Breaking News
25 Απριλίου 2024

Εκπορθητής Ολυμπιακός έστησε πάρτι στο «Παλάου» και την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα!



Ένας Ολυμπιακός έτοιμος για Βερολίνο! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε επίδειξη ισχύος για 40 λεπτά μέσα στη Βαρκελώνη, αφού δεν έχασε το προβάδισμα από την αρχή της δεύτερης περιόδου και μετά, επικράτησε της Μπαρτσελόνα (75-77) και έσπασε την έδρα των «μπλαουγκράνα», παρά τις τάσεις… αυτοχειρίας που παρουσίασε στο τέλος. Πρώτος σκόρερ ο Ουίλιαμς – Γκος με 15π., τον ακολούθησε ο Κάνααν με 14 (3/7 τρίπ.). Διψήφιοι και οι Πετρούσεφ (12π.), Φαλ (11π.). Αποχώρησε τραυματίας ο Σέρβος φόργουορντ.

Ολυμπιακός για μεγάλα πράγματα στη Βαρκελώνη! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε απέναντι στους Καταλανούς και έκανε το 0-1 στη σειρά, μετά το 77-75 της μέσα στην ισπανική πόλη!


Η διαφορά για τον Ολυμπικό έφτασε ακόμα και στο +13, όμως οι Καταλανοί το μάζεψαν στη συνέχεια, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι το ΜΕΓΑΛΟ φαβορί για την πρόκριση στο Βερολίνο, καθώς εάν υπερασπιστεί την έδρα του την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Πέμπτη, θα μπορέσει να είναι εκείνος στο Final 4. Μέχρι τότε βέβαια έχει ακόμη ένα ματς στη Βαρκελώνη, στο οποίο όμως, πέραν του Παπανικολάου, είναι πολύ πιθανό να είναι εκτός και ο Πετρούσεφ που αποχώρησε τραυματίας.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε την διαφορά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Μουστάφα Φαλ να είναι ο βασικός εκφραστής στην επίθεση για την ελληνική ομάδα. Όταν δε ο Νάιτζελς Ουίλιαμς Γκος έδωσε κι εκείνος σκορ, τότε η διαφορά ανέβηκε, με το σκορ να γίνεται 4-11 στο 6’. Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος με σερί πόντους μείωσε, όμως παρόλα αυτά οι Καταλανοί δεν πήραν ποτέ κεφάλι. Βέβαια αυτό δεν τους εμπόδισε να μείνουν κοντά, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 18-19 και με 1-7 φάουλ…

Ο Αμπρίνες βρήκε σκορ και η Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά πέρασε μπροστά, με το σκορ να γίνεται 25-23 (11’). Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν μια, ηχηρή και είχε όνομα: Φιλίπ Πετρούσεφ! Ο Σέρβος περιόρισε τα αντίπαλα «4άρια», καθάρισε τα ριμπάουντ και βρήκε τον τρόπο να πληγώσει ανεπανόρθωτα την Μπαρτσελόνα στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος αρχικά έκανε το 30-30 (14’), με τον Ολυμπιακό να παίρνει στη συνέχεια το προβάδισμα και να μην το χάνει ποτέ στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 34-35 που διαμόρφωσε ο Γιοκουμπάϊτις, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 0-9, χάρη στον Πετρούσεφ (12π.) και τον Κάνααν, με το ημίχρονο να κλείνει στο 35-44.

Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ολυμπιακό όμως να βρίσκει τον τρόπο και να κρατά τον έλεγχο, με την διαφορά να μένει ψηλά (42-53, 25'). Ο Γκος ήταν εκεί και βοήθησε με μεγάλα καλάθια να φτάσει στο +13 (47-60, 27'), όμως η άμυνα του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα σερί 7-0, με το οποίο η διαφορά έπεσε στους 6 (56-60, 29'). Εν τέλει, μια βολή του Κάνααν, έκανε το σκορ του δεκαλέπτου 54-61.

Η Μπαρτσελόνα κράτησε στο μηδέν τον Ολυμπιακό για 3:21 στην τέταρτη περίοδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στους 3, μέχρι ο Κάνααν να κάνει το 58-64 με βολές (32'). Το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του Ολυμπιακού ήρθε από τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος μάλιστα με 4 σερί πόντους έκανε το σκορ 59-69 (34'). Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, με Ρούμπιο και Λαπροβίτολα να μειώνουν σε 67-69 (36'). Ο Κάνααν και ο Μιλουτίνοφ όμως ήταν εκεί για το 67-75 (37'), δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Η Μπάρτσελόνα μείωσε σε 72-75, όμως ο Λαρεντζάκης με βολές έκανε το 72-77 στα 36'' για το τέλος και τελείωσε την υπόθεση νίκη. Τελικό σκορ 75-77 και 0-1 ο Ολυμπιακός!


Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος με 15 πόντους ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πέραν από την άμυνα, το σημείο που έκρινε τα πάντα ήταν οι βολές του Λαρεντζάκη, καθώς, παρά το σοκ από τον τραυματισμό του συμπαίκτη του, ο «Λάρυ» ήταν έτοιμος και έκανε την διαφορά!

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Ορντόφ, Περάντι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 35-44, 54-61, 75-77

Το Box Score της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν ξανά την Παρασκευή (26/4) στο πλαίσιο του Game 2 της σειράς.

sportal.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 24/04/2024

 

 

 

 

Με όλες τις… τιμές γιορτάστηκε χτες 23/04 η Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics