Breaking News
17 Νοεμβρίου 2019

Είναι ο Έλληνας θεός! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των ATP Finals με 2-1

( 6-7, 6-2, 7-6) και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του. Θρίλερ στο 3ο σετ με τον Τσιτσιπά να "πετάει" το προβάδισμα που πήρε αλλά να στέλνει το ματς σε tie break και να επικρατεί εκεί με 7-4 σε ένα δραματικό φινάλε. 4ος τίτλος στην καριέρα του Στέφανου που κατακτά το θεσμό στην πρώτη του συμμετοχή σε αυτόν.


Ποιος να συγκριθεί μαζί του! Τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πήρε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του αφού νίκησε με ( 6-7, 6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ σε ένα δραματικό τελικό για το ATP FInals, που κρίθηκε στο tie break του 3ου σετ και με το μομέντουμ να έχει αλλάξει… χέρια πολλές φορές μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Δείτε το LIVE του μεγάλου τελικού

Το ματς

Με όπλο το σερβίς ξεκίνησε ο τελικός αφού Τσιτσιπάς και Τιμ πήραν ο καθένας το πρώτο γκέιμ στο οποίο σέρβιραν χωρίς να χάσουν πόντο. Από εκεί και πέρα το ματς κύλησε με τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς τους αν και ο Στέφανος βρέθηκε κοντά σε break στο 3ο γκέιμ, όπως και ο Αυστριακός αντίστοιχα 8ο αλλά τελικά τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Χαρακτηριστική πάντως ήταν η διάθεση του Τσιτσιπά να ανεβαίνει συχνά στο φιλέ όπου και ήταν εξαιρετικός έχοντας 10/10 επιθέσεις στο πρώτο σετ το οποίο παρ’όλα αυτά οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί ο Τιμ πέτυχε mini break και πήρε προβάδισμα 5-2, το οποίο όμως ο Τσιτσιπάς ανέτρεψε στη συνέχεια και το tie break συνεχίστηκε μέχρι την τελική επικράτηση του Αυστριακού με 7-6.
Στο δεύτερο σετ θα ήταν λογικό ο Τσιτσιπάς να μεφανιστεί ψυχολογικά κουρασμένος λόγω του τρόπου που χάθηκε το πρώτο σετ, το οποίοχ ρεάστηκε πάνω από μία ώρα για να κριθεί αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο… Ο Έλληνας τενίστας μπήκε “αγριεμένος” και προηγήθηκε με 4-0 στα γκέιμ -μετά από μόλις 15 λεπτά αγώνα- αφού έκανε δύο break στο σερβίς του Αυστριακού ενώ έπαιζε με φοβερή αυτοπεποίθηση και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε πιο ξεκούραστος. Κάπως έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε πήρε το σετ με 6-2 και ισοφάρισε σε 1-1 για να οδηγηθεί ο τελικός στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά νωρίς το break με κεκτημένη ταχύτητα και βρέθηκε γρήγορα να προηγείται με 3-1 στα γκέιμ αρχίζοντας να πλησιάζει προς τον τίτλο αλλά ο Ντομινίκ Τιμ έκανε ένα φοβερό comeback και με break στο 6ο γκέιμ επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς και του τίτλου αφού προηγήθηκε στη συνέχεια με 4-3. Το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σκοινί και τελικά οδηγήθηκε στο tie break για άλλη μία φορά κι εκεί που ο Τσιτσιπάς έδειξε να αγγίζει τον τίτλο αφού προηγήθηκε με 4-1, ο Τιμ έκανε την ανατροπή και ισοφάρισε σε 4-4.

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Έλληνας τενίστας επέδειξε ψυχραιμία και με τρεις σερί πόντους έφτασε στο 7-4 και κατέκτησε τον τίτλο του ATP Finals
newsit.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics