Breaking News
26 Μαρτίου 2020

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μιλάει  για την επίτευξη του Ολυμπιακού ορίου, τους στόχους και φυσικά τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη ζωή της.

 

Το απόγευμα της 14ης Μαρτίου 2020, στο Ιβάνο Φράνκιφστ της Ουκρανίας, η Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδος στο στίβο απέκτησε και 5ο μέλος.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη προκρίθηκε από τους Βαλκανικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 20χλμ και μιλάει στο gazzetta.gr για την επιτυχία της, τη ζωή της, τον κορονοϊό (covid-19) και τις επιπτώσεις του και φυσικά τα όνειρα της.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήσουν τυχερή που έπιασες στην Ουκρανία το όριο. Μετά εξαπλώθηκε ο κορονοϊός και ακολούθησαν ακυρώσεις αγώνων. Έτσι νιώθεις;
«Ναι ήμουν τυχερή μπορώ να πω. Ξεμπέρδεψα. Τώρα έχω άλλο πρόγραμμα. Βέβαια δεν υπάρχουν πλέον αγώνες λόγω του κορονοϊού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν και έτσι θα φτιάξουμε και εμείς το νέο μας πρόγραμμα».
Περίμενες να έρθει τόσο νωρίς το όριο;
«Να σου πω, είχα προετοιμαστεί καλά αλλά δεν περίμενα να έρθει τόσο νωρίς. Η χρονιά μου ξεκίνησε καλά αλλά δυο ημέρες πριν από τον αγώνα είχα γαστρεντερίτιδα που με ταλαιπώρησε. Δεν περίμενα να πιάσω τόσο εύκολα το όριο».

Θα είναι η δεύτερη σου Ολυμπιακή συμμετοχή μετά από το 2016. Τι στόχο έχεις για το Τόκιο όταν θα διεξαχθούν με το καλό οι Αγώνες;
«Σίγουρα μια πολύ καλύτερη θέση από την 15η που είχα στη Βραζιλία. Στο Ρίο είχε πολύ ζέστη και ήμουν πολύ ενθουσιασμένη για την συμμετοχή. Ήταν η πρώτη μου. Τώρα πιστεύω θα είναι αλλιώς, θα είμαι πιο έτοιμη και στο ψυχολογικό κομμάτι».
Πως θυμάσαι την παρουσία σου στο Ρίο 2016;
«Όπως σου είπα, ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε κάτι πολύ μεγάλο, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ήθελα να δώσω τα πάντα. Την ψυχή μου και το είναι μου για τα καταφέρω για όλους όσους με πιστεύουν, τον προπονητή μου και τον κόσμο».

Πως "κόλλησες" με το βάδην; Δεν είναι δύσκολο;
«Ξεκίνησα στην Καρδίτσα από την ενόργανη και την κολύμβηση αλλά δεν ήμουν καλή. Μέσα από το αθλητικό σχολείο ξεκίνησα. Δεν μου άρεσε αλλά το είδα σαν κάτι διαφορετικό. Αυτό είδα και έτσι ξεκίνησα. Είχαμε κάποια παιδιά που έκαναν βάδην στην πόλη. Έτσι ξεκίνησα τους αγώνες».
Θυμάσαι τον πρώτο μεγάλο σου αγώνα;
«Ναι. Ηταν σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στο παλιό Καραϊσκάκη, το 1998. Ήταν στα 3χλμ βάδην. Από εκεί και μετά κέρδιζα συνέχεια».
Ο θεατής δεν είναι εύκολο να καθίσει να το δει. Δεν σε ενοχλεί αυτό;
«Είναι παραμελημένο αγώνισμα. Βέβαια δεν είναι εύκολο να δει κάποιες τόσες ώρες έναν αγώνα. Να ξέρεις και οι δικοί μας άνθρωποι που το βλέπουν είναι δύσκολο».

Φαντάζομαι είναι πολύ δύσκολο για τον αθλητή να βγάλει 20χλμ βάδην.
«Ναι είναι πολύ επίπονο. Υποφέρουν οι αθλητές και δεν έχουμε προβολή αλλά και χορηγούς όσο θα θέλαμε».
Εσύ έχεις κάποιον χορηγό;
«Ναι έχω από φέτος την Garmin και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη από τους χορηγούς ιδιαίτερα εμείς που "υπηρετούμε" αθλήματα που έχουν το κίνητρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Τι περιλαμβάνει η καθημερινή προπόνηση σου;
«Εμείς τα 10χλμ τα έχουμε για χαλάρωμα. Μπορούμε να φτάσουμε και στα 35χλμ. Είναι κομμάτια της προετοιμασίας με πολλά και άλλα με λίγα χιλιόμετρα».
Τι ρόλο έχει παίξει ο προπονητής σου, ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, στην πορεία σου;
«Έχω αλλάξει προπονητή εδώ και πέντε μήνες. Προχωράμε με σωστά βήματα. Κάνουμε προπόνηση επτά φορές την εβδομάδα. Είναι αξιόλογος άνθρωπος. Με βοηθάει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Βοηθάει πολύ τα παιδιά με τις γνώσεις του. Είναι άνθρωπος πάνω απ' όλα. Αυτό μετράει για μένα».

Τώρα με την εξάπλωση του κορονοϊού τι κάνεις με τις προπονήσεις σου;
«Τρέχω στον περιφερειακό. Η προπόνηση μας είναι σε εξωτερικούς χώρους και με προσοχή».
Στην Καρδίτσα υπάρχουν κρούσματα;
«Όχι».
Στην Ουκρανία είχατε πρόβλημα μ' αυτό το θέμα;
«Στην πόλη που είχαμε τους αγώνες δεν υπήρξε κρούσμα εκείνη την περίοδο. Ήταν κάπως χαλαρά. Μετά στα αεροδρόμια όλοι είχαν μάσκες».
Τι έχεις σπουδάσει;
«Έχω τελειώσει την Γυμναστική Ακαδημία στα Τρίκαλα. Τώρα σπουδάζω για να πάρω πτυχίο ως διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου. Μου αρέσει να βοηθάω τον κόσμο. Μου άρεσε από μικρή όλο αυτό και βρήκα την ευκαιρία τώρα να το κάνω. Ήμουν πολλά χρόνια ναυαγοσώστρια».

Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό δουλεύεις;
«Έχω δυο επιχειρήσεις. Ένα ψητοπωλείο και ένα τσιπουράδικο. Τώρα με τον κορονοϊό τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν κυκλοφορεί ο κόσμος. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τις επιχειρήσεις. Πάνω απ' όλα βέβαια η υγεία μας».
Έχεις φτιάξει την δική σου οικογένεια;
«Ναι είμαι παντρεμένη».
Είσαι η μόνη από την οικογένεια που είναι στον αθλητισμό;
«Έχω τρεις αδελφές. Η μεγάλη μου αδελφή παλαιότερα είχα ασχοληθεί αλλά όχι τόσο σοβαρά».
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics