Breaking News
25 Αυγούστου 2021

Με τον αποκλεισμό της Κατερίνας Τόλιου στη 16άδα του απλού ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η αγωνιστική παρουσία της εθνικής γυναικών στο διεθνές όπεν της Τσεχίας

και άμεσα έρχεται ο επόμενος στόχος. Η τρις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ηττήθηκε με 4-0 σετ από το νούμερο 1 του τουρνουά, τη Γιανγκ Σιαοσίν από το Μονακό, έκλεισε έτσι η συμμετοχή έξι Ελληνίδων αθλητριών στο Όλομουτς και πλέον όλη η προσοχή στρέφεται στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2021. Η ομάδα μεταβαίνει αύριο από την Τσεχία στο Βελιγράδι, το οποίο θα φιλοξενήσει τα προκριματικά της β’ κατηγορίας από τις 27 μέχρι τις 29 του μήνα. Αύριο μάλιστα, πρόκειται να γίνει και η νέα κλήρωση των τεσσάρων ομίλων και να μάθει οριστικά και η Ελλάδα τις αντιπάλους της. Την αποστολή συγκροτούν οι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών Γιώργος Καρύτσας. Θυμίζουμε ότι στο όπεν της Τσεχίας πήραν επίσης μέρος η Αλίκη Κιούφη και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα.

Στη σημερινή προτελευταία μέρα στο Όλομουτς η Τόλιου αναλάμβανε εξαιρετικά δύσκολο έργο κόντρα στην κινεζικής καταγωγής Σιαοσίν, η οποία την περασμένη Παρασκευή κατέκτησε το απλό γυναικών στο τουρνουά WTTContenderτης Βουδαπέστης. Η αθλήτρια από το Μονακό είναι νούμερο 44 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη κι έδειξε μεγάλες ικανότητες και απέναντι στην άμυνα. Η Τόλιου (Νο 143) έχασε εύκολα το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια βελτίωσε την απόδοσή της και πίεσε πολύ στο 2ο και το 3ο σετ. Η εξέλιξη 3-11, 9-11, 8-11 και 5-11.

Το όπεν της Τσεχίας αποτέλεσε γερό τεστ για τις αθλήτριες της εθνικής γυναικών και βοήθησε για χρήσιμα συμπεράσματα, άσχετα αν δεν έφερε κάποια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα. Ο μεγάλος στόχος είναι οι αγώνες στη Σερβία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυνηγά την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρουμανία. Σε κάθε γκρουπ οι ομάδες θα παίξουν με το σύστημα «ένας προς όλους». Οι τέσσερις νικήτριες των ισάριθμων γκρουπ θα προκριθούν στη τελική φάση, ενώ θα υπάρχει νέα ευκαιρία για τις εθνικές ομάδες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση. Θα σχηματιστεί μίνι ταμπλό των 4ων και η νικήτρια ομάδα θα πάρει το 5ο και τελευταίο εισιτήριο από το Βελιγράδι.

 
Διαβάστε επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics