Breaking News
21 Ιουλίου 2016

Η Ελένα Ισινμπάγεβα χαρακτήρισε «κηδεία του στίβου», την απόφαση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου της Λοζάνης, να απορρίψει την έφεση των 68 Ρώσων αθλητών, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μίλησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων (TASS) και δήλωσε απογοητευμένη για την άδικη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του CAS: «Είναι η κηδεία του στίβου», τόνισε σχετικά.

Εκτός της Ισινμπάγεβα, έντονα αντέδρασε και ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση, χωρίς νομικά επιχειρήματα, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως θα μελετηθεί η απόφαση του CAS, εξέφρασε την απογοήτευση του, ενώ δεν απέκλεισε συνάντηση του Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, με το προεδρείο της ρωσικής Ολυμπιακή επιτροπής. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ρωσίας, Ιγκόρ Καζίκοφ, χαρακτήρισε «απόφαση χωρίς καμιά λογική» την ετυμηγορία του CAS, ενώ φουντώνουν οι φωνές στη χώρα για άμεση παραίτηση του. Στο επίκεντρο της κριτικής είναι και ο Μούτκο που επίσης αναμένεται να παραιτηθεί.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου και ευχαρίστησε το CAS για την υποστήριξη του στον πόλεμο της διεθνούς ομοσπονδίας κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. 

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα όταν το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση της και των 68 Ρώσων αθλητών, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι αθλητές ήταν αντίθετοι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η IAAF σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ στη χώρα που συντάραξαν τον παγκόσμιο στίβο και κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού (IAAF). 

Οι αθλητές ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα πρέπει θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία. Η απόφαση, όμως, του CAS είναι αρνητική και χάνουν το δικαίωμα της συμμετοχής.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πάντως, ότι η IAAF έχει ανακοινώσει ότι η συμμετοχή στο Ρίο θα επιτραπεί σε λίγους μόνο Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics