Breaking News
14 Ιανουαρίου 2019

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκαν στο φετινό Australian Open οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, με τους δυο Έλληνες τενίστες να προκρίνονται στον β' γύρο και να ονειρεύονται μια εξαιρετική πορεία στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.



Το πρόσφατο Hopman Cup και η πορεία τους εκεί, ήταν απλά μια απόδειξη ότι είναι αμφότεροι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ξέραμε ήδη ότι πλέον βρίσκονται στο ανώτερο level και ότι μπορούν να κοιτάξουν μεγαθήρια στα μάτια και να τα κοντράρουν, όμως η παρουσία τους στο τουρνουά έδειχνε ότι θα μπουν με... φόρα στο Australian Open.

Στο Περθ, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ήρθαν αντιμέτωποι με δύο ζωντανούς θρύλους του αθλήματος, τη Σερένα Γουίλιαμς και τον Ρότζερ Φέντερερ. Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρουμε πως η Αμερικανίδα έχει κατακτήσει 23 τίτλους σε Grand Slam και ο σπουδαίος Ελβετός άλλους 20, ενώ το συνολικό παλμαρέ τους ξεπερνά τα 200 τρόπαια. Όχι μόνο τους αντιμετώπισαν, αλλά τους νίκησαν!

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είχε καμία απολύτως σημασία, αφού τα όσα έζησε το ελληνικό δίδυμο σε αυτές τις περίπου δέκα μέρες παρουσίας του στο Περθ αποτελούν την εκπλήρωση ενός ονείρου. Κάτι, άλλωστε, που αποτυπώθηκε στη δήλωση - πρόσκληση της Μαρίας Σάκκαρη ώστε οι δυο τους να βρεθούν του χρόνου εκ νέου στη διοργάνωση.

Για να φτάσουμε στο Australian Open. Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησαν με νίκη το φετινό ταξίδι τους στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Πρώτος έσυρε τον ελληνικό χορό ο "Tsitsifast", ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας που σημείωσε νίκη στην Αυστραλία, ενώπιον περίπου 30 φασαριόζων ομογενών, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) του Ιταλού, Ματέο Μπερετίνι. Δεν θα συμβιβαστεί με μια πρόκριση στον β' γύρο, είναι το μόνο σίγουρο. Πλέον, θα αντιμετωπίσει τον Βίκτορ Τροΐτσκι.

Ακολούθως, η Σάκκαρη πέταξε εκτός συνέχειας την Γέλενα Οσταπένκο (Νο22) με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-2) και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Australian Open την Άστρα Σάρμα, Νο. 230 στην παγκόσμια κατάταξη. Έδειξε και εκείνη με το... καλημέρα ότι δεν πήγε στη Μελβούρνη απλά για την εμπειρία, αλλά για να αφήσει το στίγμα της. Έχει όλα τα φόντα για να προχωρήσει και άλλο. Είναι το φαβορί άλλωστε στον επόμενο αγώνα της, όπως ήταν και με την έμπειρη και δυνατή Οσταπένκο.

Οι δυο τενίστες μας βρίσκονται σε διαρκή άνοδο, το ταβάνι τους ουδείς το γνωρίζει. Αμφότεροι παλεύουν με τα θηρία, κοιτάζουν ψηλά και θέλουν να μπουν στο κλαμπ των καλύτερων. Είναι νέοι ακόμα, έχουν πολύ μέλλον, όμως με σοβαρότητα, δουλειά και μεθοδικότητα δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τους δούμε να διεκδικούν και Grand Slam. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται υπερβολικό, όμως οι ίδιοι το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους!
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics