Breaking News
09 Οκτωβρίου 2020

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή (9/10) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Πόζναν της Πολωνίας

Ευρωπαϊκό ανδρών – γυναικών: Στην… μάχη τα ελληνικά κουπιά

 

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή (9/10) στο Πόζναν της Πολωνίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή (11/10). Η Ελλάδα συμμετέχει με 6 πληρώματα και συνολικά 9 αθλητές, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίστηκαν και στη διοργάνωση Κ-23, λίγες εβδομάδες πριν.

Την αρχή στις ελληνικές συμμετοχές κάνει η δίκωπος γυναικών με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Οι ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης Κ-23 στο Ντούισμπουργκ που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 10:35 θα προσπαθήσουν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα (10:55) το πλήρωμα της δικώπου ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιώργο Καλανδίρη θα έρθουν αντιμέτωπα με τα υπόλοιπα 13 πληρώματα, με στόχο φυσικά την πρόκριση στον ημιτελικό. Στις 11:45, είναι η σειρά του Αντώνη Παπακωνσταντίνου που θα αγωνιστεί στο σκιφ ελαφριών βαρών. Ο 21χρονος χάλκινος πρωταθλητής στο Ντούισμπουργκ θα συμμετέχει στον προκριματικό γύρο, έχοντας να ανταγωνιστεί τους χρόνους 15 χωρών.

Στις 12:40 είναι η ώρα της Αννέτας Κυρίδου. Η 22χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο σκιφ των γυναικών έχοντας ήδη ένα χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 , το δεύτερο μάλιστα στη σειρά μετά από το 2019 στα Γιάννενα. Στο σκιφ των γυναικών παίρνουν μέρος συνολικά 15 αθλήτριες.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών που θα ξεκινήσει στις 13:00 θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος. Ο 23χρονος πρωταθλητής θα πάρει μέρος για πρώτη φορά φέτος σε διεθνείς αγώνες έχοντας ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Στο σκιφ των ανδρών έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 αθλητές και είναι το αγώνισμα με τις περισσότερες.

Τις ελληνικές συμμετοχές του πρωινού προγράμματος «κλείνουν» οι Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στο διπλό σκιφ ελ. βαρών στις 13:15. Η Φίτσιου που την επόμενη Τετάρτη θα κλείσει τα 25 της χρόνια θα πάρει για πρώτη φορά φέτος μέρος σε διεθνείς αγώνες ενώ η Αναστασιάδου πήγε στο Πόζναν έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 αν και ηλικιακά (είναι 18 ετών) ανήκει στην κατηγορία των εφήβων. Στόχος του νέο πληρώματος είναι να μετρήσει τις δυνάμεις του ενόψει πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στο αγώνισμα παίρνουν μέρος συνολικά 16 πληρώματα.

Με το τέλος των προκριματικών θα ξεκινήσουν τα ρεπεσάζ ενώ το Σάββατο θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί Γ΄ ενώ την Κυριακή οι μικροί και μεγάλοι τελικοί οι οποίοι θα καλυφθούν απευθείας από την ΕΡΤSports (11:00-16:00).
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics