Breaking News
11 Μαρτίου 2020

Μέσα στη δίνη των έκτακτων και έντονων μέτρων, που λαμβάνονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι αθλητικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σε κάποια μέρη και σε μία από αυτές βρίσκονται τρεις πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (φωτό) και ο Γιώργος Σταματούρος παίρνουν μέρος στο Challenge όπεν της Πολωνίας, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή στην πόλη Γκλίβιτσε. Το ITTF Challenge, Polish Open είναι το 2ο για το 2020 στη σχετική κατηγορία επαμειβόμενων τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας και αφού δέχτηκε φυσιολογικά πολλές ακυρώσεις λόγω του φόβου από την παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων στον ιό COVID-19, πρόκειται να συγκεντρώσει κάτι λιγότερο από 150 αθλητές και αθλήτριες. Φυσικά οι διοργανωτές του τουρνουά παρακολουθούσαν όλο αυτόν τον καιρό τις σοβαρές εξελίξεις κι έχουν πάρει μέτρα προστασίας στο Gliwice Arena.

Οι πρωταθλητές μας θα πάρουν μέρος στο αγώνισμα του απλού. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που είναι από μέρες στην Πολωνία διότι είχε και αγώνες πρωταθλήματος με την Μπογκόρια Γκρότζισκ, είναι 2ο φαβορί του όπεν και θα επιδιώξει την υψηλή διάκριση. Έχει τοποθετηθεί στη βάση του ταμπλό κι αν την Παρασκευή περάσει τον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») τότε ο πρώτος αθλητής από τα seeding, που πιθανότατα θα βρει μπροστά του, θα είναι ο Βέλγος Φλόριαν Κνούντε, ο οποίος μέσα στην περασμένη βδομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21. Ο Δανός Άντερς Λιντ και ο Γερμανός Στέφεν Μένγκελ είναι υποψήφιοι αντίπαλοι στον γύρο των «16». Νούμερο 1 φαβορί είναι ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ, τον οποίο, παρεμπιπτόντως, είχε νικήσει ο Έλληνας αμυντικός πριν από λίγο καιρό στο Προολυμπιακό ομαδικού στην Πορτογαλία.

Οι υπόλοιποι δύο διεθνείς μας περνάνε φυσικά από τη διαδικασία των προκριματικών, όπου σχηματίστηκαν 21 γκρουπ. Ο Αγγελάκης κληρώθηκε στο 17ο γκρουπ και βρίσκει μπροστά του τον Ρώσο Βλάτσεσλαβ Μπούροφ (επικεφαλής), τον Δανό Πέτερ Σβένιγκσεν και τον Πολωνό Μασιέ Κούμπικ. Αύριο δίνει δύο ματς (στις 15:40 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει στο τραπέζι 1 τον Κούμπικ και υπάρχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ στο λινκ https://tv.ittf.com/livestream/polish-open-table-1/1928237). Την Πέμπτη ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών θα συναντήσει τον Μπούροφ.

Ο Σταματούρος βρέθηκε στο 18ο γκρουπ κι έχει επικεφαλής τον Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, ο οποίος είναι γνωστός από τη θητεία του στην ελληνική Α1, ενώ αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία και στους αθλητές με αναπηρίες στην κλάση 10! Αντίπαλοι του αθλητή του Ολυμπιακού είναι επίσης ο Αυστριακός Μασιέλ Κολοντιέτσικ και ο Πολωνός Έντρουαρντ Ούφναλ. Τους δύο τελευταίους τους βρίσκει αύριο μπροστά του, ενώ την Πέμπτη θ’ αναμετρηθεί με τον Κοτζαμπάσεφ.

Δυστυχώς η έξαρση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε νέες αναβολές διεθνών τουρνουά. Η I.T.T.F. ανακοίνωσε σήμερα ότι για την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών αναβλήθηκε το World Tour Platinum της Ιαπωνίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Kitakyushu από τις 21 έως τις 26 Απριλίου.

Επίσης έχει αναβληθεί το World Tour της Κορέας, που ήταν να γίνει στο Μπουσάν από τις 16 μέχρι τις 21 Ιουνίου, όπως επίσης το World Tour Platinum της Αυστραλίας (ήταν για το διάστημα 23-28 Ιουνίου) και το Challenge της Ιταλίας (1-5 Απριλίου). Στο Μπουσάν της Κορέας θυμίζουμε ότι είναι να φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού κι από καιρό έχει αναβληθεί για τον Ιούνιο, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ανησυχία και για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά στη Μόσχα (έχει κανονιστεί για το διάστημα 8-12 Απριλίου).

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics