Breaking News
20 Φεβρουαρίου 2017

 

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με τον Κώστα Φιλιππίδη να κατακτά τη 10η νίκη του στο άλμα επί κοντώ με άλμα στα 5.70μ. και τον Εμμανουήλ Καραλή να βελτιώνει το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με την ίδια επίδοση.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου στα 60μ. εμπόδια με 8.05.


Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε τον 10 τίτλο του στο άλμα επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 5.70μ. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα μετά τα 5.70μ. δοκίμασε στα 5.80μ. όπου έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες.

«Ήθελα ένα άλμα πάνω από 5.70μ., γιατί είμαι καλά. Δε με αγχώνει όμως που δεν έχει βγει ακόμη. Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστιέμαι τον αγώνα. Συνεχίζω με αισιοδοξία την πορεία μου προς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού προηγηθεί το Βαλκανικό, για το οποίο αναχωρούμε την Παρασκευή», είπε ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής του αγωνίσματος.

Ο Εμαννουήλ Καραλής από την πλευρά του ξεπέρασε τα 5.65μ. βελτιώνοντας για πρώτη φορά το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων και συνέχισε επιτυχημένα τις προσπάθειες του στα 5.70μ., έχοντας τρεις άκυρες στη συνέχεια στα 5.75μ.

Η επίδοση του νεαρού αθλητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου είναι η 10η καλύτερη στην Ευρώπη, το οποίο σημαίνει ότι έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος όσοι πιάσουν το όριο των 5.78μ. ή σε διαφορετική περίπτωση οι αθλητές με τις 12 καλύτερες επιδόσεις φέτος.

«Ηταν απίστευτο αυτό που έγινε. Μένουμε στην επίδοση και συνεχίζουμε να δουλεύουμε την τεχνική μας, που είναι το κλειδί για την επιτυχία. Δεν χαλαρώνω συνεχίζω τη δουλειά. Δεν με φοβίζουν τα μεγάλα άλματα ούτε και το πως βλέπω τον πήχη σε αυτά τα ύψη, παρότι στις προπονήσεις είχα πηδήξει έως 5.50μ.», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέκτησε ο Δημήτρης Πατσουκάκης με άλμα στα 5.55μ.

Ασυγκράτητη Πεσιρίδου!

Η σπρίντερ του ΓΣ Κηφισιάς τερμάτισε σε 8.04, με το όριο να είναι 8.15, αφήνοντας δεύτερη τη Μαρία Μαρία Πιννή με 8.42 και τρίτη την Πασχαλίνα Παπαδοπούλου με 8.74. Η επίδοση της εκτός από ρεκόρ και όριο είναι η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από το 7.91 της Φλώρας Ρεντούμη.

Η εξαιρετική εκκίνηση που έκανε η Πεσιρίδου ήταν καθοριστική για να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, με στόχο πλέον να κατέβει τα 8'' στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Ημουν καλά και ήξερα πως μπορώ να τρέξω γρήγορα. Έμεινα λίγο πίσω με μια μικρή ενόχληση στο δικέφαλο, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Τώρα αυτό που θέλω είναι να τρέξω κάτω από τα 8.00, γιατί θεωρώ πως μπορώ και να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», δήλωσε η Πεσιρίδου.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης με 7.78, χωρίς ωστόσο να πετύχει τον στόχο του, που ήταν μία επίδοση κάτω από το 7.74, που θα του έδινε το όριο. Δεύτερος με 8.07 ήταν ο Κώστας Χίντας και τρίτος o Θεοπιστος Μαυρίδης με 8.09.
«Κυνηγούσα το όριο, οπότε δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου.

Έκανα κάποιο τεχνικό λάθος και αυτό μου στοίχισε έναν χρόνο κάτω από τα 7.74. Έκανα λάθος στο πρώτο εμπόδιο και πιστεύω να το διορθώσω στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ώστε να πιάσω το όριο. Δυστυχώς πήγε πίσω η προετοιμασία μου λόγω της επέμβασης που έκανα στο πόδι και έμεινα για τρεις μήνες εκτός...»

Έφτασε τις 11 νίκες ο Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης με άλμα στα 16.10μ. στο τριπλούν κατέκτησε την 11η νίκη του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Μάλιστα, ο αθλητής του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρωτιά με ένα μόνο έγκυρο άλμα.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος σίγουρα από την επίδοση μου, αλλά δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο. Πριν από δύο εβδομάδες έπαθα μία θλάση και ήρθα στον αγώνα για να κάνω ένα άλμα χωρίς να πιεστώ, πάρω τη νίκη και να διεκδικήσω την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσω του Βαλκανικού Πρωταθλήματος», δήλωσε ο Τσιάμης.

Ο Δημήτρης Μονόπωλης βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ του στον κλειστό, αρχικά με 15,41 μ. κι έπειτα με 15,57 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν (15,55 μ.). Ο αθλητής από την Κέρκυρα ήταν τρίτος, ενώ δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Μπαλταδούρος με 16,02 μέτρα.

Πανελληνιονίκης με δύο εβδομάδες προετοιμασία η Υφαντίδου

Η Σοφία Υφαντίδου κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας στον κλειστό στίβο. Η πενταθλήτρια από την Βέροια συγκέντρωσε 4.042 βαθμούς (είχε στα επιμέρους αγωνίσματα 60μ. εμπ.: 8.58, ύψος: 1,65 μ., σφαίρα: 13,42 μ., μήκος: 5,65 μ. και 800μ.: 2.25.69), δεύτερη . Δεύτερη με 3.718 β. ήταν η Βάσω Μαρκοπούλου και τρίτη η Εμμανουέλα Ιωακειμίδου (3.504).

«Ήθελα να συγκεντρώσω μεγαλύτερη βαθμολογία (4.300β.), που θα μου επέτρεπε να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όμως με δεδομένο ότι δεν έχουμε κλειστό στάδιο στη Βέροια και όλο το χειμώνα περιορίστηκα στο να κάνω συντήρηση αφού ήταν αδύνατον με θερμοκρασίες -2 και -4 °C να κάνω προετοιμασία.

Έτσι, η μοναδική προετοιμασία που έκανα όλο το χειμώνα ήταν δύο εβδομάδες στο Νόβι Σαντ. Επομένως με δεδομένες τις συνθήκες τα πήγα καλά. Εύχομαι όμως να μπορέσω να προετοιμαστώ όπως θέλω και να είμαι σε καλή κατάσταση για τους αγώνες του ανοικτού», δήλωσε η Σοφία Υφαντίδου.

Τα δίδυμα Ανδρεόγλου στο βάθρο!

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει λέει το ρητό και στην περίπτωση της οικογένειας Ανδρεόγλου, ταιριάζει απόλυτα. Ο Μάκης Ανδρεόγλου, παλιά δόξα του δεκάθλου, είδε τους δύο γιους του Τζανή και Αντώνη να ανεβαίνουν στο πρώτο και τρίτο σκαλί του βάθρου, αντίστοιχα.

Ο 18χρονος Τζανής συγκέντρωσε 4.799β. με τον αδελφό του να συγκεντρώνει 4.556 και τον 19χρονο Κωνσταντίνο Λογδανίδη 4.634 β.

«Το δέκαθλο είναι ένα άθλημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο στίβο. Οι αθλητές όλοι είμαστε μία ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μανώλης Αγγελάκης, ο οποίος ήταν ο πιο μεγάλος (37 ετών) δεν σταματούσε να μας εμψυχώνει. Σε ότι αφορά εμάς τους δύο αυτό το δέσιμο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο», δήλωσε ο Αντώνης Ανδρεόγλου, με τον Τζανή να προσθέτει: «Δεν λείπει βέβαια και ο ανταγωνισμός μεταξύ μας, που μας κάνει καλύτερους».

Τα δύο αγόρια ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το δέκαθλο μόλις πριν από δύο χρόνια. «Ο πατέρας μας δεν ήθελα να μας στρέψει προς το δέκαθλο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες του, όμως όπως φαίνεται ήταν αναπόφευκτο. Από μικρή ηλικία, που μας πήγαινε στα στάδια θέλαμε να κάνουμε δέκαθλο, αλλά μάλλον δεν μας ενθάρρυνε, έτσι εγώ είχα ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα, με κανένα όμως στα σοβαρά. Έτσι, πριν από δύο χρόνια πήραμε την απόφαση και ξεκινήσαμε από μόνοι μας δέκαθλο», λέει ο Αντώνης Ανδρεόγλου με τον Τζανή να συμπληρώνει: «Στον πρώτο μας αγώνα με δύο μήνες προετοιμασία η εμφάνιση μας ήταν αποκαρδιωτική, όμως με τις νίκες που έχουν έρθει στους τελευταίους αγώνες έχει ανοίξει οι όρεξη για συμμετοχή και διακρίσεις σε μεγαλύτερες διοργανώσεις».

Το νταμπλ η Φέρρα!

Το πρώτο νταμπλ σε 200 μ. και 400 μ. σε Πανελλήνιο κλειστού μετά το 2000 και την Μαρίνα Βασαρμίδου έκανε η Ανδριάνα Φέρρα, η οποία μετά τα 400 μ. ήταν νικήτρια και στα 200 μ. με 23.90 και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ (23.89), ενώ δεύτερη με 24.57 ήταν η Κατερίνα Δαλάκα και τρίτη η νεάνιδα Αννα Κιάφα με 24.76.

Η αθλήτρια από την Κατερίνη έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κυνηγήσει πολύ καλές επιδόσεις στο βασικό της αγώνισμα τα 400 μ. εμπόδια. Νταμπλ έγινε και στους Άνδρες, αφού ο Πάνος Τριβυζάς μετά τα 60 μ. επικράτησε και στα 200 μ. με 21.38, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και ο Χρήστος Μπουκάλης με 22.07 και τρίτος ο έφηβος Μιχάλης Παππάς με 22.13, που έχει ως βασικό αγώνισμα τα 400 μέτρα.

Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στο τριπλούν!

Παρότι τα φώτα στο τριπλούν ήταν στη Βούλα Παπαχρήστου, η αθλήτρια της ΑΕΚ έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, την παράσταση έκλεψε η Ζωή Μπαλαμούτη, η οποία πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων. Η αθλήτρια της ΑΕΚ πήρε την πρωτιά με άλμα στα 13.90μ., ακολούθησε ένα ακόμη έγκυρο στα 13.67μ. και στη συνέχεια άφησε τα δύο τελευταία. Δεύτερη ήταν η Αθανασία Πέρρα με άλμα στα 16.64 και τρίτη η Κριστίνα Αλβερτιάν με 13.38μ.

Η Παπαχρήστου, ήταν εμφανώς εκνευρισμένη και απογοητευμένη από την αποψινή της εμφάνιση τονίζοντας: «Θεωρώ αδιανόητο ότι πηδούσα πριν από μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ με 2 °C στα 14 μ. και σήμερα δεν κατάφερα να κάνω μία εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων μου. Η εικόνα που είχα από την προπόνηση ήταν για άλλες επιδόσεις. Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά, σίγουρα όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν με αντιπροσωπεύει».

Η Ζωή Μπαλαμούτη ήταν η αθλήτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού "προσγειώθηκε" στα 12,47 μ. και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων. Η προηγούμενη επίδοση ανήκε στην Βούλα Παπαχρήστου από τις 12/2/2006. Η αθλήτρια από την Κρήτη έμεινε εκτός βάθρου, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

H Ελένη Τζήκα της ΑΕΚ έβαλε πρώτη... γκολ στους τελικούς, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία.

Η Τζήκα έστειλε τη σφαίρα στα 13.31μ., με την Ειρήνη Καφάλη να έρχεται δεύτερη με 12.97μ. και τρίτη η Ειρήνη Καπνισάκη με 12.86μ.

Στα 3χλμ ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλας Φράγκου με 8:27.87, δεύτερος ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος πλέον έχει επικεντρωθεί στις μεγάλες αποστάσεις με 8:28.55 και τρίτος ο Γιώργος Τάσσης με 8:31.67.

Στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών τη νίκη πήρε η Αναστασία Καρακατσάνη, η οποία τερμάτισε σε 9:28.44, ακολούθησε η Ζωή Ανδρικοπούλου με 10:04.94 και τρίτη η Στεφανία Λεοντιάδου με 10:08.24.

Στο ύψος τη νίκη πήρε η Κατερίνα Ντούνη πραγματοποιώντας ένα έγκυρα άλματα στα 1.63μ., 1.68μ., 1.72μ. και 1.76μ. και έχοντας στην συνέχεια τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 1.80μ.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση πήραν η Αθηνά Ρέτζιου και Παναγιώτα Δόση με 1.76μ.

Τέλος, στα 800 μ. των Γυναικών η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν πρώτη με 2.06.12, με την Ελένη Λευκοπούλου να ακολουθεί με 2.12.50 και την Δανάη Λιάκου τρίτη με 2.12.50.
Ο Ανδρέας Δημητράκης όπως το 2016 και 2015 έκανε το νταμπλ και μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 800 μέτρα. Ο αθλητής σημείωσε 1.50.63 και άφησε δεύτερο τον Θάνο Καλάκο, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 1.51.45 και βρέθηκε και πάλι πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, που είναι 1.51.19.

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics