Breaking News
19 Απριλίου 2018

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί το «Youth Skyrunning World Championship» που έχει σαν στόχο να ωθήσει τους νέους να εισέλθουν στο χώρο του αγωνιστικού ορεινού τρεξίματος.

 

 


Για το 2018 η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Ιταλία (κοντά στη Ρώμη) στο Fonte Cerreto (L’Aquila), με συμμετοχές από περισσότερες από 30 χώρες.



Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Αυγούστου με τη διεξαγωγή του Vertical και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Αυγούστου με το Skyrace.

Η Ελληνική Επιτροπή του Skyrunning είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και έξι (6) αθλητές από τη χώρα μας (με έναν συνοδό ομάδας).

Προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτεροι έλληνες δρομείς βουνού στις ηλικιακές κατηγορίες 16-23 ετών θα διεξαχθεί αγώνας πρόκρισης. Για το σκοπό αυτό έχει επιλεγεί ο αγώνας των 20 χιλιομέτρων (800μ. θετική υψομετρική) στα πλαίσια του Tihio Race.


Η διεξαγωγή του είναι ορισμένη για την Κυριακή 13 Μαΐου στο Τείχιο Δωρίδας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα είναι αναρτημένες στο www.tihiorace.gr

Ακολουθούν λεπτομερείς στοιχεία για τις ηλικιακές κατηγορίες και τα χρονικά όρια πρόκρισης:

6 κατηγορίες

-ΥΑ (16-17 ετών) ανδρών – γυναικών

Χρόνος πρόκρισης: ανδρών 2.08' - γυναικών 2.28'

-ΥΒ (18-19-20 ετών) ανδρών - γυναικών

Χρόνος πρόκρισης: ανδρών 2.03' - γυναικών 2.22'

-U23 (21-22-23 ετών) ανδρών – γυναικών

Χρόνος πρόκρισης: ανδρών 1.58' - γυναικών 2.15'

-Προκρίνονται ο πρώτος και η πρώτη κάθε κατηγορίας που θα πετύχουν τον αντίστοιχο ή καλύτερο χρόνο από τον ιδανικό αναγραφόμενο.

-Αν υπάρχουν περισσότεροι αθλητές σε κάποια κατηγορία και κάποια άλλη δεν έχει αθλητές είναι στην κρίση της τεχνικής επιτροπής να αποφασίσει αν θα στείλει περισσότερους από την ίδια κατηγορία, λαμβάνοντας υπ’ όψην τις επιδόσεις.

Ο αγώνας πρόκρισης έχει επιλεγεί με βάση τα χαρακτηριστικά του, ώστε να είναι μεν ευκολότερος από τον αγώνα της Ιταλίας (περίπου 20 χιλιομέτρων με Υ+1500μ.) αλλά να μπορεί δε, να μας δώσει ξεκάθαρα συμπεράσματα από τις επιδόσεις των αθλητών.

Βέβαια για την κατηγορία ΥΑ (16-17 ετών) έχει σχεδιαστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ειδική διαδρομή μικρότερης απόστασης (περίπου 15 χιλιομέτρων). Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να βρουν στο

http://www.skyrunning.com/2018-youth-world-championships

Χορηγός της Ελληνικής αποστολής είναι το «Tihio Race» όπου θα καλύψει πλήρως όλα τα έξοδα των αθλητών (καθώς και του συνοδού).
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics