Breaking News
16 Ιουνίου 2022

Το Europe Under 13 Challenge, ο νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), ooποίος αποτελεί πρόδρομο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην κατηγορία, κάνει πρεμιέρα το πρωί της Πέμπτης 16/06 στην Ποντγκόριτσα.

Όλα είναι έτοιμα στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και το εντυπωσιακό Hotel Voco για την έναρξη μίας ακόμα πολύ σημαντικής προσπάθειας στον τομέα της ανάπτυξης και η Ελλάδα βρίσκεται εκεί για να δείξει το δικό της πλούσιο ταλέντο και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. Θα την εκπροσωπήσουν ο Γιάννης Κιοσελόγλου, η Στέλλα Μαυροματάκη, ο Κώστας Φάκαρος και η Βασιλική Μπουλά, οι οποίοι έφτασαν νωρίς το μεσημέρι στον προορισμό τους μαζί με τους σωματειακούς προπονητές Χρήστο Τσαρσιταλίδη (από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου) και Ρούλα Λαμπρινίδη (Ωρίωνα Χίου) και γονείς των αθλητών. Το απόγευμα η εθνική αποστολή πραγματοποίησε και την πρώτη της προπόνηση στο ευρύχωρο Sport Hall του ξενοδοχείου. Λίγο νωρίτερα έμαθε και την κλήρωση στο ομαδικό και ανυπομονεί για το ντεμπούτο της και τα χρήσιμα αγωνιστικά της τεστ σε πανευρωπαϊκής εμβέλειας διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι το ομαδικό διεξάγεται με μικτές ομάδες, δηλαδή η κάθε χώρα χρησιμοποιεί τα δύο αγόρια και τα δύο κορίτσια, που έχει στο ρόστερ της. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ με αντιπάλους την Τσεχία (επικεφαλής) και τη Σουηδία.

Τα γκρουπ στο στάδιο 1 του ομαδικού είναι έξι συνολικά, οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα θα συνεχίσουν στην Α κατηγορία του σταδίου 2, ενώ η μία ή οι δύο επόμενες θα πάνε στη Β κατηγορία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρισκόταν στην 3η σειρά των seeding (καθώς με εξαίρεση τον Κιοσελόγλου τα παιδιά δεν έχουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη), ήταν σίγουρο ότι θα είχε πολύ δύσκολη κλήρωση, αλλά φυσικά θα τα δώσει όλα για τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Αύριο Πέμπτη, στις 10:00 ώρα Ελλάδας (09:00 τοπική), θ’ αναμετρηθεί με την Τσεχία και το απόγευμα στις 18:00 (17:00 Μαυροβουνίου) θα κοντραριστεί με τη Σουηδία.

Το αγώνισμα γίνεται με 21 χώρες, ενώ η Γεωργία, που επρόκειτο να έχει αθλητές μόνο στο απλό του Europe Under 13 Challenge (η κλήρωση του οποίου γίνεται την Πέμπτη) απέσυρε τελευταίες ημέρες τη συμμετοχή της.

Η ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Podgorica proti_mera_me_XristoforakiΠρέπει ν’ αναφερθεί και μία ξεχωριστή και ευτυχής συγκυρία. Η ελληνική αποστολή συνάντησε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και νυν στέλεχος της σουηδικής ομοσπονδίας Μαρία Χριστοφοράκη. Όπως είναι γνωστό, η μέχρι πριν από 2,5 χρόνια αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών ζει μόνιμα στη Σουηδία κι εδώ και λίγους μήνες έχει αναλάβει τη θέση της υπεύθυνης για την ανάπτυξη της γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα, ενώ είναι και ομοσπονδιακή προπονήτρια για τις αθλήτριες έως 15 ετών. Έτσι, είναι στο τεχνικό δίδυμο των Σκανδιναβών στο Europe Under 13 Challenge, μάλιστα η Ελλάδα θα την έχει… αντίπαλο την Πέμπτη στο στάδιο 1 του ομαδικού. Η συνάντηση βέβαια, έφερε μεγάλη χαρά στις δύο πλευρές και… πειράγματα εν όψει του αυριανού αγώνα.

Ελληνίδα βρίσκεται και στους επικεφαλής των διαιτητών. Η Θεσσαλονικιά Μαρία Τσίπου είναι η επιδιαιτήτρια του πρωταθλήματος και ήδη την Πέμπτη είχε πολλή δουλειά με την κλήρωση, τις οδηγίες προς τους προπονητές και διάφορα οργανωτικά θέματα.

Η ETTUθα παρέχει ενημέρωση για την εξέλιξη των αγώνων με την ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της. Τα αποτελέσματα και οι κληρώσεις είναι στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/europe-under-13-challenge/draws---results/

Μόνο από το τραπέζι 1 έχουν κανονίσει οι διοργανωτές να υπάρχει livestreamingστο internet. Το λινκ της πρώτης ημέρας είναι https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1407787.


Διαβάστε επίσης

Όλα τα ζώδια 15/06

 

 

 

 

Στο Αρκαλοχώρι ο τίτλος της ΕΚΑΣΚ σε επίπεδο Ανδρών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics