Breaking News
18 Μαΐου 2019

Μία δυνατή, μία διαφορετική πρόκληση αναλαμβάνει η εθνική ομάδα των γυναικών. Αύριο και μεθαύριο διεκδικεί στην Μπρατισλάβα την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019.

Η καινούργια διαδικασία, που ήρθε μετά την απόφαση για τη μείωση των ομάδων στο τελικό στάδιο, δημιούργησε νέο και δύσκολο στόχο και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που μέσα από το προκριματικό στάδιο 2 πρέπει να παλέψει για ένα από τα 10 τελευταία «εισιτήρια» για τη Ναντ της Γαλλίας. Στο δικό της γκρουπ έχει αντιπάλους την οικοδέσποινα Σλοβακία και την Ελβετία και οι δύο πρώτες ομάδες κατακτούν την πρόκριση. Στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας φτάνουν το απόγευμα από διαφορετικά μέρη οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Η πρώτη αναμέτρηση είναι αύριο στις 15:00 Ελλάδας με την Ελβετία και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το laola1.tv (https://www.laola1.tv/de-de/livestream/2019-05-18-switzerland-greece-len).

Η Ελλάδα πήγε στη 2η και τελευταία φάση διεκδίκησης προκρίσεων μετά τη 2η θέση, που είχε πάρει στον όμιλο του σταδίου 1. Τότε τερμάτισε κάτω από την Αγγλία, που ήδη έχει προκριθεί για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πάνω από τη Νορβηγία, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στο στάδιο 2 έχουν γίνει πέντε διαφορετικά γκρουπ. Φιλοξενούνται σε ισάριθμες πόλεις της Ευρώπης και οι δύο πρώτες χώρες από το κάθε ένα θα πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση της Γαλλίας και θα συμπληρώσουν τις 10 ομάδες ανδρών (ανάμεσά τους και η εθνική μας) και τις ισάριθμες γυναικών, που ήδη έχουν βάλει τα ονόματα τους στις συμμετοχές.

Το έργο των κοριτσιών είναι εξ ορισμού δύσκολο. Είναι αξιόλογες και οι δύο εθνικές ομάδες, που επίσης τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων τους στο στάδιο 1 και φαβορί για την πρωτιά θεωρείται η Σλοβακία. Με βάση αυτό αποκτά μεγάλη κρισιμότητα το πρώτο ματς εναντίον της Ελβετίας

Το πρόγραμμα αναφέρει ότι η εθνική μας θ’ αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 3μ.μ. ώρα Ελλάδας την Ελβετία (2μ.μ. τοπική) και την Κυριακή στις 12:00 τη Σλοβακία. Ζωντανή μετάδοση θα έχουν λογικά όλα τα ματς του γκρουπ, απλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το λινκ για την Κυριακή. Η αναμέτρηση της Σλοβακίας με την Ελβετία θα γίνει αύριο στις 8μ.μ..

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ»

«Πάμε βεβαίως με στόχο την πρόκριση. Εκτός από τη Μαρία είχαν αυτές τις ημέρες συνεχόμενους αγώνες στην Κροατία τα υπόλοιπα κορίτσια και πιστεύω αυτό θα βοηθήσει για την αγωνιστική ετοιμότητα. Σίγουρα υπάρχει κάποιο άγχος, καθώς κρίνεται η πρόκριση σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά οι αθλήτριες είναι σε θέση να το διαχειριστούν και ν’ αποδώσουν το πινγκ πονγκ που ξέρουν», τόνισε ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος πριν από την αναχώρηση για την Μπρατισλάβα και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμο το πρώτο ματς με την Ελβετία γιατί είναι ομάδα στα μέτρα μας και με νίκη αυξάνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες για την πρόκριση. Ίσως λείψει η δεύτερη αθλήτρια της χώρας, η Ασβάντεν, που σπουδάζει στο εξωτερικό, όμως έτσι κι αλλιώς έχουμε σοβαρές ελπίδες για τη νίκη. Η Σλοβακία είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, θα έλεγα παγκόσμιας κλάσης. Έχει τις εξαιρετικές Μπαλάζοβα και Οντόροβα, αλλά και οι νεαρές αθλήτριες, που τις συμπληρώνουν, βρίσκονται σε καλές θέσεις στη διεθνή κατάταξη και θα είναι πολύ δύσκολο για μας να τις κοντράρουμε. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τουρνουά και να είμαστε σε αυτούς που θα χαμογελάσουμε».

Πρώτη παίκτρια της Σλοβακίας είναι η Μπάρμπορα Μπαλάζοβα και της Ελβετίας η Ρέιτσελ Μορέ. Να προσθέσουμε τέλος, ότι η 19χρονη Τέρπου βρίσκεται πρώτη φορά σε αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος γυναικών κι απλά προ μηνών ήταν στην 5άδα για το εντός έδρας ματς με τη Νορβηγία.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics