Breaking News
26 Ιουλίου 2018

Πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση απέναντι στη διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και παγκόσμια υπερδύναμη Ισπανία, η Εθνική Γυναικών νίκησε 11-9 το συγκρότημα της ιβηρικής στη Βαρκελώνη και προκρίθηκε, για τρίτη φορά στην ιστορία της, στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Η ελληνική ομάδα ήταν κυρίαρχη απέναντι στο μεγάλο φαβορί του τουρνουά, νίκησε δίκαια παρότι είχε τη διαιτησία απέναντί της και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο ηπειρωτικό τίτλο της την Παρασκευή (27/7, 23:15) με αντίπαλο την Ολλανδία, η οποία επιβλήθηκε με 8-7 της Ουγγαρίας στο άλλο παιχνίδι.

Η πρόκριση επί της Ρωσίας στα πέναλτι φαίνεται ότι απελευθέρωσε ψυχολογικά τις διεθνείς του Γιώργου Μορφέση, που απέναντι στις Ισπανίδες πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και περιόρισαν την πανίσχυρη αντίπαλο σε ρόλο θεατή των τεκταινομένων. 

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση εμφανίστηκαν εξαιρετικά «διαβασμένες» στην άμυνα, παρά τις αποβολές που χρεώνονταν συνεχώς, και εξουδετέρωσαν τις αντίπαλές τους, οι οποίες βρήκαν λύση μόνο με ένα σουτ του Μπεατρίθ Ορτίθ από τα 5 μέτρα.

Στην επίθεση η εθνική είχε πρόβλημα στην πρώτη περίοδο, σκοράροντας μόνο μία φορά με την Τσουκαλά και χάνοντας δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, αλλά στο δεύτερο οκτάλεπτο το σκηνικό άλλαξε.

Η ελληνική ομάδα είχε ένα τρομερό ξέσπασμα και πέτυχε τέσσερα γκολ μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά, παίρνοντας πολύ σημαντικό προβάδισμα με 5-1, αφού την ίδια ώρα οι οικοδέσποινες είχαν φτάσει στο 0/6 με παίκτρια παραπάνω!

Τελικά η Ισπανία «ξεκόλλησε» χάρη σε πέναλτι που της «χάρισαν» οι διαιτητές (κι ενώ ήδη η Εθνική έπαιζε με παίκτρια λιγότερη), το οποίο αξιοποίησε η Άννα Εσπάρ, όμως η «γαλανόλευκη» κράτησε το υπέρ της 5-2 ως το τέλος του ημιχρόνου. Ενα σημείο στο οποίο οι ποινές ήταν 9-3 και ήδη τρεις Ελληνίδες παίκτριες (Β. Διαμαντοπούλου, Πάτρα και Χυδηριώτη) είχαν από δύο αποβολές.

Το νερό είχε πια μπει στο αυλάκι, η ψυχολογία των Ελληνίδων βρισκόταν στα ύψη βλέποντας ότι το παιχνίδι τούς έβγαινε όπως το είχαν σχεδιάσει και το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 9-6.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα έχασε διαδοχικά (με τρίτες ποινές) την Τσουκαλά και τη Β. Διαμαντοπούλου, αλλά κάθε φορά που οι Ισπανίδες πλησίαζαν στα δύο γκολ, οι διεθνείς είχαν λύσεις. Η Ελευθερία Πλευρίτου από την περιφέρεια και η Νικόλ Ελευθεριάδου σε παίκτρια παραπάνω έφεραν την Εθνική ακόμη πιο κοντά στη νίκη, την οποία οποία τελικά κατάκτησαν.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics