Breaking News
02 Ιουλίου 2023

Το ψηλότερο τελεφερίκ στην Ευρώπη (vid)



Σε λειτουργία το ψηλότερο τελεφερίκ στην Ευρώπη– Συνδέει την Ιταλία με την Ελβετία

Το ψηλότερο τελεφερίκ στην Ευρώπη (vid)
Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο τελεφερίκ στην Ευρώπη ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία, το οποίο φτάνει σε υψόμετρο 3.821 μέτρων.

Το τελεφερίκ συνδέει την Testa Grigia που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.500 μέτρων με το χωριό Piccolo Cervino που βρίσκεται στα 3.821 μέτρα, διασχίζοντας τα σύνορα των δύο χωρών.

Διαβάστε Επίσης
NBA Free Agency: Συνεχίζεται ο... χαμός και την δεύτερη μέρα!
Το πέρασμα των συνόρων θα γίνεται μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά, ενώ στις δέκα καμπίνες του τελεφερίκ θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται 1.300 άνθρωποι την ώρα.

Η απόσταση είναι μόλις 1,6 χιλιόμετρα, όμως το κόστος του εισιτηρίου θα ξεπερνά τα 240 ευρώ.

Στην περιοχή, οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν ιππασία, ποδηλασία, πεζοπορία και γκολφ.

Τα ψηλότερα τελεφερίκ στον κόσμο

Το μακρύτερο και ψηλότερο τελεφερίκ στον κόσμο είναι το Teleferico de Merida στη Βενεζουέλα. Διανύει περίπου 13 χλμ σε τέσσερα στάδια, φθάνοντας τα 4.754 μέτρα υψόμετρο και προσφέρει εκπληκτική θέα στις χιονισμένες κορυφές των Άνδεων.

Ακόμη, το τελεφερίκ Gulmarg Gondola στην Ινδία οδηγεί τους επιβάτες του από και προς το όρος Kongdoori Mountain, το οποίο έχει υψόμετρο σχεδόν 4.267 μέτρα.

Το μεγαλύτερο τελεφερίκ της Ασίας είναι δημοφιλές στους σκιέρ και τους λάτρεις του snowboard, αφού στον σταθμό Kongdoori Valley θα βρουν φρέσκο χιόνι.

Προσφέρεται ακόμα και μια προαιρετική δαιδρομή, που ξεναγεί τους επισκέπτες πάνω από τα σύννεφα στη κορυφή των βουνών Afarwat.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 02/07/2023 [vid]

 

 

 

 

 

Πρώτος με 788 χλμ. ο Σάκης Στημονιάρης στο Transylvania 6 Days

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics