



Η απογοήτευση είναι μεγάλη για τα ελληνικά κουπιά, καθώς οι δύο Ελληνίδες, έστω και στην πρώτη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ήταν φαβορί για το βάθρο... φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Οι άνεμοι που έπνεαν σήμερα στη Lagoa Rodrigo de Freitas επηρέασαν το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ, όπως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα με τον απρόσμενο αποκλεισμό της βαριάς τετρακώπου ανδρών (Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου, Αγγελόπουλος) από τον τελικό. 

Πλέον, οι... ελπίδες της ελληνικής κωπηλασίας για ένα 4ο διαδοχικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες επικεντρώνονται στο πλήρωμα της ελαφριάς τετρακώπου (Μαγδανής, Πέτρου, Ντούσκος, Γιάνναρος), που αγωνίζονται στον τελικό αργότερα σήμερα, αν και στο Ρίο ταξίδεψαν ως αουτσάιντερ.

Οι Νικολαϊδου, Ασουμανάκη πραγματοποίησαν απογοητευτικό ξεκίνημα, έμειναν 6ες στα 500 μέτρα και έκτοτε... κυνηγούσαν. Ανέβασαν ρυθμό, διεκδίκησαν ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, όμως τους στέρησαν οι Λιθουανές Ντονάτα Βισταρτάιτε και Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε (7:43.76). Οι Ελληνίδες τερμάτισαν 4ες με χρόνο 7:48.62.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το διπλό σκιφ της Πολωνίας με τις Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ (7:40.10), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Βικτόρια Θόρνλι, Κάθριν Γκρέιντζερ (7:41.05).

Η κατάταξη, στο διπλό σκιφ γυναικών στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κωπηλασίας του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), έχει ως εξής:
1. Πολωνία Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ χρυσό 7:40.10
2. Μεγάλη Βρετανία Βικτόρια Θόρνλι/Κάθριν Γκρέιντζερ ασημένιο 7:41.05    
3. Λιθουανία Ντονάτα Βισταρτάιτε/Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε χάλκινο  7:43.76 
4. ΕΛΛΑΔΑ Κατερίνα Νικολαϊδου/Σοφία Ασουμανάκη 7:48.62
5. Γαλλία Ελέν Λεφέμπρβ/Ελοντί Ραβέρα Σκαραμοτσίνο 7:52.03
6. ΗΠΑ Μέγκαν Ο΄Λίρι/Έλεν Τόμεκ 8:06.18     

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics