Breaking News
21 Ιουλίου 2022

Νέα εμπειρία στο εξωτερικό για τον Γιώργο Σταματούρο. Ο 23χρονος διεθνής αθλητής θ’ αγωνιστεί την περίοδο 2022-2023 στο πρωτάθλημα της Δανίας και θα φορέσει τη φανέλα της Β75.

Το σωματείο εδρεύει στην πόλη Hirtshals, ένα λιμάνι στο βορειότερο άκρο της χώρας και μετέχει στην 1η εθνική κατηγορία. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2021-2022 κατέκτησε την 3η θέση και με την ενίσχυση από την Ελλάδα έχει ως βασικό στόχο να είναι και φέτος στα μετάλλια. Ο Σταματούρος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Pro B της Γαλλίας με τα χρώματα της Ιστρ. Δεν αφήνει τη Γαλλία, όμως οι κανονισμοί από την ομοσπονδία της Δανίας δεν του επιτρέπουν να μετέχει παράλληλα σε κορυφαία πρωταθλήματα άλλης χώρας. Επανέρχεται στις National κατηγορίες και ήρθε σε συμφωνία για μικρό αριθμό παιχνιδιών με τη Ρομάν (ASPTT Romans). Στην ίδια ομάδα γυρίζει κανονικά ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος αφήνοντας την Πολωνία, ενώ συνεχίζει ο αδερφός του και επίσης αθλητής της εθνικής ανδρών, Κωνσταντίνος.

Ο Σταματούρος άρχισε τη διεθνή διαδρομή του στη Γαλλία όταν ήταν 17 ετών. Για πέντε συναπτά έτη συνεργάστηκε με την Ενεμπόν παίρνοντας μάλιστα, ευκαιρίες συμμετοχής στην ProA(την κορυφαία επαγγελματική λίγκα) και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι μετακινήθηκε στην Ιστρ, αποκόμισε επίσης χρήσιμες εμπειρίες στο δεύτερο δυνατότερο πρωτάθλημα της χώρας, απλά εξαιτίας κι ενός τραυματισμού έδωσε λιγότερα ματς απ’ όσα περίμενε. Ο απολογισμός του ήταν 2 νίκες και 7 ήττες.

Το προπονητικό τιμ της Β75 είχε άποψη για την αξία του, έκανε πρόταση κι εκείνος τη δέχτηκε. Η ομάδα είναι πιθανό να δηλώσει και στην Ευρώπη. Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει δύο γύρους και πλέι οφ. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 10-11 Σεπτεμβρίου. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2021 και του απλού Νέων ανδρών το 2019 έκλεισε και στη Ρομάν, την οποία θα βοηθά όταν χρειάζεται στο πρωτάθλημα της National 1. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην ελληνική Α1 όμως, κάτι που ίσχυε και πέρσι. Θα μπορεί πάντως, ν’ αγωνίζεται στο Κύπελλο, όπως επίσης έγινε την περασμένη σεζόν.

Κάποιες αλλαγές στο ίδιο κομμάτι αφορούν και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στην πολωνική λίγκα με τα χρώματα της Όρλις 1924 και δεν είχε το δικαίωμα παράλληλης παρουσίας σε άλλο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Εκτάκτως είχε βρεθεί κι εκείνος σε ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ μία φορά πήγε και σε μπαράζ στη Γαλλία (όπως επίσης δικαιούτο) για τη Ρομάν. Φέτος έφυγε από την Πολωνία, συμφώνησε να είναι κανονικά στη Ρομάν και τη National1, αλλά και πάλι δεν θα μπορεί ν’ αγωνιστεί στην ελληνική Α1. Ο λόγος είναι ότι η γαλλική ομοσπονδία άλλαξε κανόνες και επιτρέπει από αυτή τη σεζόν μόνο σε δύο αθλητές από κάθε ομάδα της National να μετέχουν παράλληλα σε άλλα ξένα πρωταθλήματα συλλόγων. Έτσι, η επιλογή του πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών είναι ν’ αγωνιστεί μόνο στη Γαλλία, ενώ ο αδερφός του Κωνσταντίνος και συμπαίκτης του στον πανελλήνιο τίτλο του διπλού ανδρών θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και στη Σουηδία με τη Ρέκορντ και στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε ότι και οι τρεις αθλητές βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του προσεχούς Αυγούστου στο Μόναχο.
Διαβάστε επίσης

 

Ο καιρός σήμερα 20/07/2022 [vid]

 

 

 

 

Τα τρία φιλικά του ΟΦΗ στην Ολλανδία θα μεταδοθούν ζωντανά από τα COSMOTE SPORT HD

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics