Breaking News
02 Αυγούστου 2019

Με σταθερά και μεθοδικά βήματα η μικρή Λεμονιά Γκαϊντατζή ανεβαίνει όλο και περισσότερο στο διεθνές στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και δείχνει το πλούσιο ταλέντο της.

 


Η συμμετοχή της στο επονομαζόμενο "World Hopes Week & Challenge", το ετήσιο καμπ της διεθνούς ομοσπονδίας με 16 από τις καλύτερες παγκορασίδες του κόσμου, που έγινε 25-31 Ιουλίου, αποτελεί την τελευταία πειστική ένδειξη. Η 12χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας άφησε στο Ομάν τα διαπιστευτήρια της αξίας της τόσο με την εικόνα της στις προπονήσεις, όσο και με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο εσωτερικό τουρνουά!

Γυρίζει από την αραβική χώρα με την ικανοποίηση ότι βλέπει ένα ακόμα απτό αποτέλεσμα για την εξέλιξή της και περήφανη που εκπροσωπεί επάξια την ομοσπονδία και γενικά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι αυτό το κορίτσι έχει διάκριση όπου κι αν έχει πάει στο εξωτερικό από τη σεζόν 2017-2018!

Έχει ξεχωρίσει και σε προπονητικά καμπ, τώρα επέδειξε τις δυνατότητές της και σε ένα παγκοσμίου επιπέδου και είναι υποψήφια να επιλεγεί και σε άλλες παρόμοιες δράσεις της I.T.T.F.

Πριν αναφερθούμε επιγραμματικά στην παρουσία της στο εντυπωσιακό Salalah του Ομάν επιβάλλονται, επίσης, τα συγχαρητήρια στους γονείς της, στον προπονητή της στον ΑΣΕΑ Καβάλας, Γιάννη Σταύρου, και τα υπόλοιπα στελέχη στου σωματείου, όπως, φυσικά, για τη συγκεκριμένη αποστολή και στον προπονητή της Φιλίας Ορεστιάδας, Ανέστη Καριοφυλλίδη, που τη συνόδευσε στο καμπ.

Με 16 παμπαίδες και 16 παγκορασίδες από διάφορες χώρες του κόσμου έγινε και το φετινό "WorldHopes Week & Challenge". Η Γκαϊντατζή ήταν στις προσκλήσεις μετά την εξαιρετική παρουσία της στο Eurotalents Hope Selection Camp του Λουξεμβούργου, δηλαδή την αντίστοιχη εκδήλωση ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Ηead coach από τη διεθνή ομοσπονδία ήταν ο παλιός Ιταλός διεθνής, Μάσιμο Κονσταντίνι, και μαζί του είχε ένα δυνατό τιμ προπονητών συν τέσσερις βοηθούς προπόνησης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές προπονήσεις πρωί-απόγευμα, με πολλή φυσική κατάσταση, coordination και κούτες.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν τέλειες, το ξενοδοχείο εξαιρετικό, ενώ η ομοσπονδία του Ομάν υπήρξε κάτι παραπάνω από εξυπηρετική πέραν του ότι διέθετε πλούσιο εξοπλισμό.

Το βράδυ, στο κλείσιμο των προπονήσεων, γίνονταν και προγραμματισμένα σεμινάρια προπονητικής κατάρτισης. Συνολικά οργανώθηκαν τέσσερα κι εδώ υπήρχε το επιπλέον όφελος και για τον Ανέστη Καριοφυλλίδη, ο οποίος έχει πρόσφατη εμπειρία από δύο καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος.

Η βοήθεια του νεαρού προπονητή σε αυτήν την έκτακτη συνεργασία με την Γκαϊντατζή ήταν πολύτιμη. Τόσο στην προπονητική καθοδήγηση( κούτες, sparing), όσο και στο τουρνουά με το κοουτσάρισμα.

Η 12χρονη πρωταθλήτριά μας έβγαλε χωρίς προβλήματα το κουραστικό πρόγραμμα και κέρδισε σε ουσία και εντυπώσεις. Χτες, στην τελευταία μέρα του καμπ, έγινε το καθιερωμένο εσωτερικό τουρνουά, που αποτελεί κριτήριο για μελλοντικές επιλογές της Επιτροπής Ανάπτυξης της I.T.TF. Η Γκαϊντατζή έδειξε κι εκεί τη βελτίωσή της και με την τρίτη θέση έφτασε στο βάθρο των νικητριών, όπως είχε κάνει και στο Λουξεμβούργο!

Μπήκαν φαβορί κι εκείνη ήταν στις θέσεις 5-8 των seeding. Συνεπώς, στα τέσσερα γκρουπ που σχηματίστηκαν για το αρχικό στάδιο πήγαινε δεύτερη στη σειρά. Σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και προκρίθηκε στην οκτάδα με την πρώτη θέση από το γκρουπ της. Επικράτησε της Αντζέλικα Αρελάνο από το Εκουαδόρ (3-2 σετ), της Μαλαισιανής Λιζ Γκαν, που ήταν επικεφαλής (3-0) και της Ιπσνίδας Μαρίας Μπερσόζα (3-0).

Στα προημιτελικά, ήρθε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Νιηγριανή Σαμπίτ Ακέμ με 3-1 σετ (11-8, 14-12, 9-11, 11-7) και ο δρόμος για τον τελικό ανακόπηκε από την πρωταθλήτρια Αφρικής, την Αιγύπτια Χάνα Γκόντα (9-11, 5-11, 8-11). Στο ματς για τις θέσεις 3-4, η Γκαϊντατζή έκαμψε την Ινδή Σαγιανί Πάντα με 3-2 (και το 5ο σετ να λήγει 13-11) κι εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

Στις 10 Αυγούστου, θα γίνει επιλογή έξι με οκτώ κοριτσιών για να συνεχίσουν τα προπονητικά καμπ της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Θα γίνουν άλλα δύο, το ένα σίγουρα στην Κίνα τον Δεκέμβριο κι ένα τον Απρίλιο, για το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο τόπος. Μετά, οι αρμόδιοι θα επιλέξουν τέσσερα κορίτσια για τη hope team U13 της ITTF και φυσικά η Γκαϊντατζή έχει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι μέσα στις νέες επιλογές.
sport-fm.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics