Breaking News
14 Ιουνίου 2022

Το καλύτερο δυνατό έκανε ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο World Table Tennis Contender της Κροατίας.

Εμφάνισε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στο Dom Sportova του Ζάγκρεμπ, σημείωσε δύο νίκες και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι το βράδυ της Τρίτης 14/06 στον 3ο προκριματικό γύρο από δυνατό Κινέζο αθλητή. Στον 2ο γύρο μάλιστα, κατάφερε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του όταν έκαμψε με 3-1 σετ τον Τσέχο πρωταθλητή Πάβελ Σίρουτσεκ, συμπαίκτη του Παναγιώτη Γκιώνη στην Μπογκόρια Γκρότζισκ με την οποία κατέκτησαν πρόσφατα την πολωνική λίγκα. Στον γύρο των «32», τον τελευταίο πριν από τα καθοριστικά ματς για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, ο 29χρονος πρωταθλητής μας αποκλείστηκε φυσιολογικά από τον Σιανγκ Πενγκ, που ήταν 2ο φαβορί των προκριματικών. Η ελληνική συμμετοχή έκλεισε στο Contender της Κροατίας και θυμίζουμε ότι αγωνίστηκαν ακόμα ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου.

Την Τρίτη είχε αγωνιστική υποχρέωση μόνο ο Γ. Κωνσταντινόπουλος, καθώς στον 2ο προκριματικό γύρο είχαν προχωρήσει και οι Σγουρόπουλος, Σταματούρος, αλλά έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας 13/06 τα παιχνίδια τους. Ο αριστερόχειρας διεθνής μας (που θα επανεμφανιστεί στο ranking list μετά από το τουρνουά στο Ζάγκρεμπ) απέδωσε εξαιρετικά κόντρα στον Σίρουτσεκ (νούμερο 164 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Αντέδρασε άψογα μάλιστα μετά το 0-1 και με καλό σερβίς, ποιοτικές επιθέσεις και σωστή τακτική κατέκτησε στο όριο τα επόμενα σετ. Στο 4ο σετ προηγήθηκε με 7-4, ο Τσέχος έκανε comeback για το 8-7 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή στο τραπέζι ο αθλητής του έπαιξε θαυμάσια ράλι κι έφτασε στη νίκη (7-11, 11-9, 11-9, 11-9).

Ο Σίρουτσεκ, που έχει αρνητική παράδοση με τους Έλληνες αθλητές, είχε χάσει από τον Γκιώνη στο περσινό Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, αλλά αμέσως μετά είχε αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία του για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το βράδυ ο Αθηναίος πρωταθλητής συνάντησε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αντιμετώπισε στη βάση του ταμπλό τον νεαρό Κινέζο Σιανγκ Πενγκ, ο οποίος είναι νούμερο 65 στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών και 8 στην κατηγορία αθλητών έως 19 ετών. Χωρίς άγχος ο Κωνσταντινόπουλος προσπάθησε να κρατήσει καλό ρυθμό και να πιέσει, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του και ηττήθηκε με 3-0 σετ (3-11, 6-11, 8-11).

* Είχε όφελος στην παγκόσμια κατάταξη ο Αλέξανδρος Μαδέσης μετά από τη συμμετοχή του στο τουρνουά νέων της Τσεχίας. Την Τρίτη 14 Ιουνίου μετακινήθηκε στο νούμερο 226 της ηλικιακής κατηγορίας κάτω των 19 ετών από το 239 της περασμένης βδομάδας. Επίσης, διατηρείται στο νούμερο 135 της δικής του κατηγορίας, της Under 17. Στο Χάβιροφ ο πρωταθλητής μας είχε ως καλύτερο αποτέλεσμα την πρόκριση στο ταμπλό του απλού κάτω των 17 ετών.
Διαβάστε επίσης\

Σήμερα 14 Ιουνίου γιορτάζουν

 

 

 

 

 

Προπονητικό καμπ επιλέκτων στις νεαρές ηλικίες οργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τον Αύγουστο στο Λουτράκι

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics