Breaking News
07 Ιανουαρίου 2024

Η ραγδαία μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου στα δυτική της χώρας και η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ κάποια στιγμή τα μεσάνυχτα θα προκαλέσει και στην Αττική πρόσκαιρες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται από το απόγευμα αλλά οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις νότιοι, 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και από νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με διαστήματα βελτίωσης.

Χιόνια αλλά και αφρικανική σκόνη
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, πυκνότερες στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 7 με 8 και τις πρωινές ώρες κατά τόπους έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας .
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 7 με 8, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι παροδικά πυκνότερες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο 8 με 9, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βρχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια έως τις πρωινές ώρες 8 με 9 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στις Σποράδες έως τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Τη Δευτέρα αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από την Τρίτη το απόγευμα αναμένονται βοριάδες στο Αιγαίο που θα ρίξουν τη θερμοκρασία και θα προκαλέσουν χιόνια σε ημιορεινές περιοχές. Έτσι, η Τετάρτη θα είναι μια κρύα ημέρα.

Απαγορευτικό απόπλου
Δεν θα υπάρξουν δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια Ραφήνα και Πειραιά την Κυριακή (07/01) λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπουν τον ασφαλή απόπλου των πλοίων και έτσι οι κάβοι θα παραμείνουν δεμένοι.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στην Κέρκυρα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της.

Στο Ιόνιο πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 8 μποφόρ, κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας για όλα τα πλοία, ενώ επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις.

cnn.gr
.Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης πήγε στην ΑΕΚ, με την Ένωση να επικρατεί 2-1 του Ολυμπιακού

 

 

 

 

Η Τσουκαλά και ο Παπαμαργαρίτης έτρεξαν στο μίτινγκ κλειστού στην Προύσα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics