Breaking News
27 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΙΤΟΣ

Ο Μπεν Ροθλισμπέργκερ πριν από τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο NFL


Αφήνοντας ως παρακαταθήκη τα αναρίθμητα ρεκόρ του, ο Μπεν Ροθλισμπέργκερ αποχαιρέτησε τους Steelers και όλον τον κόσμο του NFL. Η φανέλα με το "7" μπαίνει για πάντα στην ντουλάπα.

Στις 2 Μαρτίου ο Μπεν Ροθλισμπέργκερ θα κλείσει τα 40 χρόνια του. Τα 18 εξ αυτών ως επαγγελματίας παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Ως ένας εκ των κορυφαίων quarterbacks της σύγχρονης εποχής του NFL.

Η αυλαία έπεσε πριν από 11 ημέρες και στον αγώνα για τον πρώτο γύρο των playoffs απέναντι στους Kansas City Chiefs. Οι Steelers, που ήταν ούτως ή άλλως το αουτσάιντερ του ζευγαριού, έχασαν 42-21 από την παρέα του Πάτρικ Μαχόουμς και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της postseason. Προηγουμένως ο Ροθλισμπέργκερ είχε καταφέρει να υπογράψει δύο νίκες, οι οποίες με το συνολικό 9-7-1 στην κανονική περίοδο έφεραν το Πίτσμπεργκ στην τελευταία προνομιούχο θέση της AFC και του χάρισαν το δικαίωμα για άλλον έναν αγώνα.

"Είναι σκληρό, αλλά είμαι περήφανος που έπαιξα με αυτά τα παιδιά. Ο Θεός με ευλόγησε με την ικανότητα να πετάω την μπάλα και να παίξω στην σπουδαιότερη πόλη με τους σπουδαιότερους φιλάθλους και τη σπουδαιότερη ομάδα. Είμαι τόσο ευγνώμων σε Αυτόν για την ευκαιρία που μου έδωσε", έλεγε στις 16/1 έχοντας προσφέρει δύο touchdown και 215 κερδισμένες γιάρδες με τις πάσες του.

Την Πέμπτη ο "Big Ben" επιβεβαίωσε όσους είχαν διαβάσει τις σκέψεις του, όσους είχαν μπει στο μυαλό του. Η ανακοίνωση της απόσυρσής του από τη δράση ήρθε μ' ένα συγκινητικό video γεμάτο από ευχαριστώ που έφτιαξαν οι άνθρωποι της μιας και μοναδικής ομάδας που υπηρέτησε από το 2004 ως το 2022.

"Δεν ξέρω πώς να περιγράψω με λόγια τι σήμαινε το παιχνίδι για μένα. Ενώ ξέρω με σιγουριά ότι έχω δώσει τα πάντα, είμαι κατακλυσμένος από ευγνωμοσύνη για όλα όσα μου έδωσε. Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό, καθορίστηκε από σχέσεις και τροφοδοτήθηκε από πνεύμα ανταγωνισμού. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να καθαρίσω το ντουλάπι μου και να συνεχίσω να είμαι ό,τι είμαι για την οικογένειά μου", εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων.

Ο Ροθλισμπέργκερ ήταν το Νο11 στο draft από το κολέγιο του Μαϊάμι και από την πρώτη στιγμή υπήρξε ένας από τους πλέον επιδραστικούς παίκτες του σπορ. Στη ρούκι σεζόν του τού απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου επιθετικού της λίγκας, ενώ κέρδισε πολύ γρήγορα δύο τίτλους (2005, 2008) και διεκδίκησε άλλον έναν (2010), καταφέρνοντας να επιβληθεί μ' ένα προσωπικό, πλην αμφιλεγόμενο, στιλ που όμως έφερνε αποτελέσματα. Ειδάλλως δεν θα είχε φτάσει να είναι μεταξύ των πέντε κορυφαίων πασέρ σε κερδισμένες γιάρδες και ολοκληρωμένες πάσες, όπως επίσης όγδοος σε πάσες για touchdown.

Φυσικά για τους Steelers υπήρξε ένας franchise player που κατέχει τις πρωτιές σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες, οδηγώντας τους σε οκτώ πρωτιές περιφέρειας και 165 νίκες σε ματς κανονικής περιόδου.

Ο ζωντανός θρύλος του Πίτσμπεργκ καταγγέλθηκε δις για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, αλλά καμία εκ των δύο υποθέσεων δεν έφτασε στο δικαστήριο.

Μετά το δικό του "αντίο", σειρά έχει να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να πράξει ο Τομ Μπρέιντι, που έχει αφήσει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

sport24.gr

Διαβάστε επίσης

Σε απευθείας μετάδοση με live streaming ο αγώνας ΓΙΟΥΧΤΑΣ – ΠΟΡΟΣ

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 27/01/2022[vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics