Breaking News
11 Φεβρουαρίου 2021

Στο Super-G γυναικών έκανε το «1-2»


Η Ελβετή Λάρα Γκουτ-Μπεραμί κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι (FIS), καθώς ο αγώνας στο Super-G των γυναικών άνοιξε τη διοργάνωση στην Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο.

Οι διοργανωτές είχαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, που «μετέφεραν» τη διεξαγωγή των αγώνων, κατά δύο μέρες.

Το επαναπρογραμματισμένο Super-G των γυναικών, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Τρίτη (9 Φεβρουαρίου), κατάφερε τελικά σήμερα να ανοίξει τη διοργάνωση.

Η Γκουτ-Μπεραμί ήταν το φαβορί, με την Ελβετή σταρ να έχει κερδίσει τους τέσσερις αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον αγώνισμα, αλλά με μετάλλια και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με 1:25.51 η Ελβετή κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας της, μαζί με τα τρία ασημένια και τα δύο χάλκινα.

Η 29χρονη είχε κερδίσει στο παρελθόν ασημένιο και χάλκινο, στο Super-G, το 2013 και το 2017 αντίστοιχα.

«Στο παρελθόν, πάντα ήθελα να κερδίσω χρυσό και ποτέ δεν συνέβη», δήλωσε η Γκουτ-Μπεράμι. «Σήμερα, ήμουν νευρική και ήθελα να κάνω σκι με το δικό μου τρόπο και αυτό μερικές φορές προκαλεί υπερβολική πίεση», πρόσθεσε.

Η Ελβετία κατάφερε να κάνει το ένα-δύο στο πρώτο αγώνισμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με την Κορίν Σούτερ να τερματίζει 0.34 δευτερόλεπτα πίσω ως δεύτερη.

Το βάθρο ολοκληρώθηκε με την Αμερικανή Μικαέλα Σίφριν, με 1: 25.93, με το χάλκινο μετάλλιο να κλείνει 0.47 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια.

Η Σίφριν ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο της συμπατριώτισσάς της, Λίντσεϊ Βον, που αποχώρησε με οκτώ μετάλλια Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Η Ολυμπιονίκης Τσέχα Έστερ Λεντέκα κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ έχασε το βάθρο για 0.06 δευτερόλεπτα.


sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκλογές Ομοσπονδιών: Έκλεισε ο εκλογικός κατάλογος

Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics