Breaking News
27 Απριλίου 2019

Τρομερό ενδιαφέρον έχει αποκτήσει το αγώνισμα του απλού ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη.

 


Ήδη από προχθές είχε αποκλειστεί η πιθανότητα να δούμε και αυτή τη χρονιά δύο Κινέζους στον τελικό και χθες τα απρόοπτα συνεχίστηκαν. Ένα καταγράφηκε εντός κι ένα εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατ’ αρχάς αποκλείστηκε το νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος, ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ. Έχασε από συμπατριώτη του βέβαια, τον Λινγκ Τζινκούν (σ.σ. τον αθλητή που έκαμψε την Τετάρτη με 4-1 σετ τον Παναγιώτη Γκιώνη), όμως και πάλι μιλάμε για μικρή έκπληξη. Από κει και πέρα στάθηκε άτυχος ο Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός σταρ, νούμερο 5 του ταμπλό και πρώην νούμερο 1 του κόσμου αισθάνθηκε αδιαθεσία το πρωί, ανέβασε πυρετό και αναγκάστηκε ν’ αποσυρθεί από το αγώνισμα. Είχε μπει στη 16άδα και θ’ αντιμετώπιζε τον Κορεάτη Γιανγκ Βουτζίν…

Το απόγευμα χθες, ο Μπολ θα έπαιζε και στον προημιτελικό του διπλού ανδρών. Με παρτενέρ τον συμπατριώτη του Πάτρικ Φρανζίσκα θ’ αναμετριόνταν με τους Πορτογάλους Τιάγκο Απολόνια/Ζοάο Μοντέιρο. Η κατάστασή του όμως, δεν βελτιώθηκε ούτε στις επόμενες ώρες, το γερμανικό ζευγάρι έχασε άνευ αγώνα και οι Ίβηρες εξασφάλισαν χωρίς κόπο το μετάλλιο.

Επανερχόμενοι στο απλό ανδρών να σημειώσουμε ότι συνεχίζουν στους σημερινούς προημιτελικούς μόνο τρεις αθλητές από το χθεσινό Top 10 του παγκοσμίου ranking list! Μετά δε, από το 2οφαβορί, τον Κινέζο Σου Σιν, που αποκλείστηκε αναπάντεχα χτες από τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί, έμεινε χθες έξω από τη συνέχεια και ο Φαν Ζεντόνγκ από την κορυφή του ταμπλό! Ο Λιανγκ τον έκαμψε με 4-2 σετ και την Μεγάλη Παρασκευή κοντράρεται για την 4άδα με τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα.

Δεν μπορεί να φανεί από τώρα αν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Κίνα να χάσει τα πρωτεία στο αγώνισμα έπειτα από 16 χρόνια, πάντως είναι ευκαιρία για αθλητές άλλων χωρών να κυνηγήσουν μία ιστορική διάκριση. Χαμηλά στο ταμπλό θ’ αναμετρηθούν ο Γκοζί με τον Σουηδό Ματίας Φαλκ, άρα η Ευρώπη θα έχει σίγουρα αθλητή στα μετάλλια… Από πάνω τους συναντώνται ο Γιανγκ Βουτζίν και ο Αν Τζαεχιούν, συνεπώς θα έχει και η Κορέα αθλητή στα ημιτελικά… Επίσης στα προημιτελικά θα υπάρχει και μεγάλη σύγκρουση Κινέζων με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μα Λονγκ ν’ αντιμετωπίζει το 3ο φαβορί Λιν Γκαογιουάν.

Στο απλό γυναικών το ταμπλό έφτασε χθες στα ημιτελικά άρα ξεκαθάρισε ποιες αθλήτριες θα καλύψουν τις θέσεις των μεταλλίων. Εκεί είναι ξεκάθαρη η κυριαρχία της Κίνας, αφού μόνο δικές της αθλήτριες διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο. Η Ντινγκ Νινγκ, η Λιου Σιβέν (θα είναι το ένα ζευγάρι της 4άδας), η Τσεν Μενγκ και η Γουάνγκ Μανγιού.

Τα αποτελέσματα της 8άδας των ανδρών:

Λιανγκ Τζινκούν-Φαν Ζεντόνγκ 4-2

Κόκι Νίουα-Τίσλαβ Πουκάρ 4-2

Μα Λονγκ-Χούγκο Καλντεράνο 4-1

Λιν Γκαογιουάν-Τζεούν Γιουνγκσίκ 4-0

Γιανγκ Βουτζίν-Τιμο Μπολ 4-0 α.α.

Αν Τζαεχιούν-Τομοκάζου Χαριμότο 4-2

Ματίας Φαλκ-Λι Σανγκσού 4-1

Σιμόν Γκοζί-Βανγκ Γιαγκ 4-0

Τα αποτελέσματα στα προημιτελικά των γυναικών:

Ντινγκ Νινγκ-Μίου Χιράνο 4-1

Λιου Σιβέν-Μίγου Κάτο 4-1

Τσεν Μενγκ-Ντου Χόι Κιμ 4-2

Γουάνγκ Μανγιού-Σου Γινγκσά 4-2

* Χθες βράδυ το πρόγραμμα συνεχιζόταν με τα αγωνίσματα του διπλού. Σήμερα γίνεται ο πρώτος τελικός και θα είναι αυτός του διπλού μικτού.

* Το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων θα γίνει στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 2021, ενώ το Τσενγκντού της Κίνας ανέλαβε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Είναι ειδήσεις, που προέκυψαν στη συνεδρίαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο των αγώνων και είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν πρώτη φορά Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι επιπλέον στην κορυφαία διοργάνωση μπαίνουν προκριματικά (όπως είχε αποφασιστεί πέρσι). Γι’ αυτό και στο ρεπορτάζ της η ITTF τιτλοφορεί τις διοργανώσεις ως World Table Tennis Championships Finals
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics