Breaking News
02 Απριλίου 2018

Ο πρώτος επίσημος Ελληνικός αγώνας surf πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα Χανίων, την Κυριακή 25 Μαρτίου, αποτελώντας την έναρξη του 1st HSSA National Surf Tour 2018.

Ο συγκεκριμένος αγώνας προσμέτρησε στην τελική βαθμολογία του ετήσιου Tour και βέβαια, αποτέλεσε την επίσημη πρόκριση για τον Έλληνα αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Surf που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Surfing (ISA).


Νικόλας Πλυτάς
Την πρώτη θέση έλαβε ο αθλητής Νικόλας Πλυτάς, ο οποίος θα δώσει το παρών στο ISA World Surfing Games 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-22 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ταχάρα της Ιαπωνίας. Ο Έλληνας αθλητής δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο αγώνας που έγινε στην Κρήτη ήταν πέραν των προσδοκιών μου. Ο αέρας σίγουρα έκανε τον αγώνα πιο δύσκολο, αλλά το καλό ήταν ότι δεν χαλούσε το κύμα. Δηλαδή, παρά τον αέρα, αν έπαιρνες το σωστό κύμα, το πρόσωπό του ήταν πλήρες, κατάλληλο για στροφές. Όποτε, εκτός από το να κάνεις surf, έπρεπε να μετακίνησε συνέχεια στο line up, προσπαθώντας να βρεις το καλύτερο κύμα. Αυτό με δυσκόλεψε αρκετά, αλλά το πάλεψα όσο πιο πολύ μπορούσα και τα κατάφερα. Διάλεξα τα σωστά κύματα και έκανα το surf που ήθελα να κάνω. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ISA. Ανυπομονώ πολύ να έρθει η ώρα των αγώνων στην Ιαπωνία και έχω σκοπό να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ“.


Σταύρος Αργυρός – μέλος κριτικής επιτροπής, Αλέξανδρος Φατσέας – αθλητής, Χαράλαμπος Σαββάκης – πρόεδρος HSSA
Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 16 αθλητές-μέλη της HSSA, με τους Νικόλα Πλυτά, Κώστα Κωστόπουλο, Λεωνίδα Οικονομίδη και Αλέξανδρο Φατσέα να φτάνουν στον τελικό και να κατακτούν αντίστοιχα τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Οι κανονισμοί του αγώνα και ο τρόπος διεξαγωγής του έγινε σύμφωνα με τους κανονισμούς της ISA. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Σταύρος Αργυρός, Μανώλης Κατσαράκης, Μαρία Ζαχαροπούλου -πιστοποιημένοι κριτές ISA- και head judge ήταν o Jay Kohn, επίσημος κριτής της ISA. Η HSSA (Hellenic Sup & Surf Association) είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ISA (International Surfing Association) στην Ελλάδα. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία Globe, υποστηρικτής το Discoveringcrete.gr και χορηγός επικοινωνίας το Lovesurfing.gr.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics