Breaking News
02 Φεβρουαρίου 2021

Δε συμπεριλαμβάνεται στους Χειμερινούς του Μιλάνου Κορτίνα

 

Το μπομπσλέι δεν θα συμπεριληφθεί στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του Μιλάνου Κορτίνα 2026, με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) να καταλήγει σε αυτή την απόφαση, καθώς δεν είναι αρκετές οι χώρες, που συμμετέχουν τακτικά στο άθλημα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπομπσλέι και Σκέλετον (IBSF) άσκησε πιέσεις για την ένταξή της, αλλά το συμβούλιο της IPC αποφάσισε να μην το εντάξει, στο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της IBSF Ίβο Φεριάνι χαρακτήρισε αυτή την απόφαση «εξαιρετικά απογοητευτική».

Δώδεκα χώρες, είναι ο ελάχιστος αριθμός, που πρέπει να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και να αγωνίζονται τακτικά, για να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους Παραολυμπιακούς. Τόσο οι αθλητές Παρά Μπόμπσλέι όσο και η IBSF ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, μόνο 10 χώρες είναι αυτές, που έχουν τακτική αγωνιστική δραστηριότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την IPC. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της IPC αποφάσισε να μην συμπεριλάβει το Παρα Μπομπσλέι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου Κορτίνα 2026, αφού το άθλημα δεν πληρούσε τα ελάχιστα κριτήρια που απαιτούνται όσον αφορά στην παγκόσμια συμμετοχή τις τελευταίες τέσσερις σεζόν», δήλωσε ο πρόεδρος της IPC ΄Αντριου Πάρσονς.

«Στην αναθεώρησή μας σχετικά με την τεκμηρίωση που παρέχεται από τη IBSF, 10 χώρες μπορούν να θεωρηθούν ότι ασκούν ευρέως και τακτικά το άθλημα τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Αυτό είναι δύο από τα ελάχιστα κριτήρια συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες. Ξέρω ότι αυτό είναι απογοητευτικό νέο για την κοινότητα του Παρά Μπομπλσέι. Ωστόσο, το άθλημα πρέπει να ενθαρρυνθεί ότι εάν μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα συμμετοχής που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-2020, όταν 16 χώρες, πήραν μέρος σε αγώνες, θα είναι ένα ισχυρό κίνητρο ένταξη στους Αγώνες το 2030».

Η IPC είχε αναβάλει την απόφαση για το Παρά Μπομπλσέι όταν ανακοίνωσε τα πρώτα 18 αγωνίσματα, για τους Αγώνες του 2026 στο Μιλάνο και την Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Και τα πέντε αθλήματα από το Πεκίνο 2022 – Aλπικό σκι, Δίαθλο, Σκι αντοχής, χόκεϊ στον πάγο και κέρλινγκ σε αμαξίδιο – διατήρησαν τις θέσεις τους στο πρόγραμμα.

Ο Φεριάνι υποσχέθηκε να δώσει συνέχεια στην απόφαση με την IPC. «Η IBSF έχει ισχυρή δέσμευση για τα Παρά Αθλήματα και θα συνεχίσει στο μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της IBSF και πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να γίνουν δεκτοί όλοι οι Παρά αθλητές, στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών ώστε να αναπτυχθούν και τα εθνικά τους πρωταθλήματα».
SPORTS3.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics