Breaking News
18 Οκτωβρίου 2017

Ο άνθρωπος στον οποίο πολλές σχολές πολεμικών τεχνών οφείλουν την ύπαρξή τους και την ευημερία τους έχει τα γενέθλιά του (18/10).

Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, σηκωνόμαστε στον αέρα για γυριστή κλωτσιά, και καθώς θα το κάνουμε ας φωνάξουμε: "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΒΑΝ ΝΤΑΜ".

Ναι, ο μεγάλος, ο θρυλικός Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ γιορτάζει σήμερα και γίνεται αισίως 57 ετών (μην αναρωτιέσαι πώς περνούν τα χρόνια, γέρασες κι εσύ). Μαζί του όμως γιορτάζουμε κι εμείς γιατί εξαιτίας αυτού του "περίεργου" τύπου, οι 90's μπήκαμε στα γυμναστήρια και ασχοληθήκαμε με το kickboxing και το karate και δεν αναφερόμαστε σε μία γενιά, αφού ο JCVD "μεγάλωσε" τους 90's, 00's μέχρι και σήμερα! Μιλάμε για τρεις δεκαετίες...

Χρόνια γεμάτα με καταπληκτικές ταινίες που μπορεί για τους νεότερους πλέον να μην είναι... φαντεζί, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να περιέχουν αυτή την απαραίτητη καλτ "μυρωδιά" που θα σε κάνει μετά το ξύρισμα να κοιτάξεις στον καθρέφτη του μπάνιου τους μύες σου και σε μία ανύποπτη στιγμή να επιχειρήσεις να σηκώσεις το πόδι σου όσο ψηλότερα γίνεται σαν τον εορτάζοντα.

ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ...
Ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ μπήκε με τις βιντεοταινίες του στα σπίτια όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα ο 57χρονος ηθοποιός έχει εκατοντάδες φαν, μάχιμους και μη.

Αν τους ρωτήσεις γιατί αγαπούν τον Βαν Νταμ θα σου πουν απλά: "Γιατί αγαπάει αυτό που κάνει και δεν το κάνει τυχαία. Είναι άνθρωπος των μαχητικών αθλημάτων." Πράγματι, ο Βέλγος σούπερ σταρ πριν γίνει αυτό που έγινε μέσα από τις ταινίες του είχε προπονηθεί σκληρά στο kickboxing, το karate, to taekwondo και το muay thai.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ
Μπορεί να ασχολήθηκε με τα μαχητικά, ωστόσο όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, αυτό που του άλλαξε ολόκληρη τη λειτουργία του σώματός του ήταν το μπαλέτο. Μάλιστα, αυτός ο σκληρός άνδρας του κινηματογράφου σπούδασε κλασικό χορό από τα 16 του και για πέντε συνεχόμενα χρόνια! Αργότερα ξεκίνησε τα βάρη και έφτασε να πάρει τον τίτλο του "Mr. Belgium" στο bodybuilding.

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ
Για να γίνει αυτός που έγινε ο Βαν Νταμ πήγε μετανάστης στις ΗΠΑ και έπαιξε ρόλους σαν κομπάρσος, ρόλους χωρίς να μιλάει, τον γκέι μαχητή του καράτε μέχρι τη στιγμή που έκανε τον κακό στο "No Retreat, No Surrender".

To 1988 πρωταγωνίστησε επιτέλους στην ταινία σταθμός "Bloodsport" και καθιερώθηκε! Η ταινία μπορεί να ήταν υποψήφια για "Χρυσό Βατόμουρο" και ο Βαν Νταμ υποψήφιος για χειρότερος πρωταγωνιστής, αλλά αυτό δεν έχει να λέει τίποτα. Η συγκεκριμένη ταινία τον έκανε πασίγνωστο.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΓΑΜΟΙ
Μετά το "Bloodsport" ακολούθησαν δεκάδες ταινίες δράσης. Άλλες, όπως το "kickboxer" έμειναν στην ιστορία, άλλες πάλι ούτε ο ίδιος ο JCVD θυμάται ότι έπαιξε σε αυτές. Αυτό που δεν μπορούμε και να θέλουμε να ξεχάσουμε είναι η διαφήμιση "έπος" για λογαριασμό της VOLVO.


O εορτάζων έχει παντρευτεί πέντε φορές στη ζωή του τέσσερις γυναίκες. Την Γλάντις Πόρτουγκες την παντρεύτηκε εις διπλούς και οι... ψίθυροι στο Χόλιγουντ λένε πως παραμένουν ζευγάρι μέχρι και σήμερα. Από τους πέντε γάμους του έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Street Fighter" έγινε ζευγάρι και με την Κάιλι Μινόγκ. Στην Ταϊλάνδη όλα αυτά, αλλά η σχέση δεν κράτησε πολύ και το διέλυσαν σχετικά σύντομα.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ... ΑΣΠΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
Σύμφωνα με τον ίδιο έχει περάσει πολλά στη ζωή του και ουσιαστικά ευτυχισμένος ήταν λίγες φορές: "Πήγαινα το πρωί στο σχολείο και ενώ ο ουρανός ήταν γαλάζιος εγώ τον έβλεπα κατάμαυρο."

Η ασταθής ψυχολογία του JVCD και το στρες τον οδήγησαν σε "μαύρα" μονοπάτια με ουσίες και ποτό. Προσπάθησε να θεραπευτεί πολλάκις, αλλά όπως είπε και ο ίδιος: "Κάποιες φορές θα με αγαπάς και κάποιες φορές θα μισείς. Τι να κάνω; Αυτός είμαι..."

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΝ ΝΤΑΜ
Αναρωτιόμαστε μερικές φορές πώς ο JCVD πρωταγωνίστησε σε μία ταινία που λεγόταν: Kickboxer, ενώ στο σενάριο παίζει αγώνα muay thai. Φοβερό, αλλά γι' αυτό τον λατρεύουμε γιατί δεν βγάλαμε ποτέ άκρη μαζί του!

Μέχρι και σήμερα ο Βέλγος σούπερ σταρ συνεχίζει να γυρίζει ταινίες και παραμένει το ίδιο δυναμικός. Ίσως πιο αργός, αλλά εξαιρετικά παθιασμένος με τη δουλειά του...

Ευχόμαστε να περάσατε καλά διαβάζοντας μερικά στοιχεία από τη ζωή του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ. Κι αν πάλι δεν τα καταφέρατε τότε ορθά σταματάμε εδώ και σας αποχαιρετούμε με έναν από τους γνωστότερους χορούς παγκοσμίως. Αυτόν που χόρεψε στο "Kickboxer" o 57χρονος ηθοποιός πριν δείρει μερικούς κακούς σ' ένα ταϊλανδέζικο μπαράκι.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics