Breaking News
05 Αυγούστου 2021

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι φτιαγμένη για να «πετάει» στα μεγαλύτερα ύψη.

Στεφανίδη: Θέλει να αγγίξει τον ουρανό του Τόκιο



Τελικός χωρίς την Κατερίνα Στεφανίδη δεν γίνεται. Το χρυσό κορίτσι του επί κοντώ, που ανήκει στην χορηγική οικογένεια της Stoiximan, έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές πως είναι φτιαγμένο για μεγάλα ύψη.
Το ίδιο θέλει να κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Στην τεράστια συλλογή της ξεχωρίζει το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εκεί όπου κατάφερε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς επί κοντώ όλων των εποχών.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είδε τρεις ακόμα αντιπάλους να ξεπερνούν τα 4.80μ. όμως μόνο μία, τη Σάντι Μόρις, να ξεπερνάει τα 4.85μ. Η Στεφανίδη, με καλύτερες προσπάθειες στο σύνολο –και ατσάλινη ψυχραιμία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα- μπορούσε, πλέον, να πανηγυρίσει: Ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016, η πρωταθλήτρια που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ!
Στεφανίδη: Θέλει να αγγίξει τον ουρανό του Τόκιο
Οι διακρίσεις της, φυσικά, είναι πολλές περισσότερες. Για την ακρίβεια, είναι τόσες που την καθιστούν ως μια από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Η 31χρονη Ολυμπιονίκης έχει κατακτήσει συνολικά δέκα μετάλλια στις πέντε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που συμμετέχει και πρωταγωνιστεί μόνιμα στο Diamond League, κυριαρχώντας –σε επίπεδο γυναικών- από το 2016.
Εκείνη τη χρονιά ανέβηκε στο βάθρο κάθε διοργάνωσης που συμμετείχε, μετρώντας τρεις πρώτες θέσεις (Ευρωπαϊκό ανοιχτού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Diamond League) και ένα χάλκινο μετάλλιο (Παγκόσμιο κλειστού).
Μάλιστα, από το Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ εκείνης τη χρονιάς ξεκίνησε ένα σερί διακρίσεων που σταμάτησε στο τέλος του 2017, με συνολικό απολογισμό επτά χρυσών μεταλλίων.
Η Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε με ολόχρυσα γράμματα το όνομά της στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, και στον τελικό του Diamond League.
Στεφανίδη: Θέλει να αγγίξει τον ουρανό του Τόκιο
Το σερί σταμάτησε to 2018, με την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο κλειστού στο Μπέρμιγχαμ, όμως το «χρυσάφι» επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στον τελικό του Diamond League.
Στο Κύπελλο ηπείρων της ίδιας χρονιάς κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια έμεινε εκτός βάθρου στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του 2019, όταν κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Βέβαια, ο αγώνας του διαμαντιού για το 2019 είχε για τρίτη σερί χρονιά το όνομά της, ενώ και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς στην Ντόχα, σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση.
Στον σημερινό τελικό η Κατερίνα Στεφανίδη φιλοδοξεί να διατηρήσει το όνομά της ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος και, γιατί όχι, στην κορυφή, όπου έχει συνηθίσει να βρίσκεται.

sport-fm.gr
Διαβάστε επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics