Breaking News
14 Δεκεμβρίου 2018

Μετά το βραβείο της κορυφαίας πρωτοετούς στην περιφέρεια Big East, η Ευφροσύνη Αλεξάκου έγινε αποδέκτης δύο ακόμα σπουδαίων διακρίσεων αυτή την φορά από τον σύνδεσμο των προπονητών βόλεϊ των ΗΠΑ (ΑVCA).

 

Συγκεκριμένα επιλέχθηκε ως κορυφαία πρωτοετής όλων των περιφερειών της ανατολικής ακτής, αλλά και AVCA Honorable Mention All-America.

Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που αθλήτρια του St. John's University είχε την διάκριση αυτή και συγκεκριμένα ήταν η Karin Palgutova το 2013.

H 18χρονη ακραία με 371 επιθέσεις (3,67 ανά σετ) και 15 νταμπλ- νταμπλ στη σεζόν, έδειξε την αρχή πως είναι βασική και αναντικατάστατη για την ομάδα της.


«Οι στόχοι μας είναι πλέον μεγαλύτεροι»

Η Αλεξάκου δήλωσε αποκλειστικά στο γραφείο Τύπου του NOMOS για αυτή την διάκριση: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος ήταν μια πολύ πετυχημένη χρόνια για εμένα. Ήρθα σε ένα πανεπιστήμιο που δεν είναι από τα πιο δυνατά. Ο στόχος μου ήταν να πάω σε ένα μέτριο πανεπιστήμιο ώστε να μπορώ να παίζω από την πρώτη χρόνια, γιατί εδώ συνήθως οι πρωτοετείς δεν παίζουν. Ήθελα να μπορώ να βοηθήσω το πανεπιστήμιο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και μαζί να φτάσουμε πιο ψηλά. Και για να μιλήσω ξεκάθαρα στην Αμερική ήρθα αφού είχαν ξεκινήσει τα τουρνουά».

Για το ξεκίνημα και την πορεία της σεζόν επεσήμανε: «Είχαμε θέσει από την αρχή κάποιους στόχους μαζί με την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινάς κάτι εντελώς καινούργιο με άτομα που βλέπεις πρώτη φορά στην ζωή σου. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που ξέρουμε όλους τους παίκτες και απλά προσπαθείς να τελειοποιήσεις την σύνθεση. Εδώ τα ξεκινάς όλα από την αρχή. Ήμουν βασική από το πρώτο ματς, χωρίς να είμαι πανέτοιμη. Κατάλαβα όμως ότι το πανεπιστήμιο με εμπιστεύτηκε παρότι απροετοίμαστη. Μετά από κάποιες εβδομάδες αρχίσαμε να γινόμαστε… πιο ομάδα και αυτό αποδείχθηκε, αφού έπειτα από 7 χρόνια το St. John's έφτασε στα τελικά της περιφέρειας Βig Εast, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατάταξη. Κερδίσαμε παιχνίδια που δεν ήταν στο πλάνο μας. Επίσης θέλω να πω ότι το πανεπιστήμιο συμμετείχε πρώτη φορά στην ιστορία του στο τουρνουά ΑVCA».

Αναφορικά με τους στόχους είπε: «Επιτεύχθηκαν απόλυτα για την πρώτη μου χρόνια. Ήθελα να κερδίσω θέση βασικής και να βοηθήσω το πανεπιστήμιο. Μέσα από τους ομαδικούς στόχους πάντα έρχονται και οι προσωπικοί. Δεν μπορείς να τους καταφέρεις αν δεν βοηθήσεις πρώτα την ομάδα. Η ομάδα είναι αυτή που θα σε αναδείξει. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα κάποιους τίτλους γιατί έτσι με βοηθάει και στην μετέπειτα καριέρα μου. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Την νέα σεζόν οι ομαδικοί στόχοι θα είναι μεγαλύτεροι, άρα μεγαλύτεροι θα είναι και οι προσωπικοί».


Περισσότερα νέα για τις Ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται στο NCAA στην ιστοσελίδα https://nomosllc.com/
sport-fm.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics