Breaking News
10 Οκτωβρίου 2018

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου έγραψαν ιστορία αφού κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.



Μόλις στην Τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα αυτό ήταν χρυσό. Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν στην πρώτη θέση στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Αυτό, μάλιστα, είναι ένα μετάλλιο με ιστορικό χαρακτήρα αφού είναι το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η χώρα μας στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις είχε κατακτήσει άλλα οκτώ μετάλλια, κανένα όμως από αυτά δεν ήταν χρυσό.

Για την ακρίβεια οι Έλληνες αθλητές είχαν μέχρι στιγμής τέσσερα ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέω ν που διεξήχθησαν στη Σιγκαπούρη το 2010 η Ελλάδα πήρε πέντε μετάλλια δύο εκ των οποίων στην κωπηλασία.

Τα δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης (κωπηλασία - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου) και η Ζωή Παρασκευοπούλου (Τοξοβολία), ενώ τα τρία χάλκινα οι Ελένη Διαμαντή και Λυδία Νταλαμάνγκα (κωπηλασία - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου), η Εθνική ομάδα μπάσκετ και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Στίβος - άλμα επί κοντώ).

Το 2014 οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων φιλοξενήθηκαν στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας όπου και η χώρας μας κατέκτησε τρία μετάλλια. Οι Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση) και Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου (κωπηλασία) ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Μάριος Γιακουμάτος (ξιφασκία) ήταν τρίτος.

Συνοπτικά τα ελληνικά μετάλλια

Χρυσά (1)

Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία)

Ασημένια (4)

Μιχάλης Ναστόπουλος - Απόστολος Λαμπρίδης (κωπηλασία - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου)

Ζωή Παρασκευοπούλου (Τοξοβολία)

Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση)

Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου (κωπηλασία)

Χάλκινα (4)

Ελένη Διαμαντή και Λυδία Νταλαμάνγκα (κωπηλασία - δίκωπος άνευ πηδαλιούχου)

Εθνική ομάδα μπάσκετ

Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Στίβος - άλμα επί κοντώ)

Μάριος Γιακουμάτος (ξιφασκία)

Φανή Τζέλη (ταε κβον ντο)

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics