Breaking News
04 Νοεμβρίου 2020

Με το σύνθημα 400 αθλητές, 3 αθλήματα, 1 διοργάνωση στη Νορβηγία


Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση, καθώς απομένει λιγότερο από 100 ημέρες έως την πρώτη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χειμερινών αθλημάτων, με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή να επισημαίνει ότι θα πάρουν μέρος κορυφαίοι αθλητές και αναμένονται μερικές από τις μεγαλύτερες «μάχες».

Προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 7 με 20 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, το Πρωτάθλημα πρόκειται να διεξαχθεί στο Λιλεχάμερ και το Χάφελ, στη Νορβηγία και θα είναι η πρώτη φορά που τα χειμερινά Παρά-αθλήματα μπαίνουν κάτω από μία «ομπρέλα» για τη διεξαγωγή ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά, το παρά=αλπικό σκι, το παρά-βορεινό σκι και το παρά-σνόουμπορντ θα φιλοξενηθούν στην ίδια τοποθεσία για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Χειμερινών Αθλημάτων.

Σχεδόν 400 παρά-αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν συνολικά τα 82 μετάλλια.

Δύο αθλητές ολοκλήρωσαν το 2019 το παγκόσμιο πρωτάθλημα παρά αλπικού σκι με τέλειο ρεκόρ. Η μια είναι η Γαλλίδα σκιέρ Μαρί Μποσέ και ο Ολλανδός Γέρεον Καμπούσερ, αφού και οι δύο κατέκτησαν πέντε χρυσά μετάλλια ο καθένας.

Ο πλησιέστερος αντίπαλος του Καμπούσερ, θα μπορούσε να είναι ο Νορβηγός Γέσπερ Πέντερσεν, που δεν ήταν σε φόρμα το 2019 καθώς ήταν άρρωστος, αλλά στη συνέχεια ανάρρωσε και κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη «Crystal Globe» το Μάρτιο.

Η Μποσέ φαίνεται να κινδυνεύει περισσότερο με την εμφάνιση της νεαρής Κινέζας σκιερ Ζάνγκ Μενγκιού και της Καναδής Μόλι Γέπσεν.

Ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Παρά-σνόουμπορντερ Μαξίμ Μοντατζιόνι θα μπορούσε να απειληθεί από τον Ιταλό Γιάκοπο Λουκίνι, ο οποίος έφθασε κοντά στο να κατακτήσει την πρώτη του Crystal Globe το Μάρτιο, αλλά οι κανονισμοί για τον Covid-19 τον ανάγκασαν να χάσει τον τελικό αγώνα της σεζόν, με αποτέλεσμα να χάσει το όποιο προβάδισμά του.

Στο παρά-βορεινό σκι, το αμερικανικό ζευγάρι Οκσάνα Μάστερς και Κένταλ Γκρέτς αναμένεται να ανανεώσουν το…φιλικό τους ανταγωνισμό, έχοντας ολοκληρώσει έναν και πρώτο και δεύτερο, στους πέντε αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2018.

Η διοργάνωση θα λειτουργήσει επίσης ως «πρόδρομος» των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο, που θα πραγματοποιηθεί σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Μερικοί από τους κορυφαίους σκιέρ της Κίνας θα διεκδικήσουν χρυσά μετάλλια στους Αγώνες, με τις συναθλήτριες της Μενγκιού, Ζανγκ Ουέντζιν και Λιού Σιτόνγκ να είναι επίσης υποψήφιες στο σκι σε κάθισμα των γυναικών.

Ο 20άχρονος Αυστραλός Μπεν Ταντχόπ πηγαίνει επίσης στο Πεκίνο το 2022 ως ένα από τα φαβορί, καθώς κατέκτησε φέτος, την πρώτη του Crystal Globe και θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή εμφάνιση και στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Παρά-Χειμερινών Αθλημάτων 2021.

Δείτε το βίντεο προβολής της διοργάνωσης:
Sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics