Breaking News
01 Αυγούστου 2020

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και... τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Σάββατο.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, εκτός των θερμοκρασιών που θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, το νέο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, με εντονότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και επισημαίνονται οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα:

Παράλληλα, στον ακόλουθο χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μετά σύμφωνα με το σύστημα TALOS.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα δώσουν μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 40, στην Ήπειρο από 19 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 39 και τοπικά 40 με 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 36, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 35 βαθμούς, αλλά οι μέγιστες θα φτάσουν στην Κρήτη τους 38 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι .
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Aίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics