Breaking News
13 Οκτωβρίου 2017

Με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αρχίζει σήμερα το 32ο πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχασαν πέρυσι το κύπελλο από τη Βουλιαγμένη, στο πρωτάθλημα όμως παραμένουν... εκτός συναγωνισμού, μετρώντας 111 συνεχόμενες νίκες και πέντε διαδοχικούς τίτλους, σερί που κατά πάσα πιθανότητα θα μεγαλώσουν. Ο ΝΟΒ ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες ομάδες και έχει σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, ενώ από κει και κάτω οι διαφορές είναι μικρές, με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο υπό-κατηγορίες (αυτές που θα διεκδικήσουν θέση στα πλέι-οφ και αυτές που θα παλέψουν για την παραμονή), χωρίς να υπάρχουν όμως... στεγανά.

Το μεγάλο πλήγμα στο φετινό πρωτάθλημα είναι βεβαίως η απουσία του Παναθηναϊκού. Φιναλίστ σε πλέι-οφ και κύπελλο το 2015, οι «πράσινοι»... βούλιαξαν υπό το βάρος των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του ερασιτέχνη και αποχώρησαν οικειοθελώς από τη μεγάλη κατηγορία, επιλέγοντας να ξεκινήσουν μία καινούρια προσπάθεια από την Α2. Εστω κι αν στο πόλο δεν έχει τους τίτλους άλλων αθλημάτων, η απουσία του «τριφυλλιού» μειώνει τη δημοτικότητα ενός πρωταθλήματος που έτσι κι αλλιώς «πάσχει» σε αυτό τον τομέα. Η τηλεοπτική κάλυψη από ελεύθερο κανάλι (ΕΡΤ) θα μπορούσε να βελτιώσει αυτή την εικόνα και να προσελκύσει κάποιους χορηγούς, αλλά θα πρέπει να συντρέξουν αρκετές προϋποθέσεις, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον ιστορικό ΝΟ Χανίων, που τερμάτισε τρίτος πέρυσι στην Α2, να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία, συνοδεύοντας δύο... πρωτάρηδες με «βαρύ» (ποδοσφαιρικό) όνομα. Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ ετοιμάζονται για την παρθενική τους «βουτιά» στα νερά της Α1, έχοντας αμφότεροι δύο μεγάλα ονόματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε καίριες θέσεις: ο Γιώργος Αφρουδάκης είναι ο άνθρωπος που κινεί τα... νήματα στην «αμφίβια ταξιαρχία», ενώ ο Μάκης Βολτυράκης κάθησε πέρυσι στον πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου και την οδήγησε σε μία απρόσμενη άνοδο.

Στο σύστημα διεξαγωγής δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Στα πλέι-οφ θα μετάσχουν οι πρώτοι έξι της κανονικής περιόδου, με τον 1ο και τον 2ο να περνούν κατευθείαν στα ημιτελικά. Στην Α΄ φάση θα αναμετρηθούν ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο και οι νικητές των σειρών αυτών θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα τον 2ο και τον 1ο της κανονικής περιόδου. Όλες οι σειρές των πλέι-οφ, συμπεριλαμβανομένου του «μικρού» τελικού, θα κριθούν στις δύο νίκες, ενώ οι τελικοί στις τρεις.

Ο έβδομος και ο όγδοος της κανονικής περιόδου καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις της τελικής κατάταξης, ενώ οι τελευταίοι τέσσερις παίζουν πλέι-άουτ (9-12 και 10-11) στις τρεις νίκες, συνυπολογιζομένων των νικών στην κανονική περίοδο. Οι ηττημένοι των αγώνων αυτών υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία. Στην προκήρυξη προβλέπονται επίσης μονοί αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-6 (οι ηττημένοι της Α΄ φάσης των πλέι-οφ), 9-10 (οι νικητές των πλέι-άουτ) και 11-12 (οι ηττημένοι των πλέι-άουτ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΚΟΕ, η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου, ενώ τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ θα αρχίσουν στις 8 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 31/5.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10

«Αντ. Δημητρόπουλος» 16:00 Γλυφάδα-Ολυμπιακός (Δαμιανάκης, Κατσώνης)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10
ΝΟΒ 15:00 Βουλιαγμένη-Χίος (Κωνσταντινίδης, Μπουδραμής)
Ποσειδώνιο 15:00 ΠΑΟΚ-Υδραϊκός (Σταυρίδης, Σπανούδης)
Νέας Σμύρνης 15:30 Πανιώνιος-Χανιά (Μπιράκης, Αχλαδιώτης)
«Π. Καπαγέρωφ» 17:00 Εθνικός-ΟΦΗ (Κουρτίδης, Κραβαρίτης)
Ηλιούπολης 19:30 Απόλλων Σμύρνης-Παλ. Φάληρο (Κουρέτας, Βόσικας)
amna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics