Breaking News
28 Σεπτεμβρίου 2020

Κώστας Ασημακόπουλος by Κώστας Ασημακόπουλος  
Η απόλυτη Ελευθερία και ο σούπερ Μάριο σηκώνουν στην πλάτη τους την Ελλάδα


Το θεϊκό βουνό του Ολύμπου είναι η μεγάλη πρόκληση για το Μάριο Γιαννάκου και την Ελευθερία από τη Δράμα. Ετοιμάζονται να πατήσουν αγκαλιά την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο

Μετά την έρημο Αλ Μαρμούλ, τη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, την διάσχιση της Ανταρκτικής και 250 αναβάσεις στον Όλυμπο ο Μάριος ετοιμάζεται για τη σημαντικότερη αποστολή από τότε που αφιερώθηκε στα δρομικά αναρριχητικά δρώμενα.

Εχοντας στην πλάτη του την 22χρονη Ελευθερία και μαζί μία ομάδα επιλεγμένων συνεργατών θα πατήσουν την κορυφή του Μύτικα στα 2.917 μέτρα.

116878829_2726892104209579_7605834519559669154_o.jpg
Από την κρεπερί στο Μύτικα

Ο Μάριος Γιαννάκου μίλησε στο ethnos.gr για το πως έγινε η γνωριμία με την 22χρονη φοιτήτρια βιολογίας που έχει κινητικά προβλήματα αλλά και το πως έκλεισαν το… deal μέσα σε λίγα λεπτά στην κρεπερί της κοινής τους φίλης Θοδώρας στη Δράμα. «Είχα πάει για καφέ στην κρεπερί μιας φίλης μου, της Θοδώρας και εκεί μου σύστησε την Ελευθερία. Γνωριστήκαμε, μου είπε πως σπουδάζει βιολογία κι εγώ της μιλούσα για το πως ξεκίνησα να τρέχω. Της είπα πως πριν μερικά χρόνια ήμουν υπέρβαρος, κάπνιζα και καθόμουν σπίτι μέχρι που πήρα την απόφαση να αφήσω πίσω την παλιά ζωή μου. Αφού της είπα για τα κατορθώματα μου εκείνη αυθόρμητα μου εξέφρασε την επιθυμία της να πατήσει στην κορυφή του Ολύμπου. Μου είπε πως είναι το όνειρο της ζωής της που “κάποια μέρα” θα ήθελε να πραγματοποιήσει».

«Τώρα είναι η ώρα»

Και ο Μάριος συνεχίζει: «Αμέσως της είπα “δεν υπάρχει κάποια μέρα, υπάρχει η αυριανή μέρα και ξεκινάμε μαζί”. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα σκέψης η Ελευθερία μου έδωσε το χέρι της και κλείσαμε το deal. Την άλλη Δευτέρα ξεκινάμε μαζί…». Οπως αποκαλύπτει ο Μάριος Γιαννάκου στο ethnos.gr θα μεταφέρει την Ελευθερία στην πλάτη του σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σακίδιο που η 22χρονη βιολόγος θα κάθεται αναπαυτικά και με ασφάλεια. Μάλιστα είναι ήδη έτοιμη μία ομάδα έμπειρων ανδρών που ο κάθε ένας είναι αυθεντία στο είδος του.

120194692_2682278522087007_5331896845621295423_n.jpg
«Η Ελευθερία πρέπει να κάνει προσπάθεια»

«Θα είναι μαζί μας ένας εκπαιδευτής βατραχανθρώπων, ένας νοσηλευτής, έμπειροι ορειβάτες, φωτογράφος και έχουμε ήδη ετοιμάσει όλο τον εξοπλισμό. Θα έχουμε μαζί μας τα πάντα που πιθανόν να χρειαστεί η Ελευθερία για αυτό το εγχείρημα και φυσικά και από την πλευρά της θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Απ΄ότι μου είπε ζυγίζει περίπου 40 κιλά και περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσουμε. Δεν έχει σημασία που θα είναι στην πλάτη μου η Ελευθερία. Θα πρέπει και η ίδια να κάνει μεγάλη προσπάθεια. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην ανάβαση και σε τόσο μεγάλο ύψος και η Ελευθερία από την πλευρά της κάνει ήδη την προετοιμασία της. Θα γίνει ομαδική δουλειά και πάντα με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την πανδημία, την ασφάλεια μας στο βουνό αλλά και για όλα τα ακραία σενάρια».

«Θα έχει άνοιγμα ο καιρός»

Για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα θα πρέπει να βοηθήσει και ο καιρός αλλά και για αυτό ο Μάριος Γιαννάκου έχει πάρει προγνώσεις από κορυφαίους μετεωρολόγους που υποστηρίζουν το εγχείρημα: «Ναι, ο καιρός θα είναι βασικός παράγοντας για να πετύχει το εγχείρημα μας. Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλές αστάθειες και γρήγορες μεταβολές αλλά με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει πρόβλεψη για άνοιγμα του καιρού την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου».

«Θα ανέβουμε χωρίς στάση»

Ο Μάριος Γιαννάκου μας αποκάλυψε επίσης και το πλάνο της αποστολής: «Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει σήμερα 27/9 θα ξεκινήσουμε στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/10. Η εκκίνηση θα είναι από το καταφύγιο Χρηστάκη στα 2.000 μέτρα για την κορυφή που είναι στα 2.917 μέτρα. Δεν θα υπάρχει στάση. Θα έχουμε σταθερή πορεία για την κορυφή. Υπολογίζω πως θα κάνουμε γύρω στις 7 ώρες να ανέβουμε και να κατέβουμε εφόσον ο καιρός είναι καλός. Εχω ανέβει στην κορυφή περίπου 250 φορές. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση αλλά πάντα κάθε φορά πρέπει να ανεβαίνεις σα να είναι η πρώτη φορά και πάντα με σεβασμό στο βουνό. Πιστεύω πως όλα τα πάνε καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μοιραστώ αυτή τη μοναδική εμπειρία με την Ελευθερία».
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics