Breaking News
13 Αυγούστου 2016

Με την πρόκριση στα προημιτελικά ήδη εξασφαλισμένη, μετά την επιβλητική νίκη επί της Βραζιλίας, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο απέναντι στην Αυστραλία, αύριο στις 20:10.

Με νίκη η ελληνική ομάδα τερματίζει στην κορυφή του Α΄ ομίλου και θα αντιμετωπίσει στον κρίσιμο προημιτελικό της Τρίτης τον 4ο του Β΄ ομίλου, που ενδεχομένως να είναι γνωστός πριν αρχίσει το ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αυτό θα συμβεί αν στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας το Μαυροβούνιο δεν νικήσει την Ισπανία, οπότε θα ειναι οριστικά τέταρτο.

Σε διαφορετική περίπτωση, αρχίζουν τα... σενάρια και η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη, αφού δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να επιλέξουν αντίπαλο. Αν η Ισπανία ηττηθεί μένει τέταρτη, υπό την προϋπόθεση ότι η Κροατία δεν θα χάσει από τη Γαλλία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, όμως είναι άγνωστο τι θα επιλέξουν οι «χρβάτσκι»: μία νίκη τους ισοδυναμεί με πρωτιά στον όμιλο (από τη στιγμή που δεν θα έχει νικήσει η Ισπανία) και πιθανότατα τους στέλενει πάνω στη Σερβία στα προημιτελικά... Με άλλα λόγια, ενδέχεται η εθνική να τερματίσει πρώτη και να βρεθεί να παίζει προημιτελικό με την Ολυμπιονίκη του Λονδίνου...

Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο η ελληνική ομάδα να μην τα καταφέρει απέναντι στην Αυστραλία, η οποία σημειωτέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, καθώς χρειάζεται δική της νίκη και, είτε ήττα της Σερβίας από την... Ιαπωνία, είτε ήττα της Ουγγαρίας με μεγάλη διαφορά από τη Βραζιλία. Επειδή όμως οι «καρχαρίες» είναι αξιόμαχη και σκληροτράχηλη ομάδα, όλα είναι πιθανά, οπότε ας εξετάσουμε τα σενάρια:
- Αν η εθνική έρθει ισόπαλη με τους Αυστραλούς τερματίζει δεύτερη, εκτός αν το Βραζιλία-Ουγγαρία λήξει ισόπαλο, οπότε κρατάει την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με τη «σελεσάο».
- Αν ηττηθεί, και θεωρώντας ως δεδομένη τη νίκη της Σερβίας επί της Ιαπωνίας, η εθνική μπορεί να τερματίσει δεύτερη (αν η Ουγγαρία νικήσει τη Βραζιλία), τρίτη (αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι) ή ακόμη και τέταρτη (αν το Βραζιλία-Ουγγαρία λήξει ισόπαλο). Εξυπακούεται ότι σε μία τέτοια περίπτωση την... πολυτέλεια επιλογής αντιπάλου θα την έχουν οι άλλες ομάδες, και κυρίως αυτές του Β΄ ομίλου. «Κλειδί» μπορεί να αποτελέσει το αποτέλεσμα της Ιταλίας με τις (αποκλεισμένες) ΗΠΑ, με τη «σετεμπέλο» πάντως να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να πέσει κάτω από την τρίτη θέση. 

Ελλάδα και Αυστραλία έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε Ολυμπιακά τουρνουά, με την εθνική να μετράει μόλις μία νίκη, το 2004 στην Αθήνα, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Η πλέον οδυνηρή εξ αυτών ήταν πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, πάλι στο φινάλε των ομίλων, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 13-8 και αποκλείστηκε από την οκτάδα. Η συνολική προϊστορία είναι απόλυτα ισορροπημένη, με τις δύο ομάδες να έχουν από 26 νίκες, ενώ έντεκα ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία αναμέτρηση, τον περασμένο Ιούνιο στην τελική φάση του World League, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί εύκολα με 10-5.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics