Breaking News
19 Νοεμβρίου 2023

Φερστάπεν μετά τον θρίαμβο στο Λας Βέγκας: «Ήταν διασκεδαστικό…»


Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε μετά τον θρίαμβο στο Λας Βέγκας και τη 18η νίκη του τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τρίτο παγκόσμιο πρωταθλητή από το Κατάρ τον περασμένο μήνα, τραγούδησε το «Βίβα Λας Βέγκας», αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για την 18η νίκη στη σεζόν, φτάνοντας με τον 53ο θρίαμβο στην καριέρα του-και έκτο στη σειρά- τον πλέον «συνταξιούχο» Γερμανό- τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή -Σεμπάστιαν Φέτελ στην τρίτη θέση στη λίστα των νικητών όλων των εποχών του αθλήματος.

Ξεκινώντας από την «pole position», ο Λεκλέρκ ξεπεράστηκε στην πρώτη στροφή από τον Φερστάπεν χάρη σε έναν παράνομο ελιγμό, ο οποίος τιμωρήθηκε με σταμάτημα 5 δευτερολέπτων αργότερα από τους αγωνοδίκες. Επιστρέφοντας στο προβάδισμα στον 16ο γύρο (από τους 50), ο Λεκλέρκ ενέδωσε οριστικά στον Ολλανδό στον 37ο γύρο.

Ο Λεκλέρκ τερμάτισε δεύτερος περνώντας τον Σέρχιο Πέρες στον τελευταίο γύρο για να αρνηθεί στη Red Bull ένα έβδομο ένα-δύο της σεζόν. Η νίκη ήταν η 20η της Red Bull σε 21 αγώνες, άλλο ένα ρεκόρ για μία μόνο σεζόν, καθώς το Βέγκας φιλοξένησε ένα γκραν πρι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Ολοκλήρωσε επίσης μια «σάρωση» τριών νικών στις ΗΠΑ το 2023, αφού ο 26χρονος Ολλανδό οδηγό της, ήταν επίσης κυρίαρχος στο Μαϊάμι και στο Όστιν.

Οι δηλώσεις του
«Ήταν σκληρό», είπε ο Φερστάπεν, του οποίου το κοστούμι κούρσας απέτισε φόρο τιμής στην φόρμα με την υπογραφή του αείμνηστου «βασιλιά του Rock and Roll», Έλβις Πρίσλεϊ.

«Προσπάθησα να το καταφέρω στην αρχή, νομίζω ότι και οι δύο φρενάραμε αρκετά αργά και μετά ξέμεινα από το κράτημα και καταλήξαμε λίγο έξω, οπότε οι αγωνοδίκες μου έβαλαν μία ποινή πέναλτι για αυτό. Αυτό μας έβαλε λίγο στο πίσω μέρος, έπρεπε να περάσω αρκετά αυτοκίνητα. Ήταν σίγουρα πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε

Η Red Bull..έβαλε το διαχρονικό τραγούδι του Έλβις στα ηχεία της ομάδας, αφού ο αστέρας της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ κυμάτισε την καρό σημαία μπροστά από τον Μαξ Φεστάπεν.

Ο Λεκλέρκ, η ομάδα του οποίου είναι η μόνη που κέρδισε τη Red Bull αυτή τη σεζόν, έδειξε όλη του τη μαχητικότητα μετά την αρχική οπισθοδρόμηση.

«Ήθελα τόσο πολύ αυτή τη νίκη, αλλά τι κούρσα», είπε λαχανιασμένος αφού τερμάτισε 2.070 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φερστάπεν.

Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που ο Πέρες είχε χάσει στον τελευταίο γύρο, με τον Μεξικανό να ξεπεράστηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin στη γραμμή στη Βραζιλία. Ο Πέρεθ είχε τουλάχιστον την παρηγοριά ότι κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε ένα πρωτάθλημα που κέρδισε πριν από πολύ καιρό ο Φερστάπεν, άλλη μια πρωτιά για τη Red Bull που δεν έχει τελειώσει ποτέ στο παρελθόν μια σεζόν με τους οδηγούς τους ένα-δύο.
in.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 19 Noεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην ΕΠΟ η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics