Breaking News
09 Δεκεμβρίου 2021

Δύο ακόμα σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για Έλληνες πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Γιώργος Κωνσταντινόπουλος έκανε σεφτέ στις νίκες στην πολωνική λίγκα με την Όρλις 1924, ενώ η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Κατερίνα Τόλιου πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη Σούπερ κατηγορία της Ισπανίας με τη Ρέους Μιρό. Αμφότεροι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε νέο και με πολύ υψηλό επίπεδο ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντινόπουλος είχε επτά ήττες πριν σημειώσει το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα στην Πολωνία, ενώ η Τόλιου συνειδητοποίησε άμεσα τη μεγάλη δυσκολία των αγώνων στην Ισπανία γνωρίζοντας την ήττα στα δύο προσωπικά παιχνίδια της. Σε άλλο πεδίο του αθλήματος εξάλλου, με πανάξιους εκπρόσωπούς μας στο εξωτερικό, να σημειωθεί ότι η Τίνα Κρόττα ανανέωσε τη θητεία της ως πρόεδρος της Επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας για τους αγώνες ατόμων με αναπηρίες, ενώ ο Δημοσθένης Μεσσήνης ήταν διευθυντής αθλήματος στο WTT Cup Finals, τη νέα κορυφαία διοργάνωση του World Table Tennis, που τέλειωσε χτες στη Σιγκαπούρη.

Στην 1η εθνική κατηγορία της Πολωνίας η Όρλις 1924 αντιμετώπισε στο τέλος της περασμένη βδομάδας εκτός έδρας τη Fibrain Polytechnica Rzeszowγια τη 10η αγωνιστική και επιβλήθηκε με 3-0. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αναμετρήθηκε με τον Τόμας Λεβαντόφσκι και με ανατροπές σε σετ (ήταν στο 0-2) και σε πόντους (2-7 και 5-9 πίσω στο 4ο σετ) πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε αυτό το πρωτάθλημα. Προερχόταν από επτά ατομικές ήττες και ήταν και άτυχος, καθώς αρκετά ματς τα έχασε στις λεπτομέρειες, όπως εκείνο με τον Ρώσο Βασίλι Λακέεφ στα τέλη Οκτωβρίου (3-2 σετ). Η Όρλις 1924 βρίσκεται στη 10η θέση του πίνακα και στα τρία παιχνίδια, που απομένουν για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης θέλει δύο νίκες για να πάει στην πρώτη 7άδα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης απουσιάζει τον τελευταίο καιρό από την πολωνική λίγκα λόγω του τραυματισμού του στον αχίλλειο, όμως η ομάδα του, η Μπογκόρια, είναι στην κορυφή μαζί με την Μπίνγκοζ και την Τορούν, ενώ για την πρώτη 7άδα της διοργάνωσης οδεύει και η Γιάροσλαβ του Κωνσταντίνου Αγγελάκη, ο οποίος προέρχεται από δύο ακόμα ατομικές νίκες. Στη Β’ φάση θα παίξουν μεταξύ τους οι ομάδες, που στον 1ο γύρο θα καλύψουν τις θέσεις 1-7 και οι υπόλοιπες συνεχίζουν στις θέσεις 8-14. Η πρώτη ομάδα από το δεύτερο γκρουπ θα μπει επίσης στα πλέι οφ.

Στη Ισπανία είναι σε εξέλιξη στις γυναίκες η SuperdivisiónMasculina, όπως τιτλοφορείται από τους Ισπανούς και είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους των έξι ομάδων. Η Ρέους Μιρό αγωνίζεται στον 2ο όμιλο και μετά από τέσσερα ματς βρίσκεται στην 5η θέση με δύο βαθμούς. Η Τόλιου, που έχει κάνει συμφωνία για λίγες συμμετοχές με την ομάδα από την Ταραγόνα, πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στα μέσα Νοεμβρίου. Ήταν για τη 2η αγωνιστική του ομίλου όταν η Ρέους Μιρό έχασε εκτός έδρας από την, παραδοσιακά δυνατή στη χώρα της ιβηρικής, Λέκα Ένεα με 4-1 σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έδωσε δύο ματς και ηττήθηκε με 3-0 σετ από δύο πολύ καλές αθλήτριες, τη Γιαπωνέζα Γιούρικα Νάμπα με 3-0 και τη Ρωσίδα Ιουλία Προκόροβα. Η Τόλιου είναι ν’ αγωνιστεί ξανά με την ισπανική ομάδα στο πρωτάθλημα στις 18 Δεκεμβρίου. Η Λέκα Ένεα βρίσκεται σήμερα στην 3η θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς. Φέτος μετείχε και στο στάδιο 1 του Europe Cup γυναικών, ενώ απευθείας στο στάδιο 2 της ίδιας διοργάνωσης βρίσκεται η Ρέους Μιρό.

Messinis World_Champ_2021Έξω από τα… παραβάν τώρα έχουν τη σημασία τους οι δύο ειδήσεις για την Τίνα Κρόττα και τον Δημοσθένη Μεσσήνη, που αναφέραμε και στον πρόλογο. Μετά το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χιούστον το διοικητικό συμβούλιο της διεθνούς ομοσπονδίας ανακοίνωσε τους chairs των επιτροπών της. Στην Para Table Tennis Committee παραμένει πρόεδρος η Θεσσαλονικιά παλιά αθλήτρια και νυν διεθνώς διακεκριμένη επιδιαιτήτρια. Δύο σχετικά νέα είναι ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για τα άτομα με αναπηρίες του 2022 (7-13 Νοεμβρίου) ανατέθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας και ότι το αγώνισμα του διπλού θ’ αντικαταστήσει το ομαδικό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στη Σιγκαπούρη τέλος, ολοκληρώθηκε χτες το εναρκτήριο WTT Cup Finals και είναι τιμή για τον Μεσσήνη, που επιλέχθηκε κι εδώ από την ITTF ως competition manager. Θυμίζουμε ότι είχε οριστεί να είναι ένας από τους διευθυντές αθλήματος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (φωτό 2). Στη Σιγκαπούρη ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ πήρε δεύτερο μεγάλο τίτλο μέσα σε λίγες ημέρες μετά από την πρωτιά στο Χιούστον, ενώ στις γυναίκες αναδείχτηκε νικήτρια η επίσης Κινέζα Σουν Γινγκσά.

Διαβάστε Επίσης

Άρση βαρών - Στην Τασκένδη Γεωργοπούλου και Ρεβενικιώτη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (09/12)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics