Breaking News
23 Ιουνίου 2020

Δυο κορυφαίοι αθλητές που έφτασαν στην κορυφή του κόσμου με προπονητή τον πατέρα τους.

 

Ημέρα του πατέρα. Δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο η γιορτή της μητέρας αλλά για όσους ασχολούνται είναι σημαντική.

Βασικά, κάθε μάνα και πατέρας δεν περιμένει μια ημέρα τον χρόνο για να γιορτάσει. Αγωνία και γιορτάζει κάθε ημέρα. Κάθε αθλητής και αθλήτρια δεν έχει πετύχει τίποτα στην καριέρα του εάν δεν είχε την στήριξη της οικογένειας του.

Η οικογένεια ξοδεύει χρήματα, η οικογένεια στηρίζει τα όνειρα του παιδιού-αθλητή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η οικογένεια και συγκεκριμένα ο πατέρας είναι ακόμη πιο κοντά στπ παιδί-αθλητή.

Δυο σπουδαία παραδείγματα ο Απόστολος Τσιτσιπάς και ο Τάσος Κορακάκης.

Ο Τάσος Κορακάκης είναι πατέρας και προπονητής της "χρυσής" Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννας Κορακάκη και ο Απόστολος Τσιτσιπάς, ο πατέρας και προπονητής του καλύτερου Έλληνα τενίστα, του Στέφανου Τσιτσιπά.

Πατέρας, μέντορας, φίλος

Η Άννα Κορακάκη όταν ήταν μικρή και ζούσε στην Δράμα αρχίζει με πάθος να "τρέχει" για να γίνει πρωταθλήτρια του στίβου. Τρέχει, τρέχει, τρέχει.

Ο πατέρας της, Τάσος, που είναι αστυνομικός, αθλητής της σκοποβολής και φανατικός κυνηγός θα ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με την σκοποβολή αλλά δεν παρεμβαίνει...

Όλα θα έρθουν από μόνα τους.

Η Άννα είχε έναν τραυματισμό όταν είχε βαλθεί να κάνει καριέρα στον στίβο και έτσι ξαφνικά θα μπει στη ζωή της η σκοποβολή. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο αδελφός της, ο Διονύσης.

Η Άννα αρχίζει με προπονητή τον πατέρα της την πορεία της στην σκοποβολή. Τα μετάλλια έρχονται το ένα μετά από το άλλο όπως και τα παγκόσμια ρεκόρ. Όλα γίνονται στη Δράμα. Σε εγκαταστάσεις χώρας του τρίτου κόσμου και όχι μέλους της Ε.Ε.

Με πείσμα και υπομονή η Κορακάκη θα φτάσει στο Ρίο Ντε Τζανεϊρο το καλοκαίρι του 2016. Θα φύγει από τη Βραζιλία με δυο μετάλλια στο στήθος της. Ένα χρυσό και ένα χάλκινο.

Είναι πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο μπαμπάς πάντα εκεί δίπλα της. Στο βάθρο θα δακρύσει αφού θα σκεφτεί τι πέρασε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον πατέρα της και προπονητή της.

Μετά από το Ρίο οι επιτυχίες συνεχίζονται σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και στο... κόλπο έχει μπει και ο αδελφός της Άννας, ο Διονύσης με τις δικές του επιτυχίες.

Μεγάλος στόχος πατέρα και κόρης είναι να φτάσουν στο Τόκιο 2021 και να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.

Ένας άνδρας που διδάσκει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι δυο χρόνια μικρότερος από την Άννα Κορακάκη. Το καλοκαίρι του 2016 όταν η 20χρόνη Άννα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες λίγοι μη ειδικοί ήξεραν τον 18χρόνο τενίστα.

Ταξίδευε σ' όλο τον κόσμο μαζί με τον πατέρα του για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο Απόστολος Τσιτσιπάς πάντα εκεί δίπλα. Πατέρας και προπονητής.

Πατέρας στο σπίτι και στο ξενοδοχείο και προπονητής στο κορτ. Γεννημένος στο Πράστιο Καρδίτσας, σπούδασε προπονητής και αποφάσισε να ασχοληθεί με το τένις πριν γνωρίσει την γυναίκα της ζωής του και τενίστρια από την Ρωσία, την Τζούλια.

Μαζί θα αποκτήσουν μια όμορφη οικογένεια με τέσσερα παιδιά με μεγαλύτερο τον Στέφανο. Ο πατέρας όταν είδε ότι ο μικρός έχει ταλέντο τα έπαιξε όλα για όλα. Αποφάσισαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα όνειρα του Στέφανου σ' ένα πολύ ακριβό άθλημα.

Από τότε έως σήμερα που είναι στο Νο6 του κόσμου, που έχει κερδίσει το ATP Finals, που έχει νικήσει τον Φέντερερ, τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς, ο Απόστολος είναι εκεί δίπλα ως πατέρας και προπονητής.

Ο Στέφανος είναι περήφανος για τον πατέρα του και δηλώνει: «Ενας άνδρας που μεγαλώνει τα παιδιά του με φροντίδα, αγάπη και υπομονή. Ενας άνδρας που δίνει συμβουλές και διδάσκει με το παράδειγμά του».

Θα ζητήσει δημόσια συγνώμη για την συμπεριφορά του στο ATP Cup 2020 όπου και έστρεψε την ρακέτα από τα νεύρα του προς τον πάγκο και λίγο έλειψε να χτυπήσει τον μπαμπά.

Ο Απόστολος από την άλλη δηλώνει φυσικά περήφανος για τον γιό του και τονίζει πως η ενασχόληση με τον Στέφανο είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της καριέρας του.

Ταξιδεύουν μαζί λόγω του τένις από όταν ο Στέφανος ήταν 12 και σήμερα είναι 22 και έχει πετύχει τόσα...

Σήμερα μοιράζουν τον χρόνο τους ως οικογένεια ανάμεσα στη Βουλιαγμένη, στη Γαλλία (Ακαδημία Μουράτογλου) αλλά και σ' όλο τον κόσμο αφοί όλοι τους είναι εκεί στα μεγάλα ραντεβού του "Στεφ".

Όπως τότε, το 2018, που νίκησε στο Australian Open τον Φέντερερ.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics