Breaking News
12 Φεβρουαρίου 2020

Η Βασιλεία Καραχάλιου μιλάει για τα όνειρα, την ζόρικη ζωή της, και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.Η Βασιλεία Καραχάλιου μιλάει για τα όνειρα, την ζόρικη ζωή της, και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.


Πριν από λίγες ημέρες, στο Μαϊάμι, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σ' αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ιστιοπλοΐας, στην κλάση Λέιζερ Ράντιαλ.
Οι διακρίσεις της είναι πολλές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο αλλά το όνειρο της είναι ένα. Ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Σε λίγους μήνες θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στο μεγάλο αθλητικό γεγονός και όπως σημειώνει στο gazzetta.gr θέλει να κερδίσει μετάλλιο στο Τόκιο. 
Είναι η Βασιλεία Καραχάλιου. Δηλώνει πεισματάρα, τελειομανής, παιδί της θάλασσας, αυστηρή μ' εκείνους που δεν σέβονται το περιβάλλον μας και ονειροπόλα. 
Η 23χρόνη Βασιλεία που ζει σχεδόν μόνιμα στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας μας μιλάει για όλα από την Μελβούρνη. 
Πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;«Είμαι στη Μελβούρνη. Προετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει εδώ στο τέλος Φεβρουαρίου. Πολύ δουλειά και αυξημένες υποχρεώσεις».


Ανυπομονείς φαντάζομαι να φτάσει η ώρα για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες;«Προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονούμε όλη η ομάδα να δούμε την ακτινογραφία της συνολικής μας δουλειάς εκεί»!
«Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ανταμοιβή και όνειρο»
Αν και η ιστιοπλοία είναι ένα άθλημα απρόβλεπτο που εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες στόχος σου είναι το μετάλλιο στο Τόκιο;«Ναι, είναι ενα εξαιρετικά απρόβλεπτο και στρατηγικό άθλημα που απαιτεί μια μεγάλη γκάμα στοιχείων μαζί και τον παράγοντα τύχη για να καταφέρεις να διακριθείς. Δεν έχεις καμμία σταθερά! Εννοείται πως στόχος μου είναι ενα μετάλλιο στο Τοκιο! Είναι η ανταμοιβή και το όνειρο κάθε αθλητή που έχει καταθέσει τα πάντα σε αυτό που κάνει». 
Τι είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει ως αθλήτρια;«Αν κάτι με χαρακτηρίζει ως αθλήτρια αυτό είναι ένα... στεγανό και απόλυτο πείσμα αλλά και η τελειομανία. Είναι στοιχεία που με οδηγούν πολλές φορές στην μοναχική αναζήτηση και αποξένωση μέχρι να γεμίσω ξανά τις μπαταρίες μου και να ξεκαθαρίσω τα λάθη και τα θέλω μου. Σ' αυτό το στάδιο αποφεύγω τους ανθρώπους. Ευτυχώς ο προπονητής μου έχει παρόμοια ψυχοσύνθεση και αντιλαμβάνεται την όλη μου διαδικασία. Μεγάλη υπόθεση να συμβαδίζεις νοητικά με τον άνθρωπο με τον οποίο ξοδεύεις τόσες ώρες». 
«Τα έξοδα είναι 130.000-140.000 ετησίως»
Το άθλημα σου είναι δύσκολο και πολύ ακριβό. Έχεις την βοήθεια που πρέπει για να παλέψεις ήρεμη για τον στόχο σου;«Στην Ελλάδα της πράσφατης οικονομικής κρίσης η ιστιοπλοΐα είναι σχεδόν απαγορευτική! Το ετήσιο κόστος του προγράμματος ενός αθλητή ο οποιός θ΄ ακολουθήσει ολόκληρο τον κύκλο των αγώνων και ο οποίος θέλει να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστικός ανέρχεται στις 130.000-140.000 ευρώ ετησίως». 
Πόσο σε έχει βοηθήσει το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο» της ΕΟΕ;«Το προόγραμμα της ΕΟΕ "Υιοθέτηστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο" με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του κ. Καπράλου μας κρατάει ζωντανούς! Το ότι λείπουν χρήματα όμως εννοείται. Τα υλικά είναι πανάκριβα, τα αλλάζουμε με ταχύτατους ρυθμούς λόγω φθοράς, τα ταξίδια, τα φουσκωτά,οι διαμονές, τι να πρωτοπούμε. Συνεχής αγώνας για επιβίωση». 


«Η στιοπλοΐα με δίδαξε ν' αποβάλλω τον φόβο»
Τι σε έχει διδάξει η ενασχόληση σου με το άθλημα;«Η ιστιοπλοΐα μου έδωσε μαθήματα ζωής, υπομονή, υπευθυνότητα, με ωρίμασε απο πολύ νωρίς και πάώ απ' όλα μ' έμαθε να αγαπάω και να σέβομαι την θάλασσα. Το μεγαλύτερο μάθημα όλων όμως ήταν ότι με δίδαξε να αποβάλλω τον φόβο». 
Είχες είδωλα όταν ήσουν σε μικρή ηλικία;«Η ηρωΐδα μου στα νεανικά μου χρόνια ήταν η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Anna Tunnicliffe, για τους διάφορους παιδικούς μου λόγους, όμως ακόμα όταν τυχαίνει να την δω νιώθω ένα αδιόρατο δέος, κατάλοιπο της παιδικής μεγένθυνσης μου στο πρόσωπό της». 
Οι ιστιπλόοι πρέπει να προσέχουν την διατροφή τους ή δεν παίζει μεγάλο ρόλο στο άθλημα σας;«Όχι μόνο πρέπει να προσέχουν την διατροφή τους αλλά να είναι και πολύ αυστηροί μ' αυτή αν θέλουν αποτελέσματα καθώς η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να αντέξεις την ένταση και την συχνότητα των προπονήσεων. Εδώ λοιπόν μας βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό η προϊοντική σειρά Arla Protein με την μεγάλη γκάμα της σε γαλακτοκομικά με φυσική πρωτεΐνη γάλακτος που καλύπτουν τις πολυποίκιλες διατροφικές ανάγκες των αθλητών». 


«Η θάλασσα είναι η κάθαρση μου»
Πως είναι η Βασιλεία εκτός νερού;«Νομίζω πως η Βασιλεία εκτός νερού είναι όπως το ψάρι στη στεριά, μπορεί να αντέξει αλλά όχι για πολύ... Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη θάλασσα είναι αυτή η μόνωση, το ταξίδεμα του μυαλού και μαζί την κάθαρσή του. Ναι αυτό είναι η θάλασσα για μένα. Η κάθαρσή μου». 
Ζεις μεγάλο διάστημα στα Κανάρια Νησιά για την προετοιμασία σου. Πως είναι η ζωή στην Ισπανία και γιατί έχεις επιλέξει αυτό το κέντρο για την προετοιμασία σου;«Αυτό είναι αλήθεια ζω καιρό τώρα στην Ισπανία. Έιναι πανέμορφη χώρα, την αγαπώ γιατί απο την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι εκεί με αγκάλιασαν και με καλοδέχτηκαν σαν δικό τους άνθρωπο. Ποιος ξέρει , ίσως σε κάποια άλλη ζωή να έζησα εκεί! Μένω εκεί γιατί οι ιστιοπλοικές συνθήκες είναι εξαιρετικές, μ' όλα τα είδη συνθηκών, σκληρών καθώς και ήπιων». 
Αλήθεια, υπάρχει χρόνος για σπουδές με τόσο βαρύ πρόγραμμα;«Οι σπουδές μου, παρά το σκληρό μου πρόγραμμα πάνε πολύ καλά. Μου έχουν μείνει κατά βάση τα μαθήματα πρακτικής (είμαι στο Παιδαγωγικό Αθηνών) τα οποία όμως πρέπει να δίνω παρών σε καθημερινή βάση,που σε αυτή την φάση είναι αδύνατον να γίνει. Οπότε μετά τους Ολυμπιακούς θα κοιτάξω να αφιερώσω χρόνο στο πανεπιστήμιο μου και να μπορέσω να το τελειώσω. Παράλληλα όμως έχω τελειώσει και το Level 2 προπονητικής και μου μένει ένα ακόμη επίπεδο για να μπορέσω να κάνω αυτά που θέλω σε συνδυασμό με το πτυχίο μου». 
«Με θυμώνει η... προσβολή στο περιβάλλον»
Έχω την πληροφορία ότι είσαι πολύ ευαίσθητη στα θέμα της οικολογίας. Ισχύει; Τι ειναι αυτό που σε έχει ωθήσει προς τα εκεί και τι προσφέρει στην Βασιλεία; «Είναι γεγονός ότι καθετί που έχει να κάνει με "προσβολή" στο περιβάλλον μας με θυμώνει. Κάποτε θα πρέπει εμείς οι άνθρωποι να μάθουμε να συνυπάρχουμε μ' όλους τους "συγκατοίκους" μας επάνω σ' αυτόν τον πλανήτη! Θυμώνω να βλέπω οτι το ανθρώπινο είδος είναι το μόνο που ασχημονεί με τον χειρότερο τρόπο, και ταυτόχρονα το μόνο είδος με ...νόηση. Τι να πω από παράδοξο μέχρι τραγικό».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics