Breaking News
04 Μαρτίου 2018

Κώστας Φιλιππίδης και Eμμανουήλ Καραλής μιλούν στο gazzetta.gr για τη συμμετοχή τους στο σημερινό τελικό στο άλμα επι κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Δήμος Μπουλούκος

 


Για τον Κώστα Φιλιππίδη είναι το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του και μετά το χρυσό στο Σοπότ το 2014 δεν κρύβει ότι θέλει πάλι ένα μετάλλιο μιλώντας στο gazzetta.gr. «Εγώ είμαι πολύ καλά. Έχουμε κάνει καλή δουλειά, έχω κάνει καλά άλματα, ήμουν σταθερά σε μεγάλα ύψη και θα το παλέψω. Ούτως ή άλλως εγώ για το μετάλλιο προσπαθώ πάντα κι αυτό θα κάνω», είπε ο Φιλιππίδης που φέτος με 5.85 έχει την 5η καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Ο τελικός στο Παγκόσμιο έρχεται λίγες ημέρες μετά τον αγώνα στο Κλερμόν Φεράν που έγιναν απίστευτες επιδόσεις. Ωστόσο ο Φιλιππίδης δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο. «Η αλήθεια είναι ότι το επί κοντώ των ανδρών είναι ίσως το πιο υψηλού επιπέδου αγώνισμα στο Παγκόσμιο. Ο αγώνας στο Κλερμόν Φεράν λέγεται ότι ήταν ο κορυφαίος στην ιστορία το αθλήματος με την έννοια ότι επτά αθλητές είχαν άλμα πάνω από τα 5.88. Συνήθως δεν γίνονται τέτοιου είδους επαναλήψεις. Δεν μπορεί να γίνει το ίδιο, αν και σαφώς θα είναι υψηλού επιπέδου και θα υπάρχει πολύ έντονος συναγωνισμός Μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές οι οποίοι ξέρουν πλέον πως θα διαχειριστούν τις όποιες καταστάσεις ενός αγώνα.»

Καραλής: «Νιώθω ευλογημένος»

Για τον 18χρονο Εμμανουήλ Καραλή είναι η πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και θα επιδιώξει μία καλύτερη επίδοση από το 5.78 που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες. Μιλώντας στο gazzetta.gr είπε: «Νιώθω ευλογημένος και χαρούμενος που είμαι ανάμεσα στους καλύτερους των καλύτερων κι αυτό με κάνει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να προσπαθήσω να κάνω μια καλή εμφάνιση κι ίσως ένα ατομικό ρεκόρ

Παρότι είναι ο μικρότερος αθλητής του τελικά δεν είχε άγχος. «Υπάρχει το… καλό άγχος. Αυτό της ανυπομονησίας και δεν θεωρώ ότι έχω επηρεαστεί αρνητικά. Σας είπα και πριν νιώθω ευλογημένος που είμαι υγιής και ζω κάτι που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πολλοί 18χρόνοι».

Ο τελικός του επι κοντώ, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών έχει εξελιχθεί στο highlight της διοργάνωσης. Ο ίδιος εξηγεί το γιατί: «Το επί κοντώ ήταν πάντα ένα πολύ θεαματικό αγώνισμα. Απλά φέτος πρώτη φορά υπάρχουν τόσο πολλοί αθλητές που έχουν περάσει μεγάλα ύψη και αυτό δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τελικός θα είναι ακόμη καλύτερος όσον αφορά τις επιδόσεις και τη διεκδίκηση των μεταλλίων από το μίτινγκ του Κλερμόν».

Ο τελικός του επι κοντώ αρχίζει στις 17.00 ώρα Ελλάδας.\
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics