Breaking News
08 Φεβρουαρίου 2021

Δεν είναι από τις πιο ουσιαστικές αλλαγές στη διεθνή επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά αργότερα μέσα στο έτος θα γίνουν κομμάτι της και τα νέα χρώματα στα λάστιχα των ρακετών.

Προστέθηκαν τέσσερα (πράσινο, μπλε, μοβ και ροζ) κι άσχετα αν ελάχιστη κουβέντα ακούγεται προς το παρόν (θυμίζουμε ότι μπορούν ν’ αντικαταστήσουν μόνο το κλασικό κόκκινο, όχι και το μαύρο) έχουν εγκριθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία και μετά από μήνες θ’ αποτελούν πραγματικότητα. Η I.T.T.F. λοιπόν, δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ κι αφού στον τίτλο ευρηματικά σημειώνει ότι το μέλλον είναι …φωτεινό στέκεται στο πώς αποφασίστηκαν τα νέα χρώματα στο άθλημα. Στο ίδιο κομμάτι (απ' όπου και η φωτογραφία) υπάρχει και βίντεο και το βρίσκετε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=2znkRBsGnJY&feature=emb_logo. Το δημοσίευμα αναλυτικά:

«Πολύχρωμα καλύμματα ρακέτας θα φτάσουν αργότερα φέτος. Πολλές προκλήσεις έπρεπε να ξεπεραστούν στην πορεία, αλλά τελικά έχουμε τα τέσσερα νέα χρώματα για να διαλέξουμε: ροζ, μοβ, πράσινο και μπλε. Τα χρώματα γενικά προκαλούν πολλά συναισθήματα στους ανθρώπους και αυτό δεν διαφέρει με τα χρωματιστά λάστιχα για τις ρακέτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όταν αναλύσαμε τις αντιδράσεις, που υπήρξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες για το θέμα, η διάθεση ήταν ανάμεικτη: το ένα τρίτο ήταν πολύ χαρούμενο, το ένα τρίτο ήταν εντελώς αντίθετο - και το υπόλοιπο μέρος απλά δεν το ένοιαζε.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ITTF το 2019, πάνω από το 75% των παγκόσμιων αντιπροσώπων ψήφισαν υπέρ της επέκτασης των χρωμάτων των λάστιχων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο μια εκπληκτικά μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των νέων χρωμάτων, αλλά και μια σαφής δήλωση, με την οποία εγκρίθηκε μια αλλαγή προτύπου στα υλικά.

Από την αρχή η επιλογή των χρωμάτων είχε δύο περιορισμούς: το χρώμα, που έχουν τα μπαλάκια και το μαύρο λάστιχο, το οποίο έπρεπε να παραμείνει αμετάβλητο. Κατά συνέπεια, ο στόχος ήταν να καθοριστούν νέα χρώματα και αποχρώσεις που θα μπορούσαν να διακριθούν σαφώς από τα χρώματα της μπάλας και τις μαύρες επιφάνειες. Αυτό μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά είναι ένα απαιτητικό καθήκον επειδή το εύρος των χρωμάτων και οι διαβαθμίσεις τους είναι τεράστια.

Βήμα-βήμα στα σωστά χρώματα

Βρίσκοντας την απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις, κάναμε αρκετά βήματα. Στην αρχή ορίσαμε τον χρωματικό χώρο σύμφωνα με το «CIELAB», έναν τυποποιημένο χρωματικό χώρο, που καθορίζει τα αντιληπτά χρώματα σε έναν τρισδιάστατο διάστημα.

Σε ένα πρώτο μεγάλο σύνολο δειγμάτων, το οποίο περιλάμβανε όλα τα χρώματα με διαβαθμισμένες αποχρώσεις, καταφέραμε να προσδιορίσουμε οπτικά ποια δείγματα ήταν σίγουρα αμφισβητήσιμα και ποια θα δοκιμάζονταν. Αυτό περιόρισε σημαντικά τις επιλογές.

Για κάθε κρίσιμη χρωματική απόχρωση, τα δείγματα στη συνέχεια παρήχθησαν σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, οι οποίες έπρεπε να δοκιμαστούν σε δράση στο τραπέζι. Δοκιμάσαμε σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Μια φορά με φυσικό φως στο παρασκήνιο και μία φορά σε επαγγελματικό εκθεσιακό χώρο χωρίς φως της ημέρας. Φυσικά, προσεγγίσαμε επίσης τους επαγγελματίες για σχόλια από πέρσι στο τουρνουά T2 στη Σιγκαπούρη και η ανταπόκριση ήταν θετική.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της δοκιμής ήταν η ανακάλυψη ότι οι κορυφαίοι αθλητές αντέδρασαν πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές στο υλικό και συχνά οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές.

Μετά από αυτό το τεστ προσδιορίσαμε τα τέσσερα νέα χρώματα: ροζ, μοβ, πράσινο και μπλε, καθώς και τους επιτρεπόμενους χρωματικούς χώρους στους οποίους τα brands επιτρέπεται τώρα να αναπτύσσουν νέα προϊόντα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε προσεκτικά, γιατί μπορούμε πάντα να προσθέτουμε νέες αποχρώσεις σε μελλοντική ημερομηνία. Στα μέσα Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τον ορισμό μας, που σημαίνει ότι από την 1η Οκτωβρίου 2021 τα νέα χρώματα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Είμαστε της άποψης ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι πολύχρωμη επειδή είναι ένα τόσο διαφορετικό άθλημα. Έχουμε επίσης την εντύπωση ότι πολλοί παίκτες θεωρούν σημαντικό να προσαρμόσουν το υλικό τους και τα χρωματιστά λάστιχα θα προσφέρουν μια άλλη ευκαιρία να το κάνουν στο μέλλον. Ανυπομονούμε για τα νέα προϊόντα και για όσους εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες, τίποτα δεν θα αλλάξει - όσοι προτιμούν μια κλασική εμφάνιση μπορούν να κολλήσουν στον συνδυασμό κόκκινου και μαύρου καουτσούκ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορίστηκε το εξ αναβολής ΠΑΟΚ-ΟΦΗ στη Volley League Ανδρών

Όλα τα ζώδια 08/02

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics