Breaking News
30 Νοεμβρίου 2016

 

5οι Ορεινοί Αγώνες Νότιας Δίκτης 2016

 

Έχοντας σύμμαχο τον καιρό και την διάθεση στα «ύψη» πάνω από 200 συμμετέχοντες «πήραν» στην κυριολεξία τα βουνά και τα λαγκάδια την Κυριακή που μας πέρασε 27 Νοεμβρίου2016.

-Δύο αγώνες 21 χλμ και θετικής/αρνητικής ανάβασης ±1100 μ. και 6 χλμ θετικής/αρνητικής ανάβασης ±220 μ, και ο αγώνας 1000 μ για τα παιδιά Δημοτικού ,αφιερωμένοι στους αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης.Εκκίνηση και τερματισμός ήταν το πανεπαρχιακό μνημείο πεσόντων του μαρτυρικού χωριού Αμιρά Βιάννου Ηρακλείου.

-Οι συμμετέχοντες αθλητές στους δύο ορεινούς αγώνες της Νότιας Δίκτης (Λασιθιώτικα βουνά) , που πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά , πέρασαν μια διαφορετική Κυριακή από τις άλλες , βίωσαν μια αξέχαστη εμπειρία στα πευκοδάση , πρινοδάση και μέσα στις κατακοκκινες αυτή την περίοδο Ασφενταμιές , σε μονοπάτια και Οροπέδια αυτής της πλευράς της ανεξερεύνητης Κρήτης. Αμιράς , Οροπέδιο Ομαλού, Κάτω Σύμη, Ανω Πεύκος, Κεφαλοβρύσι είναι μερικά από τα μέρη που διέσχιζαν οι διαδρομές.

-Συνδιοργανωτές των αγώνων ήταν ο Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης και η Περιβαλλοντολογική Ενωση Νότιας Δίκτης με την υποστήριξη των τοπικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής Αμιρά, Ρίζας, Συκολόγου.

-Στο αγωνιστικό μέρος στον μεγάλο αγώνα των 21 χλμ στη γενική κατηγορία ανδρών μεγάλος νικητής ήταν ο Μίλτος Καμπιτάκης του ΟΦΗ από την Αγία Βαρβάρα με χρόνο 1 ώρα 48 λ 21 δευτ , 2ος ο Μανόλης Σηφάκης της Αφορδακός team με χρόνο 1 ώρα 51 λ 12 δευτ και τρίτο τον περυσινό νικητή Χρήστο Καζανη-Χατζάκη με χρόνο 1 ώρα 57 λ 09 δευτ. Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Σύλβια Πακκίδη της Αφορδακός Team με χρόνο 2 ώρες 32 λ. 42 δευτ. 2η Πεδιαδίτου Ρένα της Αφορδακός Team με χρόνο 2 ώρες 41 λ. 40 δευτ και τρίτη την Βίτσα Δήμητρα με χρόνο 2 ώρες 48 λ. 30 δευτ

-Στον μικρό αγώνα των 6 χλμ στη γενική κατηγορία ανδρών νικητής ήταν ο Γιώργος Παπαγιαννάκης με χρόνο 27 λ 48 δευτ , 2ος ο Μανόλης Μαγκαφουράκης του ΟΥΚ με χρόνο 27 λ 54 δευτ και τρίτο τον Γιώργο Περράκη από Παλαιόχωρα με χρόνο 28 λ 10 δευτ. Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Feddersen Helena ΣΜΚ με χρόνο 30 λ. 44 δευτ. 2η Φουρναράκη Ειρήνη του ΣΜΚ με χρόνο 32 λ. 47 δευτ και τρίτη την Γεωργία Καραγιαννάκη του ΟΦΗ με χρόνο 34 λ. 18 δευτ.

-Στον αγώνα 1000 μ των παιδιών 1Ος Ο Νήστρη Ρένο 2ος ο Ψαρολογάκης Ιωάννης και 3ος ο Βεισάκης Εμμ. Ενώ στα κορίτσια 1η ήταν η Γιανναδάκη Σοφία 2η Ραπτάκη Μαρίνα και 3η Ηλιάκη Βαλαντίνα

-Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές αφού με υπέρτατη προσπάθεια έτρεξαν και διακρίθηκαν σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες τρεξίματος, καθώς και σε όλους που πήραν μέρος αφού ο καθένας σίγουρα ξεπέρασε τα όρια του για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο παρακάτω λινκ : Αποτελέσματα 2016:
https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx…

Ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας , την Ενωση Ραδιερασιτεχνών Κρήτης και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ) για την άριστη συνεργασία, το άψογο αποτέλεσμα, και την προθυμία τους πάντα να υποστηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες.

-Ευχαριστούμε επίσης την Αστυνομία Βιάννου , την Cretan Holidays για την παραχώρηση του λεωφορείου, και όλους τους χορηγούς μας( που μπορείτε να δείτε στην επισυναπτόμενη αφίσα) για την υποστήριξη και συνεισφορά του καθενός ξεχωριστά.

-Επίσης ευχαριστούμε για την φιλοξενία και το πεντανόστιμο παραδοσιακό γεύμα την Ταβέρνα Αφροδίτη στην Κάτω Σύμη , που προσέφερε δωρεάν στους συμμετέχοντες και συνοδούς.

-Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες δραστηριότητες αφού είναι πλέον σαφές ότι η συστηματική άθληση και ιδιαίτερα όταν αυτή συνδυάζεται με φυσιολατρική ή περιβαλλοντική διάθεση και ευαισθησία μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην ψυχοσωματική ισορροπία μας και ίσως να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Νίκος Φερετζάκης
Υπεύθυνος Διοργάνωσης Αγώνων
Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης
To tvsport.gr εύχεται χρόνια πολλά στους πρωταθλητές Μίλτο & Νίκο Καμπιτάκη για τα γενεθία τους

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics