Breaking News
07 Αυγούστου 2021

Με την Κίνα να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της και στο ομαδικό ανδρών ολοκληρώθηκε στο Τόκιο το 9ο Ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η Κίνα επιβλήθηκε στον τελικό 3-0 της Γερμανίας και πήρε το χρυσό μετάλλιο για 4η συνεχόμενη φορά, δηλαδή επικρατεί σε όλα τα τουρνουά από το 2008, που βρέθηκε το αγώνισμα του ομαδικού στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Το ίδιο ακριβώς έχει καταφέρει και στο ομαδικό γυναικών. Επίσης, έπειτα κι από τη σημερινή επικράτηση στο ομαδικό ανδρών έφτασε τα 32 χρυσά μετάλλια σε 37 ολυμπιακά events του αθλήματος. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ιαπωνία, η οποία στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 νίκησε την Κορέα με 3-1.

Η Κίνα πρόβαλλε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί στον τελικό των ανδρών.Η Γερμανία, που είχε αγωνιστεί στον τελικό και το 2008, άσκησε πίεση για μία ακόμα φορά στους παγκόσμιους πρωταθλητές και ίσως είχε δώσει μία άλλη τροπή στα πράγματα αν ισοφάριζε σε 1-1 με τον Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Ο Φαν Ζεντόνγκ όμως, γύρισε την κατάσταση από 1-2 στα σετ και μετά έμοιαζε με θαύμα να χάσει η Κίνα το τρόπαιο. Η παγκόσμια υπερδύναμη του αθλήματος φεύγει από το Τόκιο με τέσσερις πρωτιές στα πέντε αγωνίσματα. Της ...ξέφυγε αυτή στο διπλό μικτό κι έτσι έσπασε και η παράδοση, που είχε δημιουργήσει στους προηγούμενους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες με την κατάκτηση της 1ης θέσης σε όλα τα αγωνίσματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κίνα-Γερμανία 3-0:

Σου Σιν/Μα Λονγκ-Τίμο Μπολ/Πάτρικ Φρανζίσκα 3-0 (11-7, 11-3, 11-9)

Φαν Ζεντόνγκ-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 3-2 (3-11, 11-6, 9-11, 11-5, 11-3)

Μα Λονγκ-Τίμο Μπολ 3-1 (11-5, 11-9, 11-13, 11-7)

Στον «μικρό» τελικό η Ιαπωνία επικράτησε 3-1 της Κορέας κι έκλεισε τη μεγάλη προσπάθεια σε δικό της έδαφος με τον ικανοποιητικότατο απολογισμό των τεσσάρων μεταλλίων. Ήταν μάλιστα, όλων των αποχρώσεων με χρυσό στο διπλό μικτό, ασημένιο στο ομαδικό γυναικών και δύο χάλκινο στο απλό γυναικών και το ομαδικό ανδρών.

Στο εναρκτήριο διπλό της αναμέτρησης με την Κορέα οι Κόκι Νίουα/Τζουν Μιζουτάνι έκαμψαν με 3-1 σετ τους Λι Σανγκ Σου/Τζεούνγκ Γιουκσίκ κι έδωσαν το προβάδισμα στην Ιαπωνία.

Ακολούθως ο Τομοκάζου Χαριμότο κατέβαλλε τον Γιανγκ Βουτζίν με 3-1 σετ για το 2-0 των διοργανωτών κι αργότερα μείωσε ο Τζούνγκ Γιουκσίκ όταν νίκησε τον Νίουα με 3-0 σετ. Στο τέταρτο στη σειρά ματς ο Μιζουτάνι, που έφτασε τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, επιβλήθηκε του Γιανγκ με 3-0 σετ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Ιαπωνία.


Διαβάστε επίσης

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics