Breaking News
04 Μαρτίου 2021

Η Ελληνίδα τενίστρια δε βρήκε λύσεις απέναντι στο πρώτο σερβίς της Μουγκουρούθα και ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-1) στα προημιτελικά του Qatar Open
Γιάννης Νιαστίτης

 

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.25) ήθελε το ματς, αλλά σήμερα (4/3) ήταν η μέρα της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (No.16). Η Ισπανή ήταν εντυπωσιακή πίσω από το πρώτο της σερβίς και σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό ποσοστό κερδισμένων πόντων στο δεύτερο σερβίς της, κατέβαλε την αντίσταση της Ελληνίδας τενίστριας με 2-0 σετ (6-3, 6-1 ) σε 1 ώρα και έξι λεπτά. Η Μουγκουρούθα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Qatar Open τη Βικτόρια Αζαρένκα, ενώ η Σάκκαρη στρέφει την προσοχή της στο 1000αρι τουρνουά του Ντουμπάι που ξεκινά στις 8 Μαρτίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αδυναμία εύρεσης ρυθμού και απώλεια πρώτου σετ

Αν και θα δυσκολευτεί η Σάκκαρη στο πρώτο της σέρβις – γκέιμ, η Σάκκαρη θα κάνει εν τέλει το 1-0. Το ίδιο θα πράξει και η Μουγκουρούθα για το 1-1. Ένα νταμπλ φολτ, σε συνδυασμό με άλλα δύο αβίαστα λάθη της Σάκκαρη, θα «χαρίσουν» το γκέιμ στην Ισπανή για το 2-1.

Η Μουγκουρούθα θα ξεκινήσει στα δύο πρώτα γκέιμς της με ποσοστό (87.8 %) πίσω από το πρώτο της σερβίς και έτσι θα φτάσει εύκολα στο 3-1. Η Σάκκαρη θα υπερασπιστεί αυτή τη φορά το σερβίς της για το 3-2 και στο αμέσως επόμενο γκέιμ, θα κάνει το μπρέικ και θα επιστρέψει ισότιμα στη διεκδίκηση του πρώτου σετ (3-3).

Δυστυχώς η χαρά δεν θα κρατήσει για πολύ για την 25χρονη Σπαρτιάτισσα, που ενώ θα καταφέρει αρχικά να «σβήσει» τρία μπρέικ πόιντ της Μουγκουρούθα στο επόμενο γκέιμ, θα δει την Ισπανή τελικά τελικά να το κατακτά χάρη σε ένα αβίαστο λάθος της Ελληνίδας. Με το momentum ξανά στην πλευρά της, η γεννημένη στο Καράκας, 27χρονη τενίστρια θα κάνει με λαβ – σέρβις γκέιμ το 5-3. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη μπρέικ για τη Μουγκουρούθα, το τρίτο της στο πρώτο σετ, με το οποίο θα διαμορφωθεί το τελικό 6-3 και έτσι αυτό θα καταλήξει στα χέρια της Ισπανής.

Ο παράγοντας που οδήγησε στην απώλεια του πρώτου σετ για τη Σάκκαρη ήταν κυρίως η αδυναμία της να βρει εύκολους πόντους στο δεύτερο σερβίς της – είχε μόλις 5/19 κερδισμένους πόντους σε αυτή την κατηγορία. Την ίδια στιγμή η Μουγκουρούθα είχε ποσοστό 87.5% σε «περασμένα» πρώτα σερβίς, έναντι μόλις 47.2% της Ελληνίδας.

Παράδοση άνευ όρων

Η Μουγκουρούθα θα σερβίρει πρώτη στο δεύτερο σετ και θα κάνει το 1-0. Με αβίαστο λάθος της Μουγκουρούθα στο forehand, η Σάκκαρη θα ισοφαρίσει (1-1). Με λαβ – σέρβις γκέιμ η Νο.16 του κόσμου θα κάνει το 2-1. Η Ισπανή θα συνεχίσει να έχει εντυπωσιακό ποσοστό στις επιστροφές της, ιδιαίτερα στο δεύτερο σερβίς της Ελληνίδας και έτσι θα φτάσει σε ένα κρίσιμο μπρέικ για το 3-1. Με τα λάθη να αυξάνονται ακόμη πιο πολύ και την ψυχολογία στα τάρταρα, η Σάκκαρη θα απωλέσει και τα δύο επόμενα γκέιμς (5-1).

Η Μουγκουρούθα θα σερβίρει και θα κατακτήσει το επόμενο γκέιμ, κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 σετ (6-3, 6-1) σε 1 ώρα και έξι λεπτά. Η τενίστρια από το Καράκας είχε συνολικά 55.6 % ποσοστό σε κερδισμένους πόντους από επιστροφή, ενώ παράλληλα είχε και 5/12 κερδισμένα μπρέικ πόιντ.


Διαβάστε επίσης:

sports3.gr

Φουλ για μετάλλιο ο Τεντόγλου [vid]

Σίμος: «Στόχος μόνο οι τρεις βαθμοί» (vid)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics