Breaking News
12 Νοεμβρίου 2019

Ισως την επικότερη μάχη στην ιστορία του ελληνικού powerlifting έζησαν οι 150-200 τυχεροί που βρέθηκαν στο Westside Box στα Χανιά για να παρακολουθήσουν το 1ο Παγκρήτιο Κύπελλο Ατλαντα που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Δυναμικού Τριάθλου και τον σύλλογο «Ατλας» υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας IPF.

 

Δύο βέροι Κρητικοί, δύο γίγαντες του αθλήματος, κοντραρίστηκαν πάντα σε πλαίσια ευγενούς άμιλλας, σεβασμού στον αντίπαλο και προάσπισης του αθλητικού ιδεώδους και πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στους θεατές, καθώς οι επιδόσεις τους είναι παγκοσμίου επιπέδου.

Ο Γιάννης Νταγκουνάκης στα 105κ. και ο Τάσος Τριανταφύλλου στα 120κ. φυσικά και πρώτευσαν στις κατηγορίες τους, ωστόσο, η μάχη έγινε για τον κορυφαίο lifter των αγώνων βάσει της βαθμολογίας της IPF.

Ο Νταγκουνάκης είχε πετυχημένη την πρώτη του προσπάθεια στην κίνηση squat στα 310 κιλά, με τον Τριανταφύλλου να απαντάει με 360κ. Τα 325κ. ήταν η 2η πετυχημένη προσπάθεια του Νταγκουνάκη, που δεν έκανε 3η προσπάθεια, ενώ ο Τριανταφύλλου είχε δύο αποτυχημένες στα 370κ.

Στην κίνηση benchpress οι δύο αθλητές ήταν κοντά με τον Νταγκουνάκη να έχει πετυχημένη την 1η προσπάθεια στα 210κ. και αποτυχημένη στα 217,5κ. ενώ δεν έκανε 3η προσπάθεια. Ο Τριανταφύλλου είχε πετυχημένη την 1η προσπάθεια στα 215κ. και δύο αποτυχημένες στα 222,5κ.

Εκει που κρίθηκαν όλα ήταν στην κίνηση deadlift και ουσιαστικά στην 3η προσπάθεια. Οι δύο αθλητές είχαν πετυχημένη την πρώτη τους προσπάθεια στα 310 κιλά και αποτυχημένη τη 2η προσπάθεια ο μεν Νταγκουνάκης στα 325κ. και ο δε Τριανταφύλλου στα 320κ. Στην 3η προσπάθεια ο Τριανταφύλλου δεν κατάφερε να εκτελέσει έγκυρα την προσπάθεια στα 325κ., με τον Νταγκουνάκη, ωστόσο, να τα καταφέρνει και χάρη σ’ αυτήν την πετυχημένη προσπάθεια να παίρνει το κύπελλο του κορυφαίου lifter της βραδιάς!

«Ο Νταγκουνάκης είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και η εξέλιξή του έπειτα από 11 χρόνια συνεχούς προπόνησης είναι απίστευτη», δήλωσε ο Τάσος Τριανταφύλλου για τον Νταγκουνάκη, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε: «πάντα τον θαύμαζα και τον θαυμάζω τον Τάσο Τριανταφύλλου και χάρη στην παρουσία του εδώ, αυτή η νίκη μου αποκτάει τεράστια αξία».

Η διοργάνωση κρίνεται απόλυτα πετυχημένη, καθώς έλαβαν μέρος πολλοί αθλητές από την Κρήτη, αλλά και από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας και έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει θεσμός στη Μεγαλόνησο και χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές να πολλαπλασιάζονται και να αποκτάει μεγαλύτερο κύρος.

«Ηταν μια διοργάνωση που ξεπέρασε τις προσδοκίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔΤ Χρήστος Καμαριανάκης και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να διοργανώνουμε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, για την προώθηση του αθλήματος. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους αθλητές και τον κόσμο που ήρθαν και στήριξαν τον αγώνα. Η επόμενη διοργάνωση γίνεται στην Πάτρα, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ελπίζουμε να πετύχει από κάθε άποψη».
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics