Breaking News
27 Φεβρουαρίου 2022

Με τα τέσσερα αγωνίσματα να φτάνουν στον προημιτελικό γύρο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η πρώτη μέρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Ύστερα από περίπου 12 ώρες δράσης στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας προέκυψαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που διεκδικούν είσοδο στα μετάλλια του απλού και του διπλού. Έγιναν πολλά όμορφα ματς, καταγράφηκαν αρκετά απρόσμενα αποτελέσματα, ενώ βασική είδηση αποτέλεσε η επανεμφάνιση στον θεσμό του τετράκις πρωταθλητή Ευρώπης των νεαρών ηλικιών Γιάννη Σγουρόπουλου. Η κορυφαία διοργάνωση μπήκε στο τελικό της στάδιο και την Κυριακή 27/02 θ’ αναδειχτούν οι πρωταθλητές Ελλάδας του 2022. Οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου του αθλήματος, αλλά καλύπτονται σε όλη τη διάρκειά τους από τη WEB TV της ομοσπονδίας. Το λινκ της μετάδοσης για τους αγώνες του Σαββάτου ήταν https://www.youtube.com/watch?v=I6Qv_lwpB38. Το λινκ για το live streaming της Κυριακής είναι https://www.youtube.com/watch?v=X0bOW5Ie8dY.

Στο απλό έγιναν όμιλοι στην πρώτη φάση (χωρίς τη συμμετοχή των πρώτων 12 και 8 φαβορί αντίστοιχα) και νοκ άουτ ματς από τον γύρο των «32» στη δεύτερη. Στα διπλά εφαρμόστηκε από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα.

Στο απλό ανδρών (όπου υπήρξαν και δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής) οι όμιλοι επιφύλαξαν μία μεγάλη έκπληξη. Ο 15χρονος Θεσσαλονικιός Γιάννης Αναστασιάδης, που αγωνίζεται στον Ποσειδώνα Λουτρακίου, έκαμψε με 3-2 σετ (17-15 έληξε το 5ο) τον επικεφαλής του 3ου γκρουπ Σωκράτη Γιαννούτσο, που πέρσι κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια με την εθνική εφήβων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα (απλό, διπλό και ομαδικό). Το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι αργότερα δημιουργήθηκε τριπλή ισοβαθμία στο γκρουπ, ο Γιαννούτσος ήρθε 1ος και ο Αναστασιάδης αποκλείστηκε (τη 2η προνομιούχο θέση πήρε ο Γιώργος Κυριόπουλος του ΑΟ Πεύκης).

Στο ταμπλό ξεχώρισε η νίκη του Αλέξανδρου Μαδέση κόντρα στον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη στη 16άδα. Οι δύο νεαροί πρωταθλητές έδωσαν αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Μαδέση να προκαλεί τελικά με 3-2 σετ τον μοναδικό αποκλεισμό από τα προημιτελικά αθλητή από τη λίστα των 8 πρώτων φαβορί (ο Χατζηλυγερούδης ήταν νούμερο 7).

Στο απλό γυναικών η έκπληξη καταγράφηκε στα νοκ άουτ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων Λεμονιά Γκαϊντατζή απέκλεισε στις «16» με 3-1 σετ τη διεθνή Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα, η οποία ήταν δευτεραθλήτρια Ελλάδας στο απλό γυναικών το 2019 και πρωταθλήτρια στο διπλό γυναικών το 2018 (Νο 7 στα φαβορί).

Σε άλλο πολύ ενδιαφέρον ματς η Αλίκη Κιούφη, επίσης αθλήτρια της προεθνικής ομάδας γυναικών, ξεπέρασε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ στη 16άδα τη Θάλεια Κορδούτη του Άρη 2006.

Τα ζευγάρια της 8άδας, όπως εμφανίζονται στα ταμπλό:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)-Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΑΟ Ταταύλα)-Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)

Νίκος Αντωνιάδης (ΟΕΑ Ρεθύμνου)-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Κατερίνα Τόλιου (Παναθηναϊκός ΑΟ)-Όλγα Γεωργοπούλου (Πέρα Αθηνών)

Ιωάννα Γερασιμάτου (ΑΕΚ)-Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός ΑΟ)-Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Τελαμών Σαλαμίνας)

Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)-Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)-Ζήσης Δουκέρης/Ιάσονας Κορδούτης (Φιλία Ορεστιάδας/Παναθηναϊκός)

Αναστάσιος Καριοφυλλίδης/Αναστάσιος Γιοβάς-Αλχαζίδης (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)-Δημήτρης Κορδούτης/Στράτος Δαμιανής (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

Δημήτρης Παπαδημητρίου/Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΑΟ Ταταύλα)-Γεράσιμος Πετρής/Νίκος Αντωνιάδης (ΑΟ Ταταύλα/ΟΕΑ Ρεθύμνου)

Ιάκωβος Αϊβατίδης/Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)-Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός)-Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ Ραδάμανθυς)

Έλενα Σοφρά/Κυριακή Κουλιούρη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)-Όλγα Γεωργοπούλου/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Πέρα Αθηνών)

Ιωάννα Γερασιμάτου/Θάλεια Κορδούτη (ΑΕΚ/Άρης 2006)-Δέσποινα Άμπα/Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αλίκη Κιούφη (Τελαμών Σαλαμίνας/Ολυμπιακός ΣΦΠ)-Στέλλα Τζαρίδου/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Προσφορές από τους χορηγούς

Pane A-G_2022_dorakiaΠολύτιμη άλλη μια χρονιά η στήριξη, που πρόσφεραν χορηγοί. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, το Μπεγνής catering και η Έκφραση Flowers's boutique, ήταν χορηγοί του Πανελληνίου πρωταθλήματος και πρόσφεραν προϊόντα σε όλους τους αθλητές. Συγκεκριμένα μοιράστηκαν τσαντούλες με σάντουιτς, δύο μακεδονικούς χαλβάδες, μπανάνα, νερό και ισοτονικό ποτό, ενώ θα δοθούν ανθοδέσμες στους νικητές και τις νικήτριες. Στο βάθος της ομοσπονδιακής αίθουσας τοποθετήθηκε μεγάλο backdrop της διοργάνωσης όπου βεβαίως ήταν και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ STIGA, Gerflor Group, HeaDS, Genesis pharma και Έπαθλα Ζευς.
Διαβάστε επίσης

Σήμερα 27 Φεβρουάριου γιορτάζουν

 

 

 

 

Δείτε πώς διαμορφώθηκαν οι βαθμολογίες στους επτά ομίλους της Γ’ Εθνικής

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics