Breaking News
10 Μαρτίου 2021

O όμιλος VW εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής του στη Formula 1 από το 2025

 

«Ανοικτό» είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής της Porsche στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις τόσο του αντιπροέδρου της Porsche Motorsport, Φρίτζ Ένζινγκερ, όσο και του νέου CEO της Formula 1 και πρώην ισχυρού άνδρα της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου, ο όμιλος VW, στον οποίο ανήκει και η Porsche, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής του στη Formula 1, από το 2025 και μετά.

Η επιλογή της εμπλοκής μετά το 2025, βασίζεται στον απλούστατο λόγο ότι από εκείνη τη χρονιά θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες των μονοθεσίων. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, η Porsche αναμένεται να εκπροσωπήσει τον όμιλο κερδίζοντας όπως όλα δείχνουν στο νήμα την Audi.

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς, εάν οι νέοι κανονισμοί αναφορικά με τους κινητήρες επέτρεπαν τη χρήση e-fuels. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο πως θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας», ήταν η δήλωση του Φρίτζ Ένζινγκερ στο BBC, που πυροδότησε μία σειρά νέων δημοσιευμάτων για τη διαφαινόμενη ενασχόληση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην F1.

Aυτό το διάστημα οι ιθύνοντες της F1 βρίσκονται σε ένα κύκλο συζητήσεων με τις ομάδεες που μετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, προκειμένου να καταλήξουν στους νέους κανονισμούς που θα διέπουν τους κινητήρες αλλά και τις μονάδες κίνησης των μονοθεσίων από το 2025 και μετά.

Και, μέσα σε αυτούς του κανόνες, αναμένεται να περιλαμβάνονται και τα e-fuels, για τα οποία η Porsche έχει ήδη φροντίσει, καθώς σε συνεργασία με την Siemens στήνουν μια πρότυπη μονάδα για την παραγωγή τους, στην Χιλή.

Για τα νέα καύσιμα (e-fuels), έκανε δηλώσεις πρόσφατα και ο νέος CEO της Formula 1 και πρώην ισχυρός άνδρας της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι.

«Δεν είναι στόχος μας από το 2025 τα μονοθέσια μας να είναι ηλεκτρικά όπως συχνά ακούω. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια δεν είναι το μέλλον της Formula 1. Αντίθετα, ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με νέες μορφές καυσίμων θα βοηθούσε τόσο το σπορ όσο και τους κατασκευαστές, ώστε να εξελίξουν στο μέγιστο βαθμό και τις εμπορικές προτάσεις τους. Το καλό είναι ότι όλες οι ομάδες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και ανησυχίες με μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως τα θέλω των ανθρώπων της F1 συμβαδίζουν με τις κινήσεις της Porsche.

sports3.gr


Διαβάστε επίσης:

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ‘’ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ... ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ...’’

 

Το Μαρακανά γίνεται «Βασιλιάς Πελέ»!

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics