Breaking News
22 Μαρτίου 2024

Η Εθνική ήταν καταιγιστική, διέλυσε 5-0 το Καζακστάν με τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος και πάει στην Τιφλίδα (26/3 - 19.00) για τον τελικό πρόκρισης στο EURO απέναντι στην Γεωργία.

 

Ελλάδα - Καζακστάν: Παθιασμένη για Γερμανία μέσω Τιφλίδας
Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε η Εθνική στο Καζακστάν και το διέλυσε με 5-0 στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια με. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε τη δίψα για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την ερχόμενη Τρίτη (26/3-19.00) θα διεκδικήσει στην Τιφλίδα από την Γεωργία το πολυπόθητο εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Εθνική με 4-3-3 από τον Γκουστάβο Πογέτ μπήκε όπως αναμενόταν πολύ δυνατά με τη βοήθεια του κόσμου και στο 1' απείλησε με σουτ του Τσιμίκα. Για να έρθει στο 7' η φάση του πέναλτι με τον Πέλκα να ανατρέπεται από τον Καίροφ μετά από δικό του σουτ που είχε αποκρούσει ο γκολκίπερ και η μπάλα είχε βρει στο δοκάρι. Στο 9' ο Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε δυνατά με το αριστερό και έκανε το 1-0 μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία της.

Διαβάστε Επίσης
Το «πάρτι» του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο
Η ελληνική ομάδα συνέχισε δυναμικά και με ψυχολογία, για να φτάσει γρήγορα στο 2-0. Στο 15' ο Μάνταλος πέρασε στον Μασούρα που έκανε από δεξιά εξαιρετική σέντρα και ο Δημήτρης Πέλκας τρυπώνοντας στην περιοχή με δυνατή κεφαλιά σε οριζόντια θέση σώματος ζευγάρωσε τα γκολ. Η δουλειά είχε γίνει από νωρίς.

ADVERTISING

Στο 18' ο Μαυροπάνος αστόχησε από καλή θέση μετά από σέντρα του Τσιμίκα. Και στο 21' δυνατό σουτ του Μπακασέτα πέρασε άουτ. Στο 24' οι Καζάκοι είχαν ευκαιρία να μειώσουν, με τον Τσεσνόκοφ να κλέβει από τον Τσιμίκα, να σουτάρει εκτός περιοχής και η μπάλα αφού βρήκε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου πήγε χαμηλά στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Οι οδηγίες του Πογέτ ήταν να δοθεί χώρος στους φιλοξενούμενους για να έρθουν κι άλλες φάσεις και πράγματι το Καζακστάν δεν είχε περιθώριο για να κάνει κάτι διαφορετικό. Κι έτσι στο 37' έγινε το 3-0! Ο Κουρμπέλης βρήκε υπέροχα δεξιά τον Μασούρα που πανέξυπνα περίμενε τον Φώτη Ιωαννίδη, έβγαλε την ασίστ με το αριστερό και ο διεθνής φορ σκόραρε πανεύκολα. Στο 40' το 4-0 για το απόλυτο πάρτι. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έβαλε το πρώτο του γκολ με την Εθνική μετά από γλυκιά σέντρα του Τσιμίκα.

Στην επανάληψη ο Πογέτ άλλαξε για προληπτικούς λόγους ενόψει Τιφλίδας τον Χατζηδιάκο, οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες τελικές σε ένα ξεκίνημα αντίδρασης, ενώ η Εθνική στο 51' είχε διπλή ευκαιρία με Μάνταλο και Μπακασέτα. Στο 58' ο Οράζοφ σούταρε δυνατά λίγο άουτ, με τον Βλαχοδήμο και τον Πογέτ να οργίζονται για τη χαλάρωση και τον κόσμο να βοηθά με τις ιαχές για να συνεχιστεί καλός ρυθμός. Νέα ευκαιρία για τους Καζάκους στο 59' με κεφαλιά του Βορογκόφσκι λίγο άουτ, με την Εθνική να έχει ήδη το μυαλό της στην Τιφλίδα.

Ο Πογέτ «φρέσκαρε» την ομάδα με Κωνσταντέλια και Γιακουμάκη, με το ρυθμό για την ελληνική ομάδα να γίνεται πάλι καλύτερος και κυρίως να μην απειλείται πίσω καθώς οι τελικές είχαν πάει 12-12! Στο 73' ο Μασούρας βρήκε τον Μπακασέτα, αλλά το σουτ από καλή θέση κόντραρε στον Μπίστροφ. Λίγο πριν ο αρχηγός δώσει στη θέση του στον Μπουχαλάκη. Στο 77' ωραία κίνηση και σουτ του Κωνσταντέλια πάνω από το δοκάρι. Ενώ στο 84' ο Σάτσκι απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μάνταλου. Το 5-0 έγινε στο 86' από κόρνερ του Τσιμίκα, άλμα του Μαυροπάνου και αυτογκόλ τελικά από τον Ταπάλοφ. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Γιακουμάκης στο 88' από πάσα του Κωνσταντέλια που αμέσως μετά είχε και αυτός ευκαιρία. Πάλι ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε ωραία μπαλιά στον Μαούρα, αλλά το σουτ κόντραρε σε κόρνερ.

Η Εθνική στο πρώτο μέρος είχε άπαντες διακριθέντες. Γενικά στο ματς εξαιρετικοί ήταν οι Μασούρας, Μπακασέτας, Πέλκας και στο κέντρο ο Κουρμπέλης με τον Μάνταλο είχαν τρεξίματα και καλές συνεργασίες. Μεγάλες βοήθειες και από τους μπακ, αν και έκαναν κάποια λάθη πίσω. Εντυπωσιακός ο Μαυροπάνος. Από το Καζακστάν φάνηκαν περισσότερο οι αλλαγές, ενώ ο Αντίεφ γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στη διετία που είναι στον πάγκο.

Πολύ άνετα έβγαλε το ματς ο Μάκελι.

Μικρογραφία

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 5-0

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 9' Μπακασέτας πεν., 15'Πέλκας, 37' Ιωαννίδης, 40' Κουρμπέλης, 86' Ταπάλοφ αυτ.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: 30' Χατζηδιάκος - 17' Βορογκόφσκι, 54' Σαντιμπέκοφ, 67' Οράζοφ, 69' Γερλάνοφ

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67' Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46' Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64' Κωνσταντέλιας)

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (46' Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67' Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46' Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46' Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77' Αμπέτοφ)

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 21/03/2024

 

 

 

 

 

Η Σαλαμίνα παίρνει πάνω της όλα τα βλέμματα των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics