Breaking News
11 Σεπτεμβρίου 2020

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Αυστραλίας, Ντέιβ Ρένι, θα μπορεί να επιλέξει δύο παίκτες που αγωνίζονται εκτός χώρας ακόμα και αν δεν έχουν πιάσει το όριο των 60 συμμετοχών, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία


Γιώργος Αυγερινάκης by Γιώργος Αυγερινάκης

Οι Αυστραλοί που έχουν συμβόλαιο με συλλόγους του εξωτερικού δεν είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται για την εθνική τους ομάδα έως ότου ο προκάτοχος του Ρένι, ο Μάικλ Τσέικα, διαπραγματεύτηκε την αλλαγή αυτής της πολιτικής για έμπειρους παίκτες όπως τον Ματ Γκιτό το 2015. Η περαιτέρω χαλάρωση του μέτρου οφείλεται στην πρόκληση του κορονοϊού, που είναι πιθανό να έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της αποστολής για μία μακρά περίοδο ενόψει του Rugby Championship και του Bledisloe Cup.

«Είμαστε σαφείς ότι αυτή η αλλαγή ισχύει μόνο για φέτος αν και θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε την ευρύτερη πολιτική από καιρό σε καιρό, όπως απαιτείται», είπε ο υπηρεσιακός CEO, Ρομπ Κλαρκ. «Ο Ντέιβ σύντομα θα καλέσει την ομάδα του και είναι πιθανό να μείνουν σε μία φούσκα ασφαλείας για δέκα εβδομάδες χωρίς την ευκαιρία να κληθούν αντικαταστάτες εξαιτίας τραυματισμού λόγω του περιβάλλοντος καραντίνας».

Οι παίκτες που θα επιλεγούν θα πρέπει να εγκριθούν από την ομοσπονδία που θα συνεδριάσει για αυτό το θέμα. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτοί οι παίκτες που έχουν καθημερινή συνεισφορά στο ράγκμπι της Αυστραλίας να βρίσκονται στην ομάδα που θα ανακοινώσουμε για τη φετινή σεζόν των tests», πρόσθεσε ο Ρένι. «Τώρα έχουμε την ευκαιρία να καλέσουμε έναν ή δύο παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και δεν θα προσθέσουν μόνο εμπειρία στο σύνολό μας αλλά θα είναι ικανοί να βοηθήσουν τους νεότερους στην εξέλιξή τους».

Το Rugby Championship, που εμπλέκει επίσης τη Νέα Ζηλανδία, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Νότια Αφρική και την Αργεντινή, έχει οριστεί να διεξαχθεί το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο με την κάθε ομάδα να έχει 46 παίκτες στην αποστολή τους. Η ελπίδα είναι το τουρνουά να διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία αν και η ομοσπονδία της Αυστραλίας επιθυμεί να δώσει δύο ματς για το Bledisloe Cup απέναντι στους All Blacks στο δικό της έδαφος.

Sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics